Ribs, 3-2-1 eller?

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#1 » 8. sep 2016, 19:51

Jeg er ikke den store ekspert i ribs. Har vel lavet det en 10-20 gange i alt, men sjældent med den store omhu.
Lige nu har steak-out 10 kg baby back tibs for 500.- og jeg er alene hjemme med drengene på 12 og 14, så nu er der dømt ribs i morgen.
Her inde et det vist god latin at lave ribs efter 3-2-1 metoden, men min guru Meathead fra amazingribs.com (undskyld Johnny) siger lige det modsatte og det kan jeg læse mig til er en omdiskuteret metode, så nu vil jeg spørge jer.
Hvordan laver man de ultimative ribs?
Jeg hader kød, der er kogt (efter min mening er det tæt på at være en dødssynd).
Jeg har en 5-6 timer at give af.
Jeg regner med at bruge både rub og glace.
Røg er en god ting.
Der må gerne være lidt bid, altså IKKE fall off the bone, men saftigt og mørt.

Umiddelbart tænker jeg 3-1-1, hvad tænker I?
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


John Sahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#2 » 8. sep 2016, 20:00

Jeg hentede 8 kg i dag, som jeg skal lave lørdag, så jeg følger lige med. Men jeg var egentligt ret besluttet på at lave dem 3-2-1
John Sahl
www.Autohenter.dk - Din importkonsulent..!


nunni
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 305

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#3 » 8. sep 2016, 22:51

Jeg tager den "nemme" version
Af med hinderne hvis muligt
En god rub og så på grillen ved 140 grader indirekte i 3 til 4 timer
Når en kødnål nemt glider igennem påsmøres bbq sauce og udeligere ca 20 min til
Det plejer at blive ganske godt og saftigt
Så kan der jo laves lidt godt tilbehør når grillen passer sig selv
Jeg har ribs stående på grillen i en holder fra ikea
Den klarer ca 4,5 kg på oval Jr
Mvh Kenneth
Har TBS grillkul på lager

Cobb premium
Primo rund
Primo oval jr go camping

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#4 » 9. sep 2016, 05:12

Jeg plejer at give dem 4,5-5 timer i smokeren ved 107 grader, og vandbadet fyldt op. Ingen wrap. Og selvfølgelig godt med røg. Glace kommer på de sidste 30 minutter.
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#5 » 9. sep 2016, 07:36

Hej prause. Du skriver det ikke men jeg tror du ved det. I modsat fald så husk:
Babybacks skal have lidt kortere tid end alm ribs. Således 3-2-1 mere kommer til at hedde 2,5-1,5-0,5'ish
:-)
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#6 » 9. sep 2016, 08:08

Sandholm skrev:Hej prause. Du skriver det ikke men jeg tror du ved det. I modsat fald så husk:
Babybacks skal have lidt kortere tid end alm ribs. Således 3-2-1 mere kommer til at hedde 2,5-1,5-0,5'ish
:-)

God pointe, jeg tror jeg vil prøve med 3-1-0.5 eller måske 3-0.5-0.5 for ikke at få et for "kogt" men dog stadig mørt resultat.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#7 » 9. sep 2016, 08:18

Jeg kan tilføje at jeg IKKE har kunnet få super møre ribs med meatheads last meal ribs :-(
Ideen tiltaler mig ellers da der jo ikke er så meget arbejde ved det som ved 3-2-1
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#8 » 9. sep 2016, 09:21

Sandholm skrev:Jeg kan tilføje at jeg IKKE har kunnet få super møre ribs med meatheads last meal ribs :-(
Ideen tiltaler mig ellers da der jo ikke er så meget arbejde ved det som ved 3-2-1

Jeg har også brugt metoden for et par år siden - de er gode, men efter min mening mangler de også lidt mørhed. Dog har jeg ved 3-2-1 oplevet et for "kogt" resultat og det er værre synes jeg.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Fanoe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 295

