tortilla presse, hvad dur og hvordan

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#1 » 17. feb 2019, 20:05

Efter de 2 lækre indlæg omkring hjemmepresset tortilla er jeg og andre, kan jeg læse, blevet opmærksomme på denne lille presse og for ikke at "ødelægge" aftensmad tråden tænker jeg en tråd om hvad dur og jer erfaringer med tortilla fremstilling.
Har selv surfet en del rundt efter en tortilla presse de sidste par dage og kan se at der findes en blank og en sort model på det danske marked, men hvad er forskellen på de 2 modeller kan jeg ikke lige læse mig til.. :evil:
@prause's joke omkring tunge boller giver anledning til at tænke på om der er forskellige diameter på det danske marked..?

Så kan jer med en tortilla presse ikke fortælle lidt om det fantastiske ved at eje en, jeg har valgt at have et minimum af udstyr og derfor skal jeg lige "se lyset" lidt tydeligere.. :savl2:


ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 88
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#2 » 17. feb 2019, 21:16

Ja tak.. min søgehistorik er os eksploderet ud i tortilla presser...

Jeg hører os gerne mere.


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1617

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#3 » 17. feb 2019, 21:29

Må jeg foreslå at du kigger lidt på Utube, der laves millioner af fladbrød af forskellige slags og med en masse forskelligt udstyr,
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#4 » 17. feb 2019, 21:58

aammat min presse er 16 cm i diameter eller tværs over. Det var den til de store boller ;-)
Men jeg vil næsten tro at prause's er samme størrelse, men mon ikke han lige kommer forbi tråden.

Jeg kan se at chilihouse.dk har udsolgt lige nu. Jeg tror heller ikke der er nogen særlig forskel på de forskellige jern. Uanset om de er glatte eller lidt ru på de indvendige plader, er det sikkert en fordel at presse mellem bagepapir Elle plastik fra en plastikfrysepose.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1058
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#5 » 17. feb 2019, 22:06


Brugeravatar

Emneforfatter
aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#6 » 17. feb 2019, 22:11

@Treblach, er din den blanke fremstillet af støbegods..?
Læste en opskrift med 250 gr majsmel og 330 ml vand som skulle deles i 10-12 boller, så dine 55gr boller er nok "standard" str.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#7 » 17. feb 2019, 22:22

Ja, det er netop den.
Det er dog ikke altid vand og mel-mængden passer helt præcist, noget mel suger mere end andet, men det kender du fra almindeligt mel.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2937
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#8 » 18. feb 2019, 14:17

Jeg kikker også lige med...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#9 » 18. feb 2019, 15:41

Jeg fandt i min søgen denne hjemmeside,[/url]https://www.mexgrocer.co.uk/Tortilla-Press/[/url] i England og nu hvor vi er flere der føler sig inspireret kunne der måske være base for et fælles køb.. De sender 20 kg til dk for 20£ og med priser på presse og flere Masa harina typer at vælge imellem ville det være muligt hvis logistikken kunne gå op.. ;-)


ebbelk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 25

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#10 » 18. feb 2019, 16:43


Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3234
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#11 » 19. feb 2019, 20:18

Ovennævnte er den jeg har købt.
Jeg havde 3 krav.
Diameter så stor som muligt.
Støbejern.
Ikke malet med en eller anden obskur sølvfarvet maling af ubestemmelig herkomst, som vist med tiden har en tendens til at skalle af.

De findes også i aluminium, træ og plast, men det synes jeg slet ikke giver mening. Hvis man ikke kan løfte en støbejernspresse er man enten ikke gammel nok eller aldeles for gammel til at betjene den (NB ironi kan forekomme).
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#12 » 20. feb 2019, 20:29

Så kom jeg med på tortilla vogn, 1 stk støbejerns presse og 3 kg masa harina mel på vej.. Det skal blive sjovt at skifte større bekendskab med det mexikansk køkken.. Tak for jeres inspiration.. :-)

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#13 » 21. feb 2019, 07:45

aammat skrev:Så kom jeg med på tortilla vogn, 1 stk støbejerns presse og 3 kg masa harina mel på vej.. Det skal blive sjovt at skifte større bekendskab med det mexikansk køkken.. Tak for jeres inspiration.. :-)


Jeg tør godt at sige, du har noget at glæde dig til. Har du tilgang til en af de nævnte bøger, er der masser af inspiration at hente.
Dejen af masa harina mel virker ret løs eller skrøbelig ind til den har været på panden. I morgen skal jeg forsøge mig med halvanden spiseskefuld olie i dejen. Opskriften fra "smagen af moderne mexico" er
300 gr masa harina. 3/4 tsk salt. 4 dl kogende vand der har kølet i 5 minutter 1 ½ spsk olie.
Jeg håber, at rådejen er en smule mere elastisk.

