Side 1 af 1

Ovn kontra kuglegrill

: 28. dec 2018, 14:04
af Haspalm
Jeg skal lave oksefilet i morgen (ca 5 kg) og søger viden herom så jeg er så forberedt som muligt.

Men jeg finder meget blandede råd ang. temp og tid.
Enkelte steder ser jeg opskrift i ovn( ja fyyyyyh) på 150 grader ca 1 time og så hvile i 15 minuter - og så finder jeg herinde andre opskrifter der siger kuglegrill ca 145 grader ca 2 timer og 40 minutter + hvil i 20 minutter..

Det er dælme noget af en forskel, hvad kan jeg regne med??

Re: Ovn kontra kuglegrill

: 28. dec 2018, 18:00
af nicolai.k
Det er ikke nemt og finde rundt i .

Mit bud ville være noget ala dette . På grillen indirekte varme 120-125 grader til kerne temp 51-52 g . Så af og hvile ca 15 min . Temp i grillen sættes op til 275-300 mens kødet hviler de 15 min . Imens så skulle temp gerne være steget til 57-59 i kødet stiger ca 5-7 grader syntes jeg . Tilbage på grillen med det et par min på hver side for streger og farve .

Tiden er svær men lidt over en time er mit bud for første step .