hjælp til thermomix

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
tjele88
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 86

hjælp til thermomix

Indlæg#1 » 28. nov 2018, 11:34

ohøj. jeg skal have lavet høns i asparges, og har lavet det mange gange, men vil godt prøve at lave det på thermomixer, hvor høj temperatur skal den køre med og så videre

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: hjælp til thermomix

Indlæg#2 » 28. nov 2018, 14:14

Jeg er ikke helt med. Hvilken del af tilberedningen er det du forestiller dig at lave i thermomix? Vel næppe kogningen af fjerkræet ;-)
Where there's smoke... There's laughter.


Emneforfatter
tjele88
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 86

Re: hjælp til thermomix

Indlæg#3 » 29. nov 2018, 09:48

Nej ikke kogning af fjerkræ. Jeg vil prøve at lave opbagningen af sovsen


bskaarup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 312

Re: hjælp til thermomix

Indlæg#4 » 29. nov 2018, 13:26

Der er en opskrift i chippen på bechamelsauce. Den burde kunne bruges til tid og temp.

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: hjælp til thermomix

Indlæg#5 » 29. nov 2018, 19:02

Jeg har ikke prøvet at lave en opbagt sauce på thermomix, men jeg er enig med bskaarup i at det grundlæggende er det samme fremgangsmåde som en bechamelsauce. Teknisk set er det en veloute, hvilket minder meget om bechamelsauce med den forskel at en bechamelsauce er lavet med mælk/føde og en veloute er lavet med suppe/bouillon. Jeg ville koge hønen med urter og så benytte suppen herfra til velouteen.
I forhold til thermomixen, så ville jeg nok køre på 100 grader hastighed 2.
Smør og hvedemel smeltes sammen og koger igennem i et par minutter. Så tilsættes varm suppe 1 grydeske ad gangen mens dyret bare kører.
NB denne fremgangsmåde har jeg ikke selv prøvet, men jeg er ret sikker på at den vil fungere.
Giv lige en tilbagemelding om hvordan du gjorde og hvordan det fungerede.
Where there's smoke... There's laughter.


Emneforfatter
tjele88
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 86

Re: hjælp til thermomix

Indlæg#6 » 30. nov 2018, 09:11

Mange tak går i gang med sovsen i dag, så kan det hele trække til i morgen når det skal serveres, jeg vender tilbage med fremgangsmåden

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 578

Re: hjælp til thermomix

Indlæg#7 » 30. nov 2018, 16:31

Du kører selvfølgelig med omvendt kniv men er bange for den smadre kød og asparges.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Emneforfatter
tjele88
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 86

Re: hjælp til thermomix

Indlæg#8 » 30. nov 2018, 19:51

så blev der lavet Sauce velouté, brugte opskriften på bechamelsauce på thermomixeren trin for trin, brugte self. hønsefond istedet for mælk og undlade også muskatlavede, brugte en sjat fløde og self. asparges væde, Jeg lavede 3 dobbelt portion, det passede til 1500 gram pillede høne. det blev den fineste og glatteste sovs tilsmagt med salt og peber.

Det fungerede super godt og mø nemt at man ikke skal stå og røre i gryden,

Tak for hjælpen . [smilie=pdt_aliboronz_37.gif] [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: hjælp til thermomix

Indlæg#9 » 1. dec 2018, 16:04

Fedt at høre, det vil jeg huske.
Where there's smoke... There's laughter.

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 41 gæster

cron