Gasbrænder til Sous Vide

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
KeldWN
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#1 » 25. mar 2015, 17:49

Hej Alle

Nu har jeg lige købt en Sous Vide Supreme - Den er sku fed .1%¤

Et spørgsmål:
Hvis man skulle kæbe en gasbrænder til at "grille" overfladen af bøffer mm.

Kan man bare købe en i et byggemarked eller SKAL man bruge en speciel madegnet model ?
Hvad med gassen - Er det ligegyldigt, hvad man bruger til madlavning ?

Har kigget lidt på dette:
https://eshop.silvan.dk/vare/park-multi ... oC7avw_wcB
og
https://eshop.silvan.dk/vare/park-ukrudtsgas-2
____________________
Keld W Nielsen


Weber Performer m/gastænder
Blue Mountain - New Orleans m/rotisserie
Sous Vide Supreme & OBH Supreme Vakumpakker
Artiforno Stenovn - Hot Wok


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1605

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#2 » 25. mar 2015, 19:10

Gasflammen er jo den samme så en brænder til tagpap vil være perfekt til en ordentlig herrebøf, men jeg foretrækker nu at stege bøffen over trækul med god røgsmag.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Brugeravatar

lractbird
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2878

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#3 » 25. mar 2015, 21:13

Se der tager du helt fejl. De brænder ved ca 1200 grader i flammen, og det efterlader diverse stoffer fra propangassen - i din mad.

Du skal have en der brænder ved ca. 21-2200 grader så alle reststoffer er brændt af. Du kan købe en ved Würth eller Berner, eller tilsvarende. Det er ikke en byggemarkedsartikkel.
CARLS COOL KITCHEN KICKS ASS
Med venlig hilsen
Carl


Moja
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 110

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#4 » 25. mar 2015, 21:23

Du skal bruge en rimeligt kraftig en for at få en ordentlig overflade... Jeg undersøgte en del for et par år siden og valget faldt på sievert easyjet. Sievert har flere modeller herunder easyjet og powerjet. Disse anvendes af kokke.... De anvendes også af kølemontører!!!!

Super fed gadget som jeg dog sjældent anvender til sous vide. Jeg er helt enig i at efterbehandling på grill eller eller kraftig støbejernspande er at foretrække. Særligt støbejernspande hvor man lige kan vende i smør, timian rosmarin og hvidløg...

Men er du i tvivl om hvad du skal købe så vælg den dyreste....

Brugeravatar

prorege
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1547

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#5 » 25. mar 2015, 21:51

Jeps Sievert, vi har haft denne et par år og fungerer bare, eneste minus er pris på gasdåser:

http://www.carl-ras.dk/e-shop/vaerktoej ... tmedpiezo/
Optime olere occisum hostem (En død fjende lugter altid godt)
KCBS Certified BBQ Judge
Weber47
WeberQ120
WeberSpiritE320
Primo Rund&OvalJr
BigGreenEgg (Mini/S/M/L)
BradleySmoker
PKgrill

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#6 » 25. mar 2015, 22:01

prorege skrev:Jeps Sievert, vi har haft denne et par år og fungerer bare, eneste minus er pris på gasdåser:

http://www.carl-ras.dk/e-shop/vaerktoej ... tmedpiezo/


Den kan jeg også anbefale. :-)


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
KeldWN
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#7 » 25. mar 2015, 22:20

Tak for svarene..

Har fundet en som har brugt denne i et stykke tid med godt resultat

http://www.harald-nyborg.dk/p5070/

Den kommer ikke helt op på 2200 grader, men bliver dog meget varm
Kan ikke finde et sted hvor jeg kan se at Sievert versionen bliver så varm
____________________
Keld W Nielsen


Weber Performer m/gastænder
Blue Mountain - New Orleans m/rotisserie
Sous Vide Supreme & OBH Supreme Vakumpakker
Artiforno Stenovn - Hot Wok

Brugeravatar

Emneforfatter
KeldWN
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#8 » 27. mar 2015, 12:18

Der står på kassen til Sievert easyjet at den går til 1950 gr.C
Er det nok så ??
____________________
Keld W Nielsen


Weber Performer m/gastænder
Blue Mountain - New Orleans m/rotisserie
Sous Vide Supreme & OBH Supreme Vakumpakker
Artiforno Stenovn - Hot Wok


per_a
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 99

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#9 » 27. mar 2015, 13:11

Ja og så kan du ovenikøbet få næsten 17 gas dåser med i købet, i forhold til en næsten identisk model hos Carl Ras

KeldWN skrev:Tak for svarene..

