Freds bløddej - koldhævet?

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 413

Freds bløddej - koldhævet?

Indlæg#1 » 15. sep 2017, 20:06

Hej

Her hjemme er vi ret vilde med Freds bløddej - jeg har dog ofte stået i situationer, hvor jeg gerne ville have lavet enten dejen eller formet bollerne aftenen i forvejen og så blot bagt dem næste dag.

Er der nogen, der har forslag til hvordan opskriften skal justeres (her tænker jeg primært ift. gær), hvis dejen skal have en 10 - 14 timer i køleskabet først?

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 464

Re: Freds bløddej - koldhævet?

Indlæg#2 » 15. sep 2017, 23:22

Ring til fred. Du har jo livsvarig support fordi du har været på hans kursus :-). Og SMS lige til mig hvad han gør ;-)
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 572

Re: Freds bløddej - koldhævet?

Indlæg#3 » 16. sep 2017, 10:01

Afhænger lidt af temp i køleskab. Jeg holder 2-3c og bruger 8-10gr gær (frisk). Har ikke prøvet at slå bollerne op dagen forinden, og skal derfor hæve efter opvirkningen. Men tror gerne, at man kan gøre helt klar aftenen forinden, blot man overdækket med plast, så dejen ikke tørrer ud i overfladen.


Sent from my iPad using Tapatalk Pro
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".

Brugeravatar

Emneforfatter
Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 413

Re: Freds bløddej - koldhævet?

Indlæg#4 » 16. sep 2017, 20:43

Tak :-)

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 16 gæster