Holdbarhed af kød ved -18 grader

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Holdbarhed af kød ved -18 grader

Indlæg#1 » 18. okt 2016, 14:39

Hej

Under oprydning i kummefryseren dukkede der et stykke greater omaha brisket op. Det er slagtet 4/8-15 og mht 4/12-15.

Min første indskydelse siger ud med det, men på den anden side er det jo også et stort lækkert stykke kød 8) .

Hvad tænker i?

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1461

Re: Holdbarhed af kød ved -18 grader

Indlæg#2 » 18. okt 2016, 15:12

Okse har en god holdbarhed på frost og kan fint holde et år. Lugt til det når det er godt optøet. Lugter det fint kan det spises.
Fedtet hersker først og har mindst holdbarhed.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3378
Kontakt:

Re: Holdbarhed af kød ved -18 grader

Indlæg#3 » 18. okt 2016, 18:02

Hvis det er vakuumpakket holder det 2 år ved 18 grader.
Det bliver ikke dårligt eller "farligt", men det kan få en bismag - fryserfims, der som Treblach skriver skyldes begyndende harskning af fedtet.
Er ordentlig røvfuld krydderier og røg kan som regel skjule det.
Personligt ville jeg ikke have nogen som helst bekymringer.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

trhdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 155

Re: Holdbarhed af kød ved -18 grader

Indlæg#4 » 18. okt 2016, 21:27

Var i weekenden inviteret hjem til mine forældre for at spise oksemøbrad. Vi blev dog overrasket over at menuen var delvis ændret ved ankomst.
Der var dog stadig mørbrad på menuen, men min far mente den kun skulle være det som en test. Vi fik tilberedt alt maden og som afslutning også sat tænderne i mørbraden. Aldrig har vi fået en så god en møbrad. Om den har modnet ekstra i fryseren eller hvordan vides ikke........ og nu kommet pointen.
Den var 4 år over dato. :lol:
Men fejlede absolute intet og ingen fik dårlig mave. .1%¤
Uanset vind og vejr, så er det grill-vejr ;)

Weber Smokey Joe
Weber 57` Performer
Weber 57´ Delux
Weber 57` Gold
Weber Smokey Mountain 37 cm.
Pro Q Smoker 47 cm
Traeger pillegrill Pro 22

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 894

Re: Holdbarhed af kød ved -18 grader

Indlæg#5 » 19. okt 2016, 08:10

Det overrasker ikke at Mørbrad kan holde rigtig lang tid, da den indeholder stort set ingen fedt. Som det er skrevet i flere indlæg ovenfor, er det fedtet som harsker først og kan skabe en grim bismag.
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL


Emneforfatter
Glazzy76
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 49

Re: Holdbarhed af kød ved -18 grader

Indlæg#6 » 19. okt 2016, 08:19

Nu ligger det i køleskabet til optøning, så må vi se... :-)

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Thrysøe og 50 gæster