Side 1 af 1

Hjælp til medister på grillen

: 8. jul 2019, 21:00
af AnyFellow
Jeg har af flere omgange forsøgt at lave medister på grillen, uden det bliver som vi godt kunne tænke os.

I dag havde jeg et stykke medister, der var forkogt og havde ligget på køl.

Jeg prøvede at grille den ved forholdsvis lav varme og smurte den ind i barbecuesovs, hver gang jeg vendte den. Efter ca. en halv times grillning var resultatet forholdsvist sprødt skind, men selve indmaden af medisterpølse var blød og svampet.

Jeg har tidligere forsøgt noget lignende, dog med mere varme. Resultatet var stort set identisk.

Vi ønsker en sprød forholdsvis fast medisterpølse.

Er det bare sådan det er, hvis medisteren ikke er i top, eller hvad skal jeg gøre anderledes?

Re: Hjælp til medister på grillen

: 9. jul 2019, 12:03
af RTCallesen
Jeg er bestemt ikke medister ekspert, men som du selv nævner, synes jeg de billige er meget bløde og svampede indeni. Dem der koster lidt mere, og smager lidt bedre, har jeg fundet også at være lidt fastere.

Med henhold til metoden, ville jeg mene at relativ lav temperatur og direkte varme burde gøre tricket. Samtidig med den så skal have relativt lang tid, da den så også vil afgive væske og blive mere fast.

Jeg forkoger ALDRIG medister...
Laver jeg den på panden, er det også på lavt blus og så med låg på panden, så den også for "indirekte" varme. Vender den for hvert 10. minut og giver gerne op til 1 time, netop for at få en sprød medister.

Re: Hjælp til medister på grillen

: 12. jul 2019, 18:37
af AnyFellow
Jeg havde en enkelt medister, der var forkogt, som vi prøvede at grille på laveste blus i en times tid. Skindet føltes tykkere og var mere sprødt, men det indvendige var stadig blødt.

Næste medister bliver en rå. Hvis den også er blød indeni efter en tur på grillen, må jeg nok konstatere at det er kvaliteten af medisteren, der er årsag til det bløde indre.

Re: Hjælp til medister på grillen

: 15. jul 2019, 08:57
af RTCallesen
Dejligt det hjælp med den lave temperatur og lange tilberedningstid :-)

Men ja, prøv fra rå, og hvis ikke skindet bliver for mørkt eller får en for tyk tør skorpe, kan du jo også prøve med længere tid på grillen.

Re: Hjælp til medister på grillen

: 18. aug 2019, 15:35
af ctn1
Køb noget bacon og vikle det rundt om medisterpølse, lav varme i lang tid, det virker mvh Christian