Lave røgchunks selv

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 446

Lave røgchunks selv

Indlæg#1 » 2. jun 2017, 14:20

Jeg synes det er lidt dyrt at købe røgchunks, når nu det bare er træ.

Men når man så har adgang til frisk træ, er der så noget bestem man skal gøre ved det?

Jeg ved man ikke skal skære det med motorsav, da der så er risiko for kontaminering med olie. Men skal træet varmebehandles, for at sikre at alle potentielle skadelige organismer er døde. Skal det have lov at tørre først, eller kan det bruges helt friskt og saftigt? Og en masse andre faktorer...


Hvis der er nogle af jer, der skulle have prøvet det, ved noget om det eller kende en guide et sted fra nettet, ville jeg blive meget taknemmelig :-D
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber 67cm og Weber Q1000

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 349

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#2 » 2. jun 2017, 14:45

Når man ser udsendelser om de folk der lever i Alaska og andre egne hvor de røger deres kød for opbevaring. Bruger de bare det naturtørret træ.
Så det er vel bare at sørge for at træet er ordentligt tørt.
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.

Brugeravatar

Emneforfatter
RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 446

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#3 » 2. jun 2017, 14:58

Det var også umiddelbart mit gæt, men tænker at der må være nogle eksperter her på siden :-)
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber 67cm og Weber Q1000


GrillKingMogenstrup
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 37

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#4 » 2. jun 2017, 15:21

Min fætter har en frugtplantage. De beskærer frugttræerne i vinterhalvåret. Jeg skærer grenene i 3-5 cm lange stykker med en afkorter (du kan også bruge en dikupørsav el baronetsav, proff skovfolk bruger madolie i deres motorsave, det harskner og skal bruge hurtigt så egner sig ikke til os hobbyfolk..) og bruger dem til at ryge med efter de har trukket i vand. Har svært ved at se at man ikke skulle kunne bruge dem friske. Jeg undgår endestykker hvis der er svamp i enderne.

Hvis jeg var dig ville jeg besøge en frugtplantage og spørge om jeg kunne købe lidt afskæringer..

MVH

Flemming

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3321
Kontakt:

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#5 » 2. jun 2017, 15:54

Man kan faktisk købe kædeolie, der er lavet af planteolie og som ikke harsker hurtigt, men det er ret dyrt.
Jeg bruger frugttræ fra egen grund, der er skåret med kædesav med almindelig kædeolie. Den mængde der er på træet og som bliver brændt af på grillen vil jeg mene er sikker.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 446

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#6 » 2. jun 2017, 17:05

Kan godt hører der ikke er noget specielt i det, så det må prøves! :-D

Prøver med friske i løbet af næste uge, og så må jeg gemme noget der kan få lov at tørre .1%¤
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber 67cm og Weber Q1000


MartinNicolaisen73
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#7 » 2. jun 2017, 17:20

Jeg bruger flækkede stykker bøg, fældet for 2 mdr. Siden med kædesav. Det giver masser af røg og glimrende smag.
It's always easy to fall asleep on a couch unless you're actually trying to fall asleep on a couch.


Fuglsang
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#8 » 2. jun 2017, 19:36

Hej

Når jeg har fået æble, kirsebær eller andet anvendeligt røgtræ, har jeg benyttet mig af at tørre træstykkerne indirekte på eftervarmen.

Nogle far stærke meninger om, at barken skal tages af - jeg synes ikke at kunne smage/opleve forskellen, så je lader det bare blive på.
Hilsen Birdie NamNam

"Who is General Failure, and why is he reading my drive?"

Brugeravatar

Emneforfatter
RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 446

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#9 » 2. jun 2017, 21:42

Det var en god ide at bruge eftervarmen til at tørre.

Har adgang til kirsebær, æble, bøg og eg. Er der andet som er rigtig godt, og jeg må på jagt efter?
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber 67cm og Weber Q1000

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3321
Kontakt:

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#10 » 2. jun 2017, 21:47

Blomme og mirabeller.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
RTCallesen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 446

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#11 » 2. jun 2017, 22:13

Det mener jeg faktisk også jeg kan skaffe!
Mvh Rasmus
Grill sæson er enten et begreb der ikke eksistere, eller noget der aldrig ender .1%¤
Big Green Egg XL, Kamado Joe Junior, Weber 57cm, Weber 67cm og Weber Q1000


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 169

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#12 » 2. jun 2017, 22:25

Hej

Jeg har lavet en del urte og blomster bede i eg.
Det efterlader en del rester. De kan vel også godt bruges ?


NeuroBrain
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 644

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#13 » 3. jun 2017, 07:54

Eg er kanon til f.eks oksekød (bruger det selv, som primær røgkilde)

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1358

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#14 » 3. jun 2017, 13:41

I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn


himselfish
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 97

Re: Lave røgchunks selv

Indlæg#15 » 3. jun 2017, 15:27

Slap af med det kædeolie... Hvis du får en pind der er skåret med kædesav, tager du bare lige de første 5 cm. af med en almindelig sav. Så kan du roligt skære resten i passende stykker med en alm sav og flække det med øksen. Jeg har stadig til gode at kunne "smage" kædeolie med den fremgangsmåde. :-)

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 25 gæster