40års hvad skal jeg lave ?

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
Mthoger
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 113
Kontakt:

40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#1 » 7. jan 2018, 14:15

Hejsa

Konen har 40års næste weekend. Vi er blevet enige om at det egentlig bare skal være noget steg på kamadoen for at holde det lidt simplet.

Men jeg vil alligevel gerne have en god og måske anderledes oplevelse, mørbrad fik vi til nytår, flæskesteg til jul.. Hvilket udskæring ville i går efter ? da jeg er løbet tør for ideer. Vi bliver cirka 25 (blanding af børn og voksne)

på forhånd mange tak for hjælpen

med venlig hilsen
Michael

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: 40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#2 » 7. jan 2018, 15:19

Culotte eller Teres Major fra Steak-out.dk feks
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Stef
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 252

Re: 40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#3 » 7. jan 2018, 15:24

Min favorit er helstegt marmoreret oksefilet lavet reverse sear. Eller også interval grillet culotte...
Stefan

Primo oval xl

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1343

Re: 40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#4 » 7. jan 2018, 15:42

Stef skrev:Min favorit er helstegt marmoreret oksefilet lavet reverse sear. Eller også interval grillet culotte...


Enig, interval grillet culotte er kongemad. Men den kan også fint laves reverse sear.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: 40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#5 » 7. jan 2018, 17:35

Hej Michael.
En fantastisk velsmagende og festvenlig (læs: nem på selve dagen) idé er lammekøller på en lidt speciel måde.
Der laves en yoghurtcreme af (til 2 køller)
1 l Græsk yoghurt
5 fed Hvidløg
2 spsk Salt
1 spsk Peber
2 bundter Frisk mynte
1 spsk. Stødt koriander
1 Citronskal
1 spsk stødt Fennikelfrø
1 dl. Olivenolie.

Køllerne udbenes og kommes i store poser sammen med yoghurtdressingen. Så hviler de i køleskabet i et døgns tid. Evt. kan de her ombindes med snor hvis det skal se smukt ud, men de kan også bare foldes sammen (nogenlunde på samme måde som de var før man skar benet ud) inden de steges ved ca. 200 grader indirekte evt. med en lille smule røg.

Yoghurten mørner kødet i løbet af de 24 timer og resultatet er smørmørt og meget velsmagende pga. krydringen.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Fanoe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 295

Re: 40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#6 » 8. jan 2018, 00:00

En stor porchetta plus prauses lammekølle, de kan laves ved samme temperatur så kan være på den samme grill.
Jacob F.
Primo Oval XL

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: 40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#7 » 8. jan 2018, 06:40

Fanoe skrev:En stor porchetta plus prauses lammekølle, de kan laves ved samme temperatur så kan være på den samme grill.

+1
Where there's smoke... There's laughter.


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 653

Re: 40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#8 » 8. jan 2018, 14:01

Jeg ville sige brusket med alt tilbehør :-)


jfs112
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 16
Kontakt:

Re: 40års hvad skal jeg lave ?

Indlæg#9 » 9. jan 2018, 09:40

Hvad med flæskestegssandwich og pulled pork
billig og nem mad til både børn og voksne..

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 33 gæster