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#9 » 9. sep 2016, 12:05

Til babyback bruger jeg 150-100-50. Snyder lidt og smider benene parvis i en foliebakker under dampningen, det sparer lidt tid og slipper for at der går hul i alufolien.
Jacob F.
Primo Oval XL

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#10 » 9. sep 2016, 12:27

Tak. 150 er det minutter eller 1.5 time?
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Fanoe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 295

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#11 » 9. sep 2016, 13:21

Minutter. Er nødt til at have nemme huskeregler, ellers glemmer jeg alt for meget i rødvinstågerne ;)
Jacob F.
Primo Oval XL

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#12 » 9. sep 2016, 14:16

Fanoe skrev:Minutter. Er nødt til at have nemme huskeregler, ellers glemmer jeg alt for meget i rødvinstågerne ;)

LOL takker.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 887

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#13 » 9. sep 2016, 14:18

prause skrev:Jeg har også brugt metoden for et par år siden - de er gode, men efter min mening mangler de også lidt mørhed. Dog har jeg ved 3-2-1 oplevet et for "kogt" resultat og det er værre synes jeg.


Helt enig. Babyback ribs kan godt blive for "mushy"/kogt agtigt hvis man kører dem 3-2-1 v/100 grader.

Efter anbefaling fra bl.a. Guruen har jeg derfor prøvet at eksperimentere med 1½-2-½ v/135 grader for at få dem møre - men med mere bid og mindre "kogt" over sig. Det virker, og det vil jeg anbefale dig at prøve.
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#14 » 9. sep 2016, 17:17

Tak for feedback alle sammen.
Nu er jeg i gang.
Det bliver 3-1-0.5 foreløbig er jeg kommet her til:
Vedhæftede filer
20160909_141255.jpg
Store flotte stykker. Det er Iberico baby back ribs fra steak-out.dk
20160909_141505.jpg
Godt med hjemmelavet rub.
20160909_151948.jpg
Godt med røg i starten.
20160909_171303.jpg
Efter 2 timer.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#15 » 9. sep 2016, 18:07

Texas crutch.
Hvorfor dog bruge æblejuice når man har kriek?
Vedhæftede filer
20160909_173220.jpg
20160909_175545.jpg
20160909_175942.jpg
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Sandholm
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 480

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#16 » 9. sep 2016, 18:20

Kører du 100 grader?
I skal spise kødet samme nat, stegt over Ilden...
...I må ikke spise noget deraf råt eller kogt i vand, men kun stegt over ilden...


2. Mosebog 12:-8-9

Dm-mester i pp 2017 med bbq vikings .1%¤

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1441

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#17 » 9. sep 2016, 18:26

Har bestilt 10 også og følger spændt dit resultat.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#18 » 9. sep 2016, 18:45

Sandholm skrev:Kører du 100 grader?

Niks 110 grader under de første 3 timer (del 1) og 140 under de sidste 1.5 timer (del 2+3).
Treblach skrev:Har bestilt 10 også og følger spændt dit resultat.
= præstationsangst ;-)
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#19 » 9. sep 2016, 21:25

Så fik vi spist ribs.
Metoden holdt 100% til de mindre stykker, de større og tykkere stykker (og de var rigtig store) havde det bedst med 3-1-1
Vedhæftede filer
20160909_190000.jpg
20160909_190313.jpg
20160909_190720.jpg
20160909_193312.jpg
20160909_193805.jpg
20160909_200654.jpg
20160909_201531.jpg
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1441

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#20 » 10. sep 2016, 07:39

Lækkert. Ja det sidste billede fortæller at det perfekt.

Hvor meget af de 10 kg er der i de fem ribs?
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3303
Kontakt:

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#21 » 10. sep 2016, 08:30

Der var 11 eller 12 ribs i kassen, så lidt under halvdelen.
Vi var 3 grovædere og vi kunne kun klemme 4 ribs ned.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1441

Re: Ribs, 3-2-1 eller?

Indlæg#22 » 10. sep 2016, 11:52

Tak.

Det er svært at la' vær, når det er godt. Det er som regel livremmen der fortæller, at det er på tide at standse. ;-)
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 15 gæster