Side 1 af 1

Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 18. dec 2018, 09:27
af tvj504
Jeg vil prøve noget nyt i år, nemlig nakkefilet med svær.

Jeg skal lave en steg på ca. 2 kg. - og den vil jeg langtidsstege så at så meget fedt som muligt smelter væk og jeg samtidig åbner det saftige resultat.

Er der nogle af jeg andre der har prøvet dette endnu ? hvad vil i foreslå af tid og temperatur ?

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 18. dec 2018, 16:50
af Drifter
Det har jeg med stor succes gjort de sidste 3 år.
jeg langtidssteger den gerne i 6-8 timer i ovnen ved ca. 110-120 grader og så lige slutte af med fuld power på grill så sværen popper op.

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 20. dec 2018, 07:27
af Branke1
Hej Thomas

Det har vi gjort i en del år og det er blevet et must!
Den fremstår lidt mere saftig end en kamsteg og ikke så fed som ribbenssteg.
Jeg har med held lavet den på rotisseri.

God fornøjelse
Mvh Kim

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 20. dec 2018, 11:25
af Swanson
Jeg skal også igang med Nakkesteg'en for første gang i år..

Forventer selv 5-6 timer omkring 100-110grader. Og så lidt power til sidst

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 20. dec 2018, 13:56
af tvj504
Drifter skrev:Det har jeg med stor succes gjort de sidste 3 år.
jeg langtidssteger den gerne i 6-8 timer i ovnen ved ca. 110-120 grader og så lige slutte af med fuld power på grill så sværen popper op.


Tak for info Drifter

Har du ellers et par fif du kan dele fra dine erfaringer ? har du bradepande med vand i ?

Er dine stege også i 2 kg. størrelsen ?

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 20. dec 2018, 13:58
af tvj504
@drifter - går du efter kernetemperatur på 80 grader ??

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 23. dec 2018, 23:57
af tvj504
Min steg vejer 2,2 kg. Vil i mene 5 timer ved 100 grader er passende? Jeg går efter en kernetemperatur på 80 grader.

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 25. dec 2018, 20:18
af tvj504
6 timer ved 100 grader og så fuld hammer til sidst fungerede super godt.

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 26. dec 2018, 20:29
af mochr
Det ser sgu godt ud! Den svær og den sovs...!!!

Re: Ny steg juleaften - Nakkefilet med svær

: 26. dec 2018, 20:44
af Søren C. Fischer
Hov, jeg besøger ikke site så ofte mere :-(
Jeg skulle også lave netop dét i år for første gang...
Den fik en halv time ved 250 grader (så sværene åbnede sig), og så knapt 5 timer ved 110-120 grader.
Den sad lige i skabet :-)
Desværre ingen billeder :-D