oksefond

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
tjele88
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 93

oksefond

Indlæg#1 » 9. dec 2019, 11:06

jeg har lavet en stor balje oksefond, hvor der er blevet en masse fedt i overskud, skal denne fedt kasseres eller kan den bruges?

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 474

Re: oksefond

Indlæg#2 » 10. dec 2019, 08:35

Tænker at det burde være fantastisk at stege i, og give en god smag.

Søg eventuelt på "beef tallow" på youtube, så er der mange videoer der beskriver hvordan man selv laver det og bruger det.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber Summit Charcoal, Weber 67/57 og Weber Q1000
The Meat Boys

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3187
Kontakt:

Re: oksefond

Indlæg#3 » 13. dec 2019, 15:13

Du kan risikere en alt for kraftig talgsmag ved stegning.
Det er vældig godt at hælde over vildfugleblanding i en potte og hænge det ud til dem i haven.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2517

Re: oksefond

Indlæg#4 » 15. dec 2019, 04:51

skaal-um skrev:Du kan risikere en alt for kraftig talgsmag ved stegning.
For en enkelt gangs skyld er jeg ikke helt enig med dig, Finn.

For det første ville jeg gemme noget til fonden, som gerne må have lidt oksefedt med når saucen laves.
Lidt ligesom en smule svinefedt i stegeskyen til flæskesteg saucen.

Til brug ved senere stegning af oksekød ville jeg overveje at gøre som når jeg klarer smør.
Derved undgår du at fedtet sprutter når det kommer på panden.

oksefedtet skal være siet for rester fra kogningen.
Det kolde oksefedt vakuumpakkes og SV koges ved 60 g.C i 60 min.
Derefter hænges posen op til afkøling, med et posehjørne nederst. Her samler det sidste vand indhold, proteiner og urenheder sig.

Efter afkøling kan du klippe hjørnet af og tømme væske og koge rester af.

Du har nu et produkt med god stegeevne, og som er i harmoni med stegt oksekød.

Lad det komme an på en prøve. Det koster kun lidt, og ganske få armbøjninger.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

skaal-um
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3187
Kontakt:

Re: oksefond

Indlæg#5 » 15. dec 2019, 14:09

Tak for det , Per. Så lærte jeg også noget nyt... [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 53 gæster