Side 1 af 1

Bjørn teddy

: 31. aug 2018, 15:34
af Broderpivert
Står og overvejer om der skal inversteres i en ny røremaskine. Har kigget på bjørnen. Men findes der forskellige modeller, og isåfald hvilken model er bedst.?
Og hvad er en god pris på sådan en maskine?
Hjælpetræk eller ej?

Re: Bjørn teddy

: 1. sep 2018, 09:00
af mochr
Jeg har en Bjørn og kan anbefale den uden at blinke med øjnene. Den er lydsvag, ælter eminent, er tung og stabil.

Så vidt jeg ved, er der kun Teddy til husbehov med og uden træk. Så der skal du overveje dit behov. Jeg bruger kun min manuelle kødhakker til vaniljekranse en gang om året, så jeg har valgt uden træk. Det er vidst også begrænset og dyrt, hvad du kan få af tilbehør.

Der har været noget bøvl i forhold til at skålen kunne ryge af, når der blev æltet, så for et par år siden blev der monteret en skålspænder på. Det er noget, du skal være opmærksom på, hvis du køber brugt. I samme omgang vil jeg sige, at jeg aldrig har haft de problemer, så det er ikke ensbetydende med, at skålen konsekvent ryger af på de ældre modeller.

Re: Bjørn teddy

: 1. sep 2018, 12:37
af Broderpivert
Okay. Hvis man skal have en ny, hvor skal man købe den, og hvad er en god pris på bud.? Og er der forskel på modeller der sælges ny udover Hjælpetræk

Re: Bjørn teddy

: 2. sep 2018, 19:46
af mochr
Som sagt tror jeg kun, der er de to modeller - med og uden træk. Jeg har aldrig rigtig set dem på bud, så jeg købte lokalt. Jeg købte hos Kunst og Køkkentøj i Aarhus, for jeg synes det er en fed butik, og personalet ved hvad de snakket om.

Re: Bjørn teddy

: 2. sep 2018, 20:16
af Broderpivert
Okay. Men det kan godt passe man kan få dem til 6500-7000 ikke?

Re: Bjørn teddy

: 2. sep 2018, 20:29
af bskaarup
Ifølge Pricerunner kostede en Teddy 6385 for en måned siden hos whiteaway.

Re: Bjørn teddy

: 19. nov 2018, 19:34
af Broderpivert
Er ved at overbevise mig selv om at skulle have bjørnen nu. :) tænker man kan være heldig at få den på bud her til black friday.
Plejer de at komme på bud der?
Har set at der er en model med 300 w og 500 w
Kan det passe eller er det en skrivefejl?

Re: Bjørn teddy

: 19. nov 2018, 20:03
af Bubbipapa
Hej,

Der er som sagt kun en Teddy, men.den fåes med og uden hjælpetræk

https://varimixer.com/da/produkter/ her kan du se alle modeller de laver

http://experisense.com/teddy/teddy-modeller/ experisense er dansk distributør af teddyen,

Ang Black fridag, så vil jeg da vente og se hvad de forskellige kommer med af tilbud, en skal da nok komme med et ekstra godt tilbud på fredag

Bo

Re: Bjørn teddy

: 19. nov 2018, 20:35
af Broderpivert
Men på skousen tror jeg nok det var, der stod der 300w men det er vel 500w ikke.?

Re: Bjørn teddy

: 19. nov 2018, 21:33
af Bubbipapa
Hej,

Se dette link, den trækker 300w men ved hjælp af alfestøv... eller en frequency inverter får motoren de 500w,
jeg er selv stået af her. Men jeg har en Bjørn, og vi er mega glade for den, om den trækker 300 eller 500w ved jeg ikke. Men den ælter hvad vi beder den om, og larmer nærmest ikke.

http://experisense.com/wp-content/uploads/2016/10/TEDDY-Power-advantage-v2.pdf

Bo

Re: Bjørn teddy

: 20. nov 2018, 07:28
af Syncmarster
Det er det som #10 henviser til, som jeg mener gør bjørnen "unik". Det er dejligt man kan ælte en tung koldhævet dej på laveste hastighed. Det eneste du vil opleve er at "hyletonen" fra frekvensomformeren, ændre sig lidt i takt med belasningen.