Hvilken tortillapresse fik du fat i?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#14 » 21. feb 2019, 07:59

Jeg endte med at købe en fra tacokongen.dk da dem i England havde udsolgt af de store og et af rådene fra @Prause var at den skulle være så stor som mulig. Masa harina melet kommer fra chili house da det var 35 kr per kg og fast porto. [WHITE SMILING FACE]️
Jeg må få købt en af de nævnte bøger for inspiration. Fik en tortilla hos Santes i kødbyen hvor der var fritteret torsk og den torsk var super lækker, så jeg skal klart i "test" mode..
OFF topic så skal jeg i dag forsøge at koldrøge hvalkød i en grillstarter.. [FACE WITH OPEN MOUTH]
Bliver spændende med din dej, fortæl endelig hvordan den bliver at arbejde med.. [THUMBS UP SIGN]

Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#15 » 21. feb 2019, 09:13

:-D så stor som mulig. :-D
Hans andet råd vedrørende malingen synes jeg også skal tages seriøst, men uanset hvad, så er det en god idé at presse mellem plastik fra en plastikfrysepose eller bagepapir, så tortilla'en slipper let.

Vedrørende bøgerne, så er det kun den nævnte ovenfor der kan købes nu - og den er lidt mere omfattende end den der er udsolgt fra forlaget. Men den med friteret torsk lyder også godt, man er helt frit stillet. Sidste gang brugte jeg kogte æg og ting der passer godt til.

Det med hvalkød lyder også interessant, men det er jo ikke sådan lige at få fat på. Jeg fik engang noget helleflynder kød fra en på Island - hold da op, det var noget bedre end det man nogle gange kan købe her. [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Jeg skal nok huske at fortælle hvordan det bliver med olie i dejen. :-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#16 » 21. feb 2019, 09:49

@treblach, jeg har boet i Grønland mange år og får 2x årligt sendt 1 flyttekasse frostvare ned til dk.[GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Dog ikke kød fra alle hvalarter jeg må modtage, men der er så meget andet lækkert deroppe fra..

Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#17 » 21. feb 2019, 15:28

aammat skrev:@treblach, jeg har boet i Grønland mange år og får 2x årligt sendt 1 flyttekasse frostvare ned til dk.[GRINNING FACE WITH SMILING EYES]
Dog ikke kød fra alle hvalarter jeg må modtage, men der er så meget andet lækkert deroppe fra..

Sendt fra min ONEPLUS A6003 med Tapatalk


Det må være dejligt at være så privilegieret at få sådanne kasser [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif]
Jeg ved godt de fleste hvalarter er fredede. Det nærmeste jeg har været på at smage hvalkød, var en dag i 1971 i Trondhjem, men der var lukket. :-D ha ha.
Jo jeg husker du har fortalt lidt om, at du har boet deroppe. :-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


BSP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 239

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#18 » 22. feb 2019, 15:32

Jeg købte min tortilla presse i New York, vi boede i Queens og der hvor vi boede var "The mexican hood". Lige overfor hvor vi boede var der en Mexicans restaurant - det bedste mexikanske mad jeg har smagt. De havde også en lille tortilla maskine som stod i restauranten, det kunne jo være der var nogen hvor en hånd presse ikke er nok.... :lol:
20170929_215353.jpg


20170929_215245.jpg


Og lige et billede af maden og det er kaktus der ligger på kanten.

20170929_194750.jpg

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#19 » 23. feb 2019, 13:01

Ovenfor: Ja her er der kun råd til de håndholdte :-)

Som lovet, vil jeg fortælle hvordan det gik med lidt olie i masa harina mel.
Da vi kun er to i husstanden, bruger jeg kun halv portion af denne opskrift.
Tortilla
300 gr masa harina.
3/4 tsk salt.
4 dl kogende vand der har kølet i 5 minutter
1 ½ spsk olie

Olien gjorde at dejen blev en smule mere elastisk, men mærkede det først da de blev presset. Der var ikke nævneværdig smagsforskel,men en anelse bedre afbagning på panden. Jeg brugte en god rapsolie, men måske skulle man også prøve med olivenolie eller som opskriften foreslår avokadoolie eller Mandel olie som har en mildere smag.
Dej vejet af på 55 gr og trillet til en lidt flad kugle. En mellemting af en kugle og en kørlingsten. Det giver en lidt bedre kant på den pressede tortilla.

Torilla på pande.jpg

Torilla kugle.jpg

Torilla på talærken.jpg


Retten her, er kyllingenstrimler i en mexicansk marinade, sprødt bacon, rød snackpeber løg og en god guacamole. Uhm det var godt.

