bearnaise sauce

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 174

bearnaise sauce

Indlæg#1 » 23. jan 2018, 08:03

Hej alle. Er der en der kan hjælpe mig med en bearnaise sauce den må godt være nem
Hilsen Henning
Aabenraa


bskaarup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 306

Re: bearnaise sauce

Indlæg#2 » 23. jan 2018, 08:56



IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 201
Kontakt:

Re: bearnaise sauce

Indlæg#3 » 23. jan 2018, 09:38

+1 til ovenstående, jeg laver den hver gang - og det er en success hver gang. :)
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: bearnaise sauce

Indlæg#4 » 23. jan 2018, 10:50

Jeg har tit kigget på Bo Becks:
https://www.youtube.com/watch?v=0zouOpAH_Rg
Og Thomas Rodes:
https://www.youtube.com/watch?v=dA35dE-m-Ko

Og så skal der bare piskes igennem, så der kan komme noget luft og konsistens i saucen :-)
Temperatur på æggemasse og smør må ikke overstige 63C, men æggemassen skal over 45C før det begynder at tykne men IKKE koagulere. Når æg og smør piskens sammen skal det have ca samme temperatur, det kan du mærke med hånden på siden af gryden. Start langsomt når der hældes smør i, og pisk godt, lidt efter lidt kan der så hældes hurtigere.

Er saucen skilt, og det er du ikke i tvivl om, så skal du ikke smide den ud. Du skal starte en ny op, og så kan den skilte piskes i den nye.
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1334

Re: bearnaise sauce

Indlæg#5 » 23. jan 2018, 12:46



Hvis det skal være nemt og lige så godt som mesterkokkens, så lav det efter skaarup's link.
Så kan du glemme alt om klaret smør, vandbad og ens temperaturer på ingredienserne. Men du kan sagtens "låne" nogle af idéerne fra de andres smags ingredienser.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

ErikL
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 246

Re: bearnaise sauce

Indlæg#6 » 23. jan 2018, 14:04

Et andet tip er at tage en lille isterning og lægge i sovsen, og så piske igennem, skulle den skille.

Virker fint.
Mvh ErikL

---------------------------
Big Green Egg (large)
Weber Summit E-670
Morsø Forno
Weber smokey Joe
Thermomix (Bearnaise maskine)

Brugeravatar

Emneforfatter
Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 174

Re: bearnaise sauce

Indlæg#7 » 24. jan 2018, 19:20

Tak for hjælpen.
Har lavet min første hollandaise i dag den var rigtig god fik den til stegt kulmule. Brugt linket bskaarup anbefaler
Hilsen Henning
Aabenraa

Brugeravatar

RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 422

Re: bearnaise sauce

Indlæg#8 » 25. jan 2018, 21:19

Fedt det lykkedes! .1%¤

Så må der også snart bearnaise på menuen :-)
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber Q1000, Outdoorchef City 420 G, Dancook 1000

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 36 gæster