Side 1 af 1

Kold bearnaise

: 16. maj 2018, 19:30
af IT Manden
Jeg laver ganske ofte hjemmelavet bearnaise, og det bliver rigtig godt. Jeg følger Carls opskrift, som gør det legende let at lave. :)

På lørdag vil jeg gerne servere en kold bearnaise, og her synes jeg Carls bearnaise kommer til kort. Når den bliver kold størkner den nemlig, så den fungerer ikke kold.

Hvad kan man gøre for at den kan fungere i en kold version?

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 07:31
af hansen48
Du skal bruge olie i stedet for smør, så det bliver bearnaise mayo har prr
øvet det, det virker fint.

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 09:08
af Nancke
Hvordan vil opskriften på en kold bearnaise så se ud ?

Og hvordan finder jeg Carl's Bernaise. Når man søger på det kommer alle tråde med ordene Carl's Bernaise.,
Eller er det bare mig der ikke kan bruge søgefunktionen.

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 10:18
af ferr31
Hvis du kører lidt ned på siden er den der
viewtopic.php?f=81&t=46214

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 13:13
af Treblach
Nancke skrev:Hvordan vil opskriften på en kold bearnaise så se ud ?

Og hvordan finder jeg Carl's Bernaise. Når man søger på det kommer alle tråde med ordene Carl's Bernaise.,
Eller er det bare mig der ikke kan bruge søgefunktionen.


Ellers kig på Carls video her.

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 13:16
af Treblach
hansen48 skrev:Du skal bruge olie i stedet for smør, så det bliver bearnaise mayo har prr
øvet det, det virker fint.


Enig, men man skal bruge en olie der ikke smager for stærk som f.eks olivenolie. En god rapsolie er bedre. Ellers en helt neutral.

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 17:14
af IT Manden
hansen48 skrev:Du skal bruge olie i stedet for smør, så det bliver bearnaise mayo har prr
øvet det, det virker fint.


Ok - laver man den så PRÆCIS som man ellers ville lave en bearnaise, bare med olie i stedet for smør? Og samme mængde olie som man ville bruge smør?

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 17:16
af JCL7000
Jeg ville lave den efter opskriften på en mayonnaise, og så tilføje essens og estragon :)

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 17:55
af whoa
Jeg har gjort som ovenover.. Og har faktisk også engang i mellem bare brugt en almindelig mayo [WINKING FACE]

Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 20:59
af bjarnehb
Prøv også at kigge på Kvalimad.dk.
Han har denne her: http://www.kvalimad.dk/page/sauce-remou ... 944f3d741b
Max, som driver Kvalimad, er en guldgrube af gode opskrifter, gode tips og gode videoer.

Re: Kold bearnaise

: 17. maj 2018, 21:32
af hansen48
Jeg bruger samme mængde æg,essens og olie som til en alm. bearnaise og blander det hele ved stue temp.

Re: Kold bearnaise

: 18. maj 2018, 07:35
af IT Manden
bjarnehb skrev:Prøv også at kigge på Kvalimad.dk.
Han har denne her: http://www.kvalimad.dk/page/sauce-remou ... 944f3d741b
Max, som driver Kvalimad, er en guldgrube af gode opskrifter, gode tips og gode videoer.


Tak - jeg kigger på den! :)

hansen48 skrev:Jeg bruger samme mængde æg,essens og olie som til en alm. bearnaise og blander det hele ved stue temp.


Ok det lyder jo meget nemt. :D Men koagulerer det på samme måde? Skal der så ikke piskes ekstra meget, så en håndmixer eller lignende bør anvendes?

Re: Kold bearnaise

: 18. maj 2018, 08:32
af hansen48
Jeg bruger en stavblender eller piskeris til det emulgere.

Re: Kold bearnaise

: 18. maj 2018, 09:49
af Nancke
Hvis man varmer en bearnaise op der er lavet med olie som erstatning for smør, smager det så godt?
Kender nogen der bare kan smage smørsmag lige meget hvor godt det bliver camoufleret, så tænkte at prøve at lave med rapsolie i stedt for smør.

Re: Kold bearnaise

: 18. maj 2018, 11:22
af IT Manden
Nancke skrev:Hvis man varmer en bearnaise op der er lavet med olie som erstatning for smør, smager det så godt?
Kender nogen der bare kan smage smørsmag lige meget hvor godt det bliver camoufleret, så tænkte at prøve at lave med rapsolie i stedt for smør.


Jeg har samme ønske, min hustru er ikke glad for at det har smør-smag.. Så det kunne være fedt hvis man kunne lave en varm olie-version som smager godt! :)

Re: Kold bearnaise

: 19. maj 2018, 09:38
af hansen48
Nancke skrev:Hvis man varmer en bearnaise op der er lavet med olie som erstatning for smør, smager det så godt?
Kender nogen der bare kan smage smørsmag lige meget hvor godt det bliver camoufleret, så tænkte at prøve at lave med rapsolie i stedt for smør.


Det kan du nemt jeg har før lavet bearnaise på olie til en der ikke må få smør, det smager ikke dårligt men der mangler noget

Re: Kold bearnaise

: 19. maj 2018, 11:53
af fnuller
Hejsa

Hvis man ændrer en hoved-ingrediens, som smør til olie, kan man kalde det en Estragon Sauce eller lignende, men Bearnaise Sauce, det er det ikke mere..

Samme som Pandekager uden mælk, eller æg, det smager sikkert udmærket, men Pandekager, det er det ikke mere..


Og, det er sagt med et glimt i øjet... ;-)

Re: Kold bearnaise

: 19. maj 2018, 21:48
af IT Manden
Jeg har nu lavet en test med den fra Kvalimad. Processen er ganske fin, det er super hurtigt og nemt!

Men..
Brug IKKE den økologiske rapsolie fra Aldi. Den smager ganske klamt - den har en kraftig raps-smag, som inficerer det hele. Måtte smide det hele ud...

Må lave et nyt forsøg i morgen, med en anden olie. :)

Re: Kold bearnaise

: 20. maj 2018, 10:38
af Cyberguyen
fnuller skrev:Hejsa

Hvis man ændrer en hoved-ingrediens, som smør til olie, kan man kalde det en Estragon Sauce eller lignende, men Bearnaise Sauce, det er det ikke mere..

Samme som Pandekager uden mælk, eller æg, det smager sikkert udmærket, men Pandekager, det er det ikke mere..


Og, det er sagt med et glimt i øjet... ;-)

Kan ikke være mere enig - er heller ikke en cheeseburger uden osten :-)