Den brugte mex marinade fandt jeg her:
https://www.hjemmehosxenia.dk/fajitasal ... -guacamole
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2937
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#20 » 23. feb 2019, 18:27

Uhm, det ser lækkert ud...
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3234
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#21 » 24. feb 2019, 17:48

Hold da op de er smukke og ensartede. Jeg havde også planer om at bidrage med tortillas i dag, men det bliver nybagte surdejsboller i stedet.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
aammat
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#22 » 3. mar 2019, 20:02

Så har jeg modtaget min tortilla presse, så nu er det bare at finde tid til en dag i køkkenet.. I min vente fandt jeg denne webside som er lidt en inspirationskilden med masser af opskrifter og information..
https://mexibro.dk/

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3234
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#23 » 4. mar 2019, 09:07

aammat skrev:Så har jeg modtaget min tortilla presse, så nu er det bare at finde tid til en dag i køkkenet.. I min vente fandt jeg denne webside som er lidt en inspirationskilden med masser af opskrifter og information..
https://mexibro.dk/

Genial hjemmeside - mange tak.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#24 » 4. mar 2019, 12:58

aammat skrev:Så har jeg modtaget min tortilla presse, så nu er det bare at finde tid til en dag i køkkenet.. I min vente fandt jeg denne webside som er lidt en inspirationskilden med masser af opskrifter og information..
https://mexibro.dk/

+1
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3234
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#25 » 6. mar 2019, 16:16

Her er så lidt tortillaporno med blå masa harina.
Kødet er et stykke tilbuds ribeye fra Rema, der har fået 3 timer på grillen både med og uden braiseringsvæske og den er lavet som pulled beef med en masse krydderier af mexicans tilsnit:
2 forskellige chili
chipotle
hvidløg
oregano
spidskomme
koriander
øl
fond
Vedhæftede filer
IMG_20190303_091829.jpg
IMG_20190303_151327.jpg
IMG_20190303_183052.jpg
IMG_20190303_183055.jpg
IMG_20190303_183423.jpg
IMG_20190303_183718.jpg
IMG_20190303_183753.jpg
IMG_20190303_183918.jpg
IMG_20190303_184016.jpg
IMG_20190303_184032.jpg
IMG_20190303_184036.jpg
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 372

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#26 » 6. mar 2019, 17:13

Det ser lækkert ud . Har selv købt en gang af den blå masa harina . Er der noget smagsforskel ?
Nicolai

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3234
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#27 » 6. mar 2019, 20:28

Det tror jeg ikke.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2937
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#28 » 7. mar 2019, 14:08

Det ser rigtig godt ud...Er det bare farvet mel eller er kornet blåt?
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#29 » 7. mar 2019, 14:59

Det ser spændende ud, men også noget specielt med farven.
Måske man skulle prøve med en pose "blå" men jeg synes at have læst, at melet ikke har så lang holdbarhed. Kan du se det på posen?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 372

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#30 » 7. mar 2019, 16:17

Melet er lavet på blå majs .

Min pose kan holde til 07-2020
Nicolai

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1430

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#31 » 7. mar 2019, 19:07

nicolai.k skrev:
Min pose kan holde til 07-2020


Okay, så måj eg have misforstået noget - så kan man roligt prøve det.
Er der nogen forskel i smagen, til det almindelige?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


nicolai.k
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 372

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#32 » 7. mar 2019, 19:59

Jeg har ikke prøvet den endnu .
Men prause svarede mig lidt længere oppe , at det troede han ikke .
Nicolai

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3234
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#33 » 7. mar 2019, 20:45

nicolai.k skrev:Jeg har ikke prøvet den endnu .
Men prause svarede mig lidt længere oppe , at det troede han ikke .

Nej, jeg har ikke kunne smage forskel de par gange jeg har prøvet, men det ser flot ud.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Swopper
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 286

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#34 » 10. mar 2019, 08:21

Hvilken "væske" har du braiseret med!?

prause skrev:Her er så lidt tortillaporno med blå masa harina.
Kødet er et stykke tilbuds ribeye fra Rema, der har fået 3 timer på grillen både med og uden braiseringsvæske og den er lavet som pulled beef med en masse krydderier af mexicans tilsnit:
2 forskellige chili
chipotle
hvidløg
oregano
spidskomme
koriander
øl
fond
En Sulten Mand,
Er En GAL MAND...


Primo Oval XL
Ø57 OTG
Hot-Wok

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3234
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#35 » 10. mar 2019, 16:49

Øl og fond.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2937
Kontakt:

Re: tortilla presse, hvad dur og hvordan

Indlæg#36 » 22. mar 2019, 12:59

Info: Masa Harina mel, blå og hvid kan købes i nogle af de store Irmabutikker, f.eks. min lokale i Rødovre Centret. Prisen er dog 38, kr. pr. 1/2 kg ! De har også presser til 249, kr. Pt. udsolgt i RC.
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 22 gæster