SV spareribs. En dag senere?

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 239

SV spareribs. En dag senere?

Indlæg#1 » 19. jul 2015, 10:10

Hej gg'ere.

Jeg har kommet 4 sider spareribs i SousVide gryden, for at de skal ligge der i 48 timer.
Men men. Vores gæster er desværre blevet nødsaget til at rykke det hele en dag. Så nu er maden færdig imorgen mandag, og gæster kommer først tirsdag.

Hvad skal jeg gøre med disse spareribs nu. Er det når de 48 timer er gået, så lynnedkøle dem med isvand, lægge dem i køleskab, og så varme dem kort tirsdag i gryden igen og så på grill?
What to do?

Mvh Kim
Primo oval Xl
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1845
Kontakt:

Re: SV spareribs. En dag senere?

Indlæg#2 » 19. jul 2015, 10:20

lyn nedkøle dem og i køleskab med dem
Fyld din køkken vask med varmt vand lad dem ligger der i ½ times tid også på grillen med dem
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge


Emneforfatter
Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 239

Re: SV spareribs. En dag senere?

Indlæg#3 » 19. jul 2015, 10:52

John.R skrev:lyn nedkøle dem og i køleskab med dem
Fyld din køkken vask med varmt vand lad dem ligger der i ½ times tid også på grillen med dem


Tak for hurtigt svar.
Må over og købe is imorgen.
Primo oval Xl
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: SV spareribs. En dag senere?

Indlæg#4 » 19. jul 2015, 11:17

48 timer lyder godt nok af meget?
/Koontz


Emneforfatter
Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 239

Re: SV spareribs. En dag senere?

Indlæg#5 » 19. jul 2015, 12:00

Koontz skrev:48 timer lyder godt nok af meget?


Ja, det er rigtigt, men prøver at lave den efter Topgun's metode, som umiddelbart virker til at gå meget godt .1%¤
Her kan vi nemlig også lide spareribs, som er "Fall of the bone"
Primo oval Xl
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2513

Re: SV spareribs. En dag senere?

Indlæg#6 » 19. jul 2015, 12:31

Brisse skrev:Er det når de 48 timer er gået, så lynnedkøle dem med isvand, lægge dem i køleskab, og så varme dem kort tirsdag
Du behøver ikke at være bekymret. Dine SV kogte spareribs kan opbevares på køl uden problemer i mindst to til tre uger. Du må naturligvis ikke åbne vakuum posen, men lade dem køle af og derefter ligge uåbnede på køl.
SV kogte produkter er jo, om ikke steriliserede så i hvert fald pasteuriserede, og jeg har ofte færdige produkter liggende i endnu længere tid uden problemer.

Noget som altid ligger klar i køleskabet er SV bage kartofler (84⁰C i 75-90 min.). De lægges på grillen samtidig med koteletten eller lidt før bøffen, og hvidløgs smørret ligger i fryseren, også spise klart.
Brisse skrev:Må over og købe is imorgen.
Hvis du endelig behøvede is og først i morgen, så kunne du jo købe isterning poser og selv fryse, men at lynkøle er slet ikke nødvendigt. Koldt vandbad er fuldt tilstrækkeligt.

Bortset fra at du ikke behøver at lave lyn nedkøling, så forekommer 48 timer at være temmelig lang koge tid, men kender ikke topguns metode.
Da du ikke skriver hvad temp. du koger ved må du nøjes med at få normal tiden her : 55-68⁰C 12-24 timer.

Brisse skrev:Fyld din køkken vask med varmt vand lad dem ligger der i ½ times tid også på grillen med dem
Gør du mon også sådan med dine bøffer og koteletter.
Du skal da bare tage dem ud af køl lidt før, ligesom med alt andet du gør klar til grillen. Den skal nok klare opvarmningen.

God fornøjelse ved grillerne til alle
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt


Emneforfatter
Brisse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 239

Re: SV spareribs. En dag senere?

Indlæg#7 » 19. jul 2015, 19:04

PB Helsinge skrev:Noget som altid ligger klar i køleskabet er SV bage kartofler (84⁰C i 75-90 min.). De lægges på grillen samtidig med koteletten eller lidt før bøffen, og hvidløgs smørret ligger i fryseren, også spise klart.


Det må helt sikkert prøves en dag, virker jo ufattelig nemt :-D

PB Helsinge skrev:Bortset fra at du ikke behøver at lave lyn nedkøling, så forekommer 48 timer at være temmelig lang koge tid, men kender ikke topguns metode.
Da du ikke skriver hvad temp. du koger ved må du nøjes med at få normal tiden her : 55-68⁰C 12-24 timer.


De bliver tilberedt ved 62gr i 48 timer. Nu må jeg se hvordan de bliver, havde nemlig en kammerat i sidste uge, der havde prøvet i 24 timer, og han syntes godt de kunne have tålt længere tid i gryden.

Men tak for svarene angående nedkøling og opbevaring .1%¤

Vh Kim
Primo oval Xl
Pizzeria Pronto
Weber Go Anywhere

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1845
Kontakt:

Re: SV spareribs. En dag senere?

Indlæg#8 » 22. jul 2015, 15:40

PB Helsinge skrev:
Brisse skrev:Fyld din køkken vask med varmt vand lad dem ligger der i ½ times tid også på grillen med dem
Gør du mon også sådan med dine bøffer og koteletter.
Du skal da bare tage dem ud af køl lidt før, ligesom med alt andet du gør klar til grillen. Den skal nok klare opvarmningen.

God fornøjelse ved grillerne til alle


Nej selvfølgelig ikke fra køl men fra frost ligger jeg dem i vand i en ½ times tid det gik lidt hurtigt med at få skrevet :)
Hilsen
John
————————-
Old Truckers BBQ Hjemmeside Old Truckers BBQ Facebook Old Truckers BBQ Instagram Old Truckers BBQ Youtube

KCBS Certified BBQ Judge
WBQA Certified BBQ Judge

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 47 gæster