skaal-um skrev:Du kan risikere en alt for kraftig talgsmag ved stegning.
For en enkelt gangs skyld er jeg ikke helt enig med dig, Finn.
For det første ville jeg gemme noget til fonden, som gerne må have lidt oksefedt med når saucen laves.
Lidt ligesom en smule svinefedt i stegeskyen til flæskesteg saucen.
Til brug ved senere stegning af oksekød ville jeg overveje at gøre som når jeg klarer smør.
Derved undgår du at fedtet sprutter når det kommer på panden.
oksefedtet skal være siet for rester fra kogningen.
Det kolde oksefedt vakuumpakkes og SV koges ved 60 g.C i 60 min.
Derefter hænges posen op til afkøling, med et posehjørne nederst. Her samler det sidste vand indhold, proteiner og urenheder sig.
Efter afkøling kan du klippe hjørnet af og tømme væske og koge rester af.
Du har nu et produkt med god stegeevne, og som er i harmoni med stegt oksekød.
Lad det komme an på en prøve. Det koster kun lidt, og ganske få armbøjninger.