Oksebov Topblade Grainfed

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 919

Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#1 » 8. jan 2016, 16:37

Jeg har fået fat i et stykke kød som hedder oksebov topblade. Nogen der har prøvet og lave sådan et stykke eller har et godt bud på hvad jeg skal gøre med det :?:
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#2 » 8. jan 2016, 16:39

Det er den udskæring du skære flat iron. Steak af


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 919

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#3 » 9. jan 2016, 10:43

Har du prøvet og stege stykket helt Jesper ?
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....

Brugeravatar

ssn1
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 95
Kontakt:

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#4 » 9. jan 2016, 11:07

ej
Bov er fantastisk low and slow om det er i gryde eller i ovn
Jeg bruger slow cooker og fantasien med ting jeg kommer ved
Søren
25 sorte Angus, formentlig verdens bedste oksekød.
Så sagen er bøf

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#5 » 9. jan 2016, 13:52

Nej det har jeg ikke. Der sidder en stor sene inde i kødet.
Den vil jeg gerne være foruden.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#6 » 9. jan 2016, 13:53

Flat iron siges, at være det næstmest møre stykke på koen


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#7 » 9. jan 2016, 19:23

Hvor i grunden er det topblade fra. Jeg kunne tænke mig det var uruguay kød


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 919

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#8 » 9. jan 2016, 19:55

9900 skrev:Hvor i grunden er det topblade fra. Jeg kunne tænke mig det var uruguay kød


Sent from my iPhone using Tapatalk


Ja det er fra uruguay,det var på tilbud ved bc catering til 55 kr pr kg. så kan jeg jo godt prøve mig frem til den pris :lol:
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#9 » 10. jan 2016, 00:18

Må jeg se et billled af kødet , hvis du har det


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 919

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#10 » 10. jan 2016, 09:13

Næ det havde jeg ikke,men har lige taget et :-)
Vedhæftede filer
bov 005.JPG
bov 005.JPG (190.88 KiB) Vist 10884 gange
bov 006.JPG
bov 006.JPG (134.47 KiB) Vist 10884 gange
bov 007.JPG
bov 007.JPG (188.6 KiB) Vist 10884 gange
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#11 » 10. jan 2016, 09:55

Meget flot kød. Mange tak for det.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#12 » 10. jan 2016, 09:57

Her er et link til at skære det ud
http://youtu.be/E5kq_1u3Tio


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1175

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#13 » 10. jan 2016, 11:58

Det er et fantastiks stykke kød. Når stykket er delt og senen er skåret væk har du top flotte "stege". Jeg pler at grille dem (direkte) 5 minutter på hver side. Det skal være rødt og ikke medium.

Nogle synes at det smager lidt af jern, men jeg har dog aldrig selv oplevet det.

En rigtig god pris du har fået det til.
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto

Brugeravatar

9900
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1713

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#14 » 10. jan 2016, 14:29

Det har jeg heller aldrig observeret. Super stykke kød. Rio lucio er også et godt mærke. Køber det selv


Sent from my iPhone using Tapatalk
Weber 57cm 2000
Weber 57cm 2010
Weber 57cm <2000
Big grenn egg large
Weber spirit e-310
Primo xl oval
Primo oval JR
Auplex mini

Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 919

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#15 » 10. jan 2016, 15:41

Her er resterne efter jeg har filet lidt i det :lol: det ligner da meget godt ....
Vedhæftede filer
bov 002.JPG
bov 002.JPG (215.28 KiB) Vist 10781 gange
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....

Brugeravatar

Snedker-Lund
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 338
Kontakt:

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#16 » 10. jan 2016, 16:05

Købte rigtigt mange af dem i inco men det var amerikaske bov blade grillet som hele stege og det var rigtigt godt, senen blev mør som fedt , super kød til pengene , er sikker på Rio Lucio er lige så lækkert , deres ribeye er, for dem grillet jeg igår :) og tror det også er på menuen idag, sammen med lidt iberco secreto
Wsm 57 , som skralde stativ
3 stk Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Backwood smoker Competitor G2
http://facebook.com/theburningcoyotes
http://facebook.com/bbqteamsmokeitall


Missah
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#17 » 11. jan 2016, 22:18

Hvordan vil i grille sådan et stykke.
Har sådan et stykke liggende i fryseren fra inco, og tænker det snart skal laves. Er det ca 100 grader til den rammer 55?