Re: Bjørn teddy

: 20. nov 2018, 18:59
af ErikL
Hej

Min bagning er steget 500% siden hr. Bjørn kom ind af døren, det bedste køb længe.

Jeg gav 6900 ved Wupti, prøv at finde den på fredag

Re: Bjørn teddy

: 20. nov 2018, 23:59
af Brisse
Hvis jeg har forstået tilbuddet korrekt, kan en Bjørn fås til ca. 5.000 hos Skousen.

Re: Bjørn teddy

: 21. nov 2018, 06:50
af ErikL
Når jeg ser det er det 6.379kr hvilket er en ok pris.

De 33% er alt i butikken hvor de så med sikkerhed ikke har en Bjørn, kun vare de vil sælge med den store rabat.

Re: Bjørn teddy

: 22. nov 2018, 08:43
af Renos
Bare til orientering, bjørnen er lige testet i Forbrugerrådet blad tænk, fået en middelkarakter, langt væk fra toppen, hvor kenwood topper.
Har selv en Bjørn og før den en kenwood, og min erfaring er, at bjørnenes er meget bedre.
Nye tider?

Re: Bjørn teddy

: 22. nov 2018, 18:57
af mochr
Jeg vil til enhver tid lytte mere til anmeldelser af produkter på sider som denne fremfor at tage tænks ord for gode varer. Ofte lægger de vægt på nogle underlige og subjektive ting. Jeg har ikke læst deres test, men lur mig om sådan noget som mulighed for ekstraudstyr og pris tæller ind i deres test (og tæller ned). Ting som folk der køber en Teddy er helt indforstået med.

Re: Bjørn teddy

: 22. nov 2018, 21:46
af benzon1960
Jeg har nu i mere end 12 år ejet en Bjørn med kødhakker til. Jeg er glad for den, og den dækker mit behov.

Men inden euforien fører til alt for høje forventninger til hvilken magi, en Bjørn kommer til at tilføre dit bagværk, så vil jeg dog mane til besindighed.

Er din bageteknik ikke i forvejen optimeret, så bliver det næppe din maskine, der hjælper dig over tærskelen til brødparadis.

Om det er en Bjørn, Kenwood, Bosch eller Assistent - deres opgave er at ælte, og det gør de hver især på deres egen måde. De har alle deres særheder, og de har alle deres styrker. Men grundlæggende gør de det trælse æltearbejde - hverken mere eller mindre.

Det bedste brød og den bedste pizza jeg har fået herhjemme, og jeg har ved Gud ædt mig igennem en del, fik jeg på bagekursus hos Bent i Ribe (bagekurset.dk). Bent bruger Bosch MUM - uanset om det er til højprotein Manitoba til italiensk brød, eller det er til rugbrød.

Min pointe er, at med mindre du virkelig går meget metodisk til værks (og tager notater om ALT i din bageproces), så vil du uvilkårligt have så ufattelig mange variabler i spil, at mærket på din æltemaskine reelt er af ringe eller ingen betydning. Faktorer som melets alder, fugtindholdet, gærens alder og tilstand er bare nogle få af dine variabler. Rumtemperaturen og den relative fugtighed i rummet, du bruger - også til hævning, er andre variabler. Ovnen er et selvstændigt fænomen, som efter min erfaring betyder en del mere end, om dejen er æltet på X eller Y maskine.

Er du ligeglad med pengene, og kan du leve med at den fylder godt, ikke kan så meget andet end røre/ælte/piske (har den hjælpetræk kan du “få” kødhakker og grøntsagssnitter til, men så er vi pænt over 10.000kr) så ER en Bjørn en rar maskine.

Er du derimod optaget af at få god æltning til mindst mulige penge, så kommer man altså ufattelig langt med en brugt Assistent, som du finder i Gul & Gratis til 5-800kr.

Re: Bjørn teddy

: 23. nov 2018, 07:18
af steenj
Hørt! Jeg har endeligt knækket koden til et godt brød og det er efter at jeg er gået tilbage til håndpisker med dejkroge og 2 minutters æltetid.