Sære spareribs

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Sære spareribs

Indlæg#1 » 15. sep 2017, 20:53

Hej allesammen...

Jeg var i min lokale Meny slagter idag og hente 5 kilo spareribs som jeg havde bestilt. Jeg havde givet ham en beskrivelse af babyback ribs og vist ham på en tegning hvor de sad men jeg er ikke helt sikker på at dem han har givet mig er de rigtige :-?

Jeg har taget nogle billeder af dem som følger:

IMG_2575.JPG


IMG_2576.JPG


IMG_2577.JPG



Nu har jeg så trimmet dem så de ligner rigtige sider men har jeg kvajet mig? :-?

Hvis ikke de er babybacks hvad er det så?
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1569

Re: Sære spareribs

Indlæg#2 » 15. sep 2017, 22:01

De smager garanteret godt men jeg tror ikke det er babybacks ud fra hvad jeg har læst mig til.
Den bredeste del er den del jeg plejer at købe i pakker med blandede stegeben som vi ofte nyder og jeg tror de er fra forenden.
Faktisk har jeg netop i aften delt 4 stk med min kone som tilbehør til en gang hjemmelavet tomatsuppe.
Mums. Det jeg mener er den brede del ca. de sidste 4 ben, resten vil jeg tro er alm. ribben.
Jeg kan faktisk rigtigt godt lide den slags ben, jeg synes de er bedre end kamben.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

Emneforfatter
Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Sære spareribs

Indlæg#3 » 16. sep 2017, 05:40

steenj skrev:De smager garanteret godt men jeg tror ikke det er babybacks ud fra hvad jeg har læst mig til.
Den bredeste del er den del jeg plejer at købe i pakker med blandede stegeben som vi ofte nyder og jeg tror de er fra forenden.
Faktisk har jeg netop i aften delt 4 stk med min kone som tilbehør til en gang hjemmelavet tomatsuppe.
Mums. Det jeg mener er den brede del ca. de sidste 4 ben, resten vil jeg tro er alm. ribben.
Jeg kan faktisk rigtigt godt lide den slags ben, jeg synes de er bedre end kamben.

Jeg tror nemlig heller ikke at det er babybacks da jeg mener at de er mere krumme uden egentligt at vide det med sikkerhed...

Jeg har skåret den øverste trekant af hvor der var nogle sære tynde knogler der lå på tværs af de rigtige ribben men har gemt dem for en sikkerheds skyld i tilfælde af at det skulle være godt :-?
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


belnacho
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 319

Re: Sære spareribs

Indlæg#4 » 16. sep 2017, 09:32

Det er en hel side ribben du har fået ala st louis style, dog uden kød.
Billedet med kniven. lige under går der en vandret brusk ben skær ned i den, så spidsbenet ryger af.

En anden gang bestil kamben. De færeste der kender de amerikanske navne på udskæringerne.

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2430

Re: Sære spareribs

Indlæg#5 » 16. sep 2017, 10:00

Jimmy B skrev:.............men har jeg kvajet mig? Hvis ikke de er babybacks hvad er det så?
Nej - kvaje prisen går til slagteren. Jeg har iøvrigt svært ved at tro at han ikke har vidst hvad forskellen er.

Det du har modtaget er hvad fagfolk kalder en hel side brystben. Du skulle have haft hvad man også kalder Kamben, altså ribbenene fra svinekammen.
Back = ryg, og det siger sig selv at Babyback er kamben fra unge/mindre svin. Unge dyr giver jo typisk mere mørt kød end ældre dyr.
Tillige er brystbenene mere flade end kambenene og kødet er hverken så fyldigt eller så mørt som kødet fra kambenene.

På brystbenet får du tillige bruskben med, da ribbenene slutter med en bruskspids. Kødet på brusk delen er lidt mere fyldigt og de er bestemt fine som stegte ben på den ene eller anden måde.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Brugeravatar

Emneforfatter
Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Sære spareribs

Indlæg#6 » 16. sep 2017, 10:20

Ahhh ok mange tak for fyldestgørende svar, jeg har nemlig skåret det jeg tror der er spidsbenet af men jeg skal da lige op og have en snak med ham slagtergutten... Jeg viste ham endda en tegning og beskrev at jeg skulle have de ben oppe fra ryggen :roll:

Kan man så bruge spidsbenet til noget? Der sidder en del kød på men jeg ved ikke lige hvad jeg skal gøre ved det :-?
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


Hedegård
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Sære spareribs

Indlæg#7 » 16. sep 2017, 12:01

jeg syntes tit at den udskæring du har fået, bliver mere mør og saftig end kamben. Kamben har derimod ikke helt så meget fedt men mere reelt kød.