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1175

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#18 » 11. jan 2016, 22:33

Jeg griller over direkte ca. 5 minutter på hver side.

Andre sværger til afbruning og så indirekte til 55 grader.

I begge tilfælde kan den hvile 20 minutter utildækket inden servering.
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto

Brugeravatar

Emneforfatter
jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 919

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#19 » 12. jan 2016, 15:44

Missah skrev:Hvordan vil i grille sådan et stykke.
Har sådan et stykke liggende i fryseren fra inco, og tænker det snart skal laves. Er det ca 100 grader til den rammer 55?



Vil du stege det i et stykke,altså uden og skære det ud til 2 flat iron steaks ?
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....


Missah
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 53

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#20 » 13. jan 2016, 22:58

jv31 skrev:[quote=&quot;Missah&quot;]Hvordan vil i grille sådan et stykke.
Har sådan et stykke liggende i fryseren fra inco, og tænker det snart skal laves. Er det ca 100 grader til den rammer 55?



Vil du stege det i et stykke,altså uden og skære det ud til 2 flat iron steaks ?[/quote]
Hmm jeg fik ikke kigget så meget på kødet inden det blev frosset.

Hvis det bliver delt, lyder det som at stege det som feks flankesteak.

Det må prøves af :)


Hannejan
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 6

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#21 » 17. sep 2016, 22:29

Hejsa :-) .. Jeg har taget sådan en Top blade urg. Rio Luico op af fryseren iaften og regner med at den skal tilberedes i morgen - meeeeeeen er i tvivl om det kan laves som hel steg (eller om det kun er bov blade hvor senen bliver mør ) - eller om den skal skilles af til 2 stege? .1%¤

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2518

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#22 » 17. sep 2016, 23:41

Hannejan skrev:meeeeeeen er i tvivl om det kan laves som hel steg (eller om det kun er bov blade hvor senen bliver mør ) - eller om den skal skilles af til 2 stege?
Det sidste først - du kan fint stege den hel, og ned imod den tyndere ende bliver senen tyndere end du lige ser den på den større skæreflade. Men det siger sig selv at hvis du kun steger til rosa stegt vil senen ikke blive særligt mør. Dog er den jo let at undgå ved at du på tallerkenen deler en skive langs senen og skærer den fra.

Hannejan skrev:eller om den skal skilles af til 2 stege?
Du skal være rigtig god med en skarp kniv for at lave den øvelse. Senen er bred og bliver tyndere nedefter og den fylder næsten hele fladen midt i stegen.

Hvis du lykkes med at dele stegen ved at følge senen og skære den bort så står du med to flade stykker som du kan behandle som du gør med flank steak. Det har endda sædvanligvis noget højere mørhed end flank steak.

Topblade er en af to stege som kommer fra oksens bovblad. Bovbladet er fladt og nærmest pæreformet i omrids.På den kødfulde side går benet op i en kam med en flad og en nærmest rund muskel ned langs ad.
På den udskærings planche du kan hente i indlægget om brisket hedder boven chuck og stegen du har er en top blade roast. Hvis den deles langs senen til to flade stykker kaldes de flat iron.
Den runde muskel på bovbladet kaldes tender roast og har en rigtig god mørhed. I min unge tid har jeg hørt slagtere kalde den for den falske mørbrad.

Uanset hvordan du nu tilbereder stykket så kan du glæde dig til et stykke kød med en fin kombination af god mørhed og høj smag.
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


Hannejan
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 6

Re: Oksebov Topblade Grainfed

Indlæg#23 » 18. sep 2016, 00:28

Tusind tak :-).. Da jeg ikk er god med en skarp kniv - tænker jeg en hel steg :-)..
Men hvad går jeg efter i grader og tid :-)?

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 80 gæster