Sous vide på budget

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Sous vide på budget

Indlæg#1 » 25. sep 2017, 15:41

Hejsa.

Har surfet rundt og luret på en masse grej i forhold til at prøve sous vide.

Kan man komme igang for omkring 1000 kr eller er det alt for skrabet?

Har kigget lidt på denne model:

https://www.wupti.com/produkter/hushold ... cirkulator

Samt denne vakuum pakker:

https://www.skiftselv.dk/poselukker/obh ... 28QAvD_BwE

Er det helt håbløst og/eller findes der andet i det prisleje der er bedre?


bskaarup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 309

Re: Sous vide på budget

Indlæg#2 » 25. sep 2017, 15:48

Jeg ville købe denne cirkulator: https://eu.anovaculinary.com/
Du behøver ikke en vacumpakker i første omgang. Du kan bruge en frysepose der tåler varme (f.eks lynlåsposerne fra Lidl) og så nedsænke indtil det du vil tilberede er under vand og så sætte posten fast med en klemme.
Når man ser videoerne fra chefsteps.com bruger de ofte den metode.


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 209

Re: Sous vide på budget

Indlæg#3 » 25. sep 2017, 18:59

Jeg ville også købe en Anova! Man hører meget godt om den og har en kammerat der har den! Selv har jeg et kar men overvejer kraftigt at skifte den ud med Anova!

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk


Emneforfatter
Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: Sous vide på budget

Indlæg#4 » 25. sep 2017, 19:33

Tak for input. Den er nu bestilt. Så må vi se om jeg kan få skosålerne til at blive møre som smør.. :-D


MartinNicolaisen73
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 76

Re: Sous vide på budget

Indlæg#5 » 25. sep 2017, 20:34

Man kan desværre ikke lave lort til lagkage .... heller ikke med sous vide :)
It's always easy to fall asleep on a couch unless you're actually trying to fall asleep on a couch.


Emneforfatter
Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: Sous vide på budget

Indlæg#6 » 25. sep 2017, 22:29

MartinNicolaisen73 skrev:Man kan desværre ikke lave lort til lagkage .... heller ikke med sous vide :)


Det ville ellers være banebrydende :-)

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3093

Re: Sous vide på budget

Indlæg#7 » 26. sep 2017, 07:41

Weber-novice skrev:
MartinNicolaisen73 skrev:Man kan desværre ikke lave lort til lagkage .... heller ikke med sous vide :)


Det ville ellers være banebrydende :-)

Ja, men det giver ligesom et andet ring til navnet Lagkagehuset hvis det var tilfældet...
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

F1freakdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Re: Sous vide på budget

Indlæg#8 » 26. sep 2017, 08:01

prause skrev:
Weber-novice skrev:
MartinNicolaisen73 skrev:Man kan desværre ikke lave lort til lagkage .... heller ikke med sous vide :)


Det ville ellers være banebrydende :-)

Ja, men det giver ligesom et andet ring til navnet Lagkagehuset hvis det var tilfældet...


:-D
Mvh
Steen L.

Update sept. 2017:
HotWok 12kW
Charbroil M 500 gasgrill
Weber transportabel grill
ABU røg"ovn"
Og stadig 56cm wannabee kuglegrill :)[/list]

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Sous vide på budget

Indlæg#9 » 26. sep 2017, 19:41

I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤


Emneforfatter
Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: Sous vide på budget

Indlæg#10 » 27. sep 2017, 11:39

Ja ja, et budget er jo til for at blive overskredet... så selvom jeg tænkte omkring 1000 kr for at komme i gang, så kan der måske godt findes en bette skilling mere frem.

Kan nogen anbefale en billig vakuumpakker?


CraweN
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 87

Re: Sous vide på budget

Indlæg#11 » 27. sep 2017, 16:19



Emneforfatter
Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: Sous vide på budget

Indlæg#12 » 28. sep 2017, 11:37

CraweN skrev:denne her skulle være god.

http://www.foodcare.dk/magicvac-dinamika.html


Tak for bud. Har godt luret på den..

Brugeravatar

ErikL
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 247

Re: Sous vide på budget

Indlæg#13 » 28. sep 2017, 16:50

Jeg har en brugt til 400 som fungere upåklageligt har skiftet til kammer pakker

Hvis det har interesse.
Mvh ErikL

---------------------------
Big Green Egg (large)
Weber Summit E-670
Morsø Forno
Weber smokey Joe
Thermomix (Bearnaise maskine)


Emneforfatter
Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: Sous vide på budget

Indlæg#14 » 29. sep 2017, 06:00

ErikL skrev:Jeg har en brugt til 400 som fungere upåklageligt har skiftet til kammer pakker

Hvis det har interesse.


Hej Erik. Det kunne godt være interessant. Har sendt dig en pb.


Emneforfatter
Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: Sous vide på budget

Indlæg#15 » 17. okt 2017, 11:09

Så har i mig sgu igen..
Skal i morgen prøve sous vide for første gang, udover de gange jeg har hængt bøffer i et par tøjklemmer på grydekanten..

I morgen vil jeg prøve at smide 2 cuvetter i baljen, men mit spørgsmål, som sikkert er dumt, lyder:

Skal kødet ligge på en rist af en art eller plumper i det bare ned på bunden? Jeg tænker i forhold til cirkulation omkring kødet?

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1255

Re: Sous vide på budget

Indlæg#16 » 17. okt 2017, 11:54

Weber-novice skrev:Skal kødet ligge på en rist af en art eller plumper i det bare ned på bunden? Jeg tænker i forhold til cirkulation omkring kødet?

Hvis du har en rist skader det ikke. Men den store betydning mener jeg ikke det har
Du kan alt. ligge et par gafler eller andet på bunden hvis du er bekymret.


Emneforfatter
Weber-novice
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 137

Re: Sous vide på budget

Indlæg#17 » 19. okt 2017, 07:01

Ib M skrev:
Weber-novice skrev:Skal kødet ligge på en rist af en art eller plumper i det bare ned på bunden? Jeg tænker i forhold til cirkulation omkring kødet?

Hvis du har en rist skader det ikke. Men den store betydning mener jeg ikke det har
Du kan alt. ligge et par gafler eller andet på bunden hvis du er bekymret.


Tak for svar. De røg bare i og resultatet var rigtig godt.

Havde købt 2 cuvetter, en lille en på omkring 1 kg, mener det var irsk Angus og så en meget billig en i Føtex på 1,5 kg.
På grund af tidspres havde jeg saltet og krydret dem aftenen før inden de blev vacuumpakket, om det har haft indflydelse på mørheden ved jeg ikke. De fik ca 1 tsk salt pr. side og godt med friskkværnet peber.
Begge fik samme tid i badet - 8 timer, 56 grader - men den største og den billigste kunne godt have taget lidt mere, men den var selvfølgelig også større (tykkere).. Men begge var super møre på den gode måde. Der blev spist løst og en af gæsterne udbrød, at det ligner og smager som noget fra en restaurant... om hun ikke kommer meget ud, skal jeg lade være usagt, men det blev dejlig mørt og med god smag. Sjovt nok var der mere oksesmag i den billige fra Føtex :-?

Sluttede med at grille dem af på en brandvarm grill. Ikke sidste gang jeg prøver med cuvette.

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster