Gravad skinke/filet

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
TheNeedle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Gravad skinke/filet

Indlæg#1 » 24. mar 2018, 07:56

Er der nogen, der ligger inde med en god opskrift på gravad skinke/filet, som de gerne vil dele.

Brugeravatar

Benne
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 306

Re: Gravad skinke/filet

Indlæg#2 » 3. apr 2018, 13:38

Hej,
jeg har nedenstående i mine arkiver, men har ikke prøvet den

Til Gravad skinke bruges der et pænt afpudset svineinderlår uden svær Saltning = Lagesaltning med marinadesprøjte
Saltlagen =40 g alm salt 15 g nitrit salt 25 g druesukker pr litervand
Sprøjt saltlagen pænt fordelt i kødstykket og det lægges i saltlagen i 2 døgn
Efter saltningen vendes kødet i en blanding -50-50 med /af tørret Dildspidser og Porterhause krydderi -kom rigeligt på kødstykker
Det krydrede kød kommes i en vac .pose og lægges på køl 1 uges tid til smags modning mm
Den Gravad skinke skæres i tynde skiver -et lille tips skalfrys den let så er den nemmere at få skåret i pæne skiver
Mange pølsehilsner
Benne

Weber Genesis gasgrill
BGE Large
Tommerup Røgeovn
SousVide Supreme SVS


Emneforfatter
TheNeedle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Gravad skinke/filet

Indlæg#3 » 14. apr 2018, 10:00

Hej
Mange tak for opskriften. Jeg vil afprøve den, så snart jeg finder et sted at købe Porterhouse krydderiblandingen.
I øvrigt må du meget undskylde mit sene svar!

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 23 gæster