Hedegård
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 4

Re: Sære spareribs

Indlæg#8 » 16. sep 2017, 12:02

Tilbered det hele på samme måde. Det smager godt alt sammen.

Brugeravatar

Emneforfatter
Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Sære spareribs

Indlæg#9 » 17. sep 2017, 07:17

Hedegård skrev:Tilbered det hele på samme måde. Det smager godt alt sammen.

Noteret! :-D

Hvor finder man en slagter der kender den rigtige udskæring tættest på Amager? :-?
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2947

Re: Sære spareribs

Indlæg#10 » 17. sep 2017, 09:23

Jimmy B skrev:
Hedegård skrev:Tilbered det hele på samme måde. Det smager godt alt sammen.

Noteret! :-D

Hvor finder man en slagter der kender den rigtige udskæring tættest på Amager? :-?

Steak-out.dk - den ligger tættest på hele DK .1%¤
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Emneforfatter
Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Sære spareribs

Indlæg#11 » 17. sep 2017, 11:45

prause skrev:
Jimmy B skrev:
Hedegård skrev:Tilbered det hele på samme måde. Det smager godt alt sammen.

Noteret! :-D

Hvor finder man en slagter der kender den rigtige udskæring tættest på Amager? :-?

Steak-out.dk - den ligger tættest på hele DK .1%¤

Cool 8)
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


John Sahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Sære spareribs

Indlæg#12 » 17. sep 2017, 17:08

Jimmy B skrev:[quote="prause"][quote="Jimmy B"][quote="Hedegård"]Tilbered det hele på samme måde. Det smager godt alt sammen.

Noteret! :-D

Hvor finder man en slagter der kender den rigtige udskæring tættest på Amager? :-?[/quote]
Steak-out.dk - den ligger tættest på hele DK .1%¤[/quote]
Cool 8)[/quote]

Og du kan godt afhente hvis det føles bedst for dig ;)
John Sahl
www.Autohenter.dk - Din importkonsulent..!


larslillevang
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Sære spareribs

Indlæg#13 » 18. sep 2017, 16:22

Ellers har Inco dem i 10kg kasser på frost.
Bruger dem selv, og synes at kvaliteten er helt fin.

Brugeravatar

Emneforfatter
Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Sære spareribs

Indlæg#14 » 19. sep 2017, 06:17

larslillevang skrev:Ellers har Inco dem i 10kg kasser på frost.
Bruger dem selv, og synes at kvaliteten er helt fin.

Også babybacks eller er det franske kamben?
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 881

Re: Sære spareribs

Indlæg#15 » 19. sep 2017, 09:46

Jimmy B skrev:
larslillevang skrev:Ellers har Inco dem i 10kg kasser på frost.
Bruger dem selv, og synes at kvaliteten er helt fin.

Også babybacks eller er det franske kamben?


det er nøjagtigt det samme. De mange gange omtalte franske kamben er som end bare babyback ribs kommende fra en fransk leverandør....
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Emneforfatter
Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Sære spareribs

Indlæg#16 » 19. sep 2017, 15:58

KennC skrev:
Jimmy B skrev:
larslillevang skrev:Ellers har Inco dem i 10kg kasser på frost.
Bruger dem selv, og synes at kvaliteten er helt fin.

Også babybacks eller er det franske kamben?


det er nøjagtigt det samme. De mange gange omtalte franske kamben er som end bare babyback ribs kommende fra en fransk leverandør....
nå ja for fanden, der brugte jeg sgu da ikke hovedet... Sorry :oops: :lol:
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...


bskaarup
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 286

Re: Sære spareribs

Indlæg#17 » 19. sep 2017, 17:26

Mr. Beef har de franske på tilbud for tiden: http://mrbeef.dk/shop/12-svinekoed/785-spareribs/

Brugeravatar

Emneforfatter
Jimmy B
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 447

Re: Sære spareribs

Indlæg#18 » 19. sep 2017, 20:50

bskaarup skrev:Mr. Beef har de franske på tilbud for tiden: http://mrbeef.dk/shop/12-svinekoed/785-spareribs/

Takker :-)
"if something is hard to do, it´s not worth doing" Homer Simpson...

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 24 gæster