Forberede PP..

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 91
Kontakt:

Forberede PP..

Indlæg#1 » 16. jan 2017, 22:38

Halløj

Jeg har flere gange lavet pulled pork, men denne her vil jeg gerne spørge om lidt hjælp til.. Jeg har købt en 2.5kg nakkefilet, og skal på skiferie i uge 5, jeg kunne godt tænke mig at den var klar til at ligge i et fad og i ovnen om morgenen, så kan den hygge sig mens vi er ude på pisterne .1%¤

Jeg ved man kan lave den inden og så varme den op, men synes det er lidt sjovere at den er frisk og nylavet..

Mit spørgsmål er så, hvad er den bedste fremgangsmåde? Jeg har tænkt, og ret mig gerne..
Pudse den, give den en rub, vakuumpakke den og i fryseren med den, så kan den tø op den første dag, og ryge i ovnen på dag 2..jeg er klar over det ikke bliver den bedste pp, og temperaturen i en gammel ovn nok er svær at få styr på, men vi er ikke særligt krævende efter en dag på bakkerne.... Hvad kan jeg gøre anderledes og bedre?

Pft
Vh Christian.

Brugeravatar

FSM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 322

Re: Forberede PP..

Indlæg#2 » 17. jan 2017, 01:31

Hej Christian.

p.p i ovn.jpg
p.p i ovn.jpg (60.68 KiB) Vist 3182 gange


Lav din pulled pork færdig hjemmefra og læg det på køl/frost uden at trække det.
På dagen pakker du stegene i folie og varmer det i ovnen i 2 timer ved 120-125 grader.
Er kødet frosset tillægges ca. 5 kvarter.
Sørg for at tilsætte marinade under færdig tilberedning så det ikke bliver tørt.
Når du er færdig trækker du kødet og tilsætter marinade efter smag.

eller

Du kan også lave det færdig hjemmefra og trække kødet, tilsætte lidt marinade og derefter kommer du kødet i sous vide plast poser der vakuumeres for derefter at nedfryse det.
Når du kommer til Norge lægger du poserne med det trukne kød i varmt vand der har serverings temperaturen. Når det er varmet op lægger du kødet på et fad og tilsætter marinade efter smag, og du er klar.

Her er en god marinade som du også kan lave hjemmefra
Marinade:
½ l æblejuice – en god en af slagsen (Den må godt være sur)
3 dl æblecidereddike
4 syrlige madæbler, fintrevet
Skræl og riv æbler fint og bland med juice. Kog det op og lad æblerne koge ud. Tilsæt 2 dl æblecidereddike. Så er marinaden klar.
Med venlig hilsen
Flemming
___________________________________
Alder er som at bestige et bjerg.
Man bliver nok lidt forpustet,
men får en langt bedre udsigt.
(Ingrid Bergman 1915-1982)


Emneforfatter
ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 91
Kontakt:

Re: Forberede PP..

Indlæg#3 » 17. jan 2017, 13:12

Tak Flemming.

Jeg havde håbet at den kunne stå i ovnen hele dagen, vi kommer først hjem i hytten ved 5halv 6tiden, og så er vi sultne :shock: en hel dag i kulden giver god appetit....

Er det helt utænkeligt at det bliver et tilfredsstillende resultat?


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1654

Re: Forberede PP..

Indlæg#4 » 17. jan 2017, 14:06

Det bliver ganske udmærket i ovnen og bedst hvis det er røget først.
Mht. ovnens temperatur kan du købe et ekstra ovn termometer for en billig pris og tage med på ferie.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


Emneforfatter
ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 91
Kontakt:

Re: Forberede PP..

Indlæg#5 » 17. jan 2017, 17:05

steenj skrev:Det bliver ganske udmærket i ovnen og bedst hvis det er røget først.
Mht. ovnens temperatur kan du købe et ekstra ovn termometer for en billig pris og tage med på ferie.



Har du en fremgangsmåde for at ryge stegen? Tænker det ikke skal blive for varmt!?
Hvad er det for et Termometer du mener? Et som kan styre ovnen eller hvordan?

Brugeravatar

FSM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 322

Re: Forberede PP..

Indlæg#6 » 17. jan 2017, 18:02

Med venlig hilsen
Flemming
___________________________________
Alder er som at bestige et bjerg.
Man bliver nok lidt forpustet,
men får en langt bedre udsigt.
(Ingrid Bergman 1915-1982)

Brugeravatar

FSM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 322

Re: Forberede PP..

Indlæg#7 » 17. jan 2017, 18:05

Christian.
Du får også lige denne opskrift.

pulled pork i ovn.pdf
(797.56 KiB) Downloadet 132 gange
Med venlig hilsen
Flemming
___________________________________
Alder er som at bestige et bjerg.
Man bliver nok lidt forpustet,
men får en langt bedre udsigt.
(Ingrid Bergman 1915-1982)


Emneforfatter
ChristianWH
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 91
Kontakt:

Re: Forberede PP..

Indlæg#8 » 17. jan 2017, 19:13

:-D Tak Flemming, endnu et par gode fifs [smilie=bluecolorz5_pdt_09.gif]

hvad er jeres tanker om at ligge den i en rub og så vakuumpakke den? Den kommer til at være sådan i ca. 3dage,er det for meget?

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 18 gæster