Porchetta - hvad gik galt?

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207
Kontakt:

Porchetta - hvad gik galt?

Indlæg#1 » 21. dec 2019, 08:09

Jeg vil gerne lave en lækker porchetta i gasgrillen juleaften.

Forleden dag lavede jeg en som test - og den blev ikke helt så god.

Her er min fremgangsmåde - tog udgangspunkt i at det var lidt det samme som en flæskesteg. Den blev lavet på rotisserie.

1. sværen var godt ridset, og jeg kom godt med salt ned mellem sværene. Dette var nok min første fejl - tror nemlig den er saltet fra butikken
2. Den kom på spydet og ud i grillen, med en bakke under med vand i.
3. Grillen var ca 250 grader, og den fik den første halve time ved fuld skrald.
4. Jeg skruede helt ned for grillen, og nu fik den 4 timer ved 80 grader
5. 15-20 min inden spisetid tog jeg den af, og varmede grillen op igen.
6. Da grillen var godt varm fik den ca 15 min ved høj varme, så direkte som muligt.
7- jeg måtte tage den af, da kerne temp nærmede sig 80 grader.

Der var 2 problemer med ovenstående fremgangsmåde. Før det første blev den ALT for salt, og for det andet blev der ikke ret sprøde svær.

Nogen som kan pege på hvad jeg skulle have gjort anderledes?
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/


Branke1
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 42

Re: Porchetta - hvad gik galt?

Indlæg#2 » 21. dec 2019, 16:16

Det ville være rart med lidt mere info om kødet og lidt billeder er altid godt.
Det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere


Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207
Kontakt:

Re: Porchetta - hvad gik galt?

Indlæg#3 » 21. dec 2019, 16:48

Maden er spist for flere dage siden, så der er ikke noget at tage billeder af. :D

Det var en 1,3 kilo (ca) porchetta som Spar havde på tilbud i sidste uge. Krydret og rullet. :) Tog snorene af inden det kom i grillen.
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1365

Re: Porchetta - hvad gik galt?

Indlæg#4 » 21. dec 2019, 20:02

lav temp først, bagefter 235 grader til sprød svær, tager 10-15 minutter.
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn


Branke1
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 42

Re: Porchetta - hvad gik galt?

Indlæg#5 » 21. dec 2019, 20:14

Der er 3 ting som kan være galt:
Den har helt klart fået rigeligt med salt, da det er en god smagsforstærker.
Mener den har fået for meget varme og for lang tid(1,3kg)
Brug af rotisseri kan godt gå ud over den sprøde svær, men du afsluttede ved høj varme og det plejer at kunne gøre det.
Det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere


Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207
Kontakt:

Re: Porchetta - hvad gik galt?

Indlæg#6 » 22. dec 2019, 00:44

Hvordan ville jeg kunne få sprød svær hele vejen, uden brug af rotisserie?

Ellers må planen være lav varme først, i kortere tid. Og stadig fuld skrald til slut. :)
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 31 gæster