Har fundet en som har brugt denne i et stykke tid med godt resultat

http://www.harald-nyborg.dk/p5070/

Den kommer ikke helt op på 2200 grader, men bliver dog meget varm
Kan ikke finde et sted hvor jeg kan se at Sievert versionen bliver så varm
Per


himselfish
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 97

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#10 » 27. mar 2015, 20:34

Mon ikke flammetemperaturen afhænger mere af hvilken gas der brændes af end hvilken brænder der bruges? Den teoretiske flammetemperatur for Propan og butan er omkring 1950 grader, så der skal vel trylles noget for at nå de 2200 grader som Carl efterspørger?


Moja
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 110

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#11 » 27. mar 2015, 21:58

Enig. Der skal bruges særlig gas får at kommer over 2k. MAPP gas f.eks....


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 426

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#12 » 27. mar 2015, 23:02

Hvorfor skal temperaturen så højt op, når det skal bruges til sous vide?

Hvordan tjekker man lige om ens brænder kommer i nærheden af 2000?

Kan en ukrudts brænder bruges? Kan gas til ukrudts brændere bruges?


RuneS
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 315

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#13 » 27. mar 2015, 23:38

Jeg har lige købt en fra biltema,

http://www.biltema.dk/da/Vaerktoj/Svejsning-og-lodning/Gasbrander/Minibrander-17612/?artId=17612

Jeg var ikke klar over det med temperaturen, på de 2000 grader. Der står blot under beskrivelse at den kan anvendes til madlavning, så jeg går ud fra den er ok. Koster ikke meget og billig gas til den.

Brugeravatar

Emneforfatter
KeldWN
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#14 » 28. mar 2015, 11:11

Så faldt valget på en Sievert Easyjet - Den virker skufannermej :-D - Lækkert grej
____________________
Keld W Nielsen


Weber Performer m/gastænder
Blue Mountain - New Orleans m/rotisserie
Sous Vide Supreme & OBH Supreme Vakumpakker
Artiforno Stenovn - Hot Wok


rasmuskarlsen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 195

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#15 » 29. mar 2015, 10:53

Har sådan en her:

https://webshop.coop.dk/vare/funktion-p ... 2002297978

Syntes dog ikke jeg havde særlig meget succes med den. Efter at have lavet kødet sous vide. Det tog lang tid at få en ordentlig skorpe. + Resultatet var ikke prangende...


Martinborbye
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#16 » 17. feb 2016, 14:01

Jeg er ny på Grillguru, men har grillet i mange år.

Har lige købt en brænder i Bauhaus til mit sous vide kød. Var ikke altid tilfreds med den hastighed kødet blev brunet på på panden, nogle gange fik især tynde stykker som bøffer det for meget inden den ønskede farve var der. Og med rasende meget røg i køkkenet.

Det går bedre på grillen, men det får stadig ikke tæsk nok, og det er ikke altid grillvejr (arbejder på en overdækning).

Har så læst på en USA site, at man kan kombinere en tur på støbejernspanden med en brænder: max 15 sek på panden mellem hver vending af kødet, og samtidig brænder du kødet på den side der vender op. Dette skulle give både pandesmag og lynhurtig bruning.

Det skal prøves på en højrebsbøf i aften :-D

Brænderen er en 'Nature of Barbecue', som er dejligt handy, og fyldes med lightergas, til kun 100 kr. -giver 20 cm flamme og har piezo tænding.

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 626

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#17 » 18. feb 2016, 06:50

Købte en Rothenberger med MAPP hos Bauhaus.

Imponerende effekt - et øjebliks uopmærksomhed og man har kremeret sin steak...

Nu er den her, men jeg foretrækker indtil videre en hed jernpande. Måske det med gasbrænder bare skal læres/øves.
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


Storlingevej
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#18 » 18. feb 2016, 08:46

Hej Alle

Jeg anvender en Bernzomatic-TS8000KC brænder påmonteret et Searzall brænderhovedet fra Booker and Dax.

http://www.bookeranddax.com/searzall/

Det fungere rigtigt godt, og bliver ekstrem varmt.

Peter

Brugeravatar

benzon1960
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 626

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#19 » 18. feb 2016, 11:46

Storlingevej skrev:Hej Alle

Jeg anvender en Bernzomatic-TS8000KC brænder påmonteret et Searzall brænderhovedet fra Booker and Dax.

http://www.bookeranddax.com/searzall/

Det fungere rigtigt godt, og bliver ekstrem varmt.

Peter



Hej Peter,

Efter at have set videoen med Searzall synes det at være et interessant setup. Kan du bruge europæiske gaspatroner til din TS8000 direkte, eller har du købt en adapter US/EU?

Hvilken gas bruger du?

Vh/Jan
"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end.
But it is, perhaps, the end of the beginning
".


Storlingevej
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#20 » 18. feb 2016, 20:50

Hej Jan

Jeg må indrømme jeg var lidt på den for at finde en gasdåse der passede til min TS8000.

Den første gas jeg købte var af mærket RIMAC map pro, men den brænder ved en for høj temperatur til Searzall - læste jeg mig efterfølgende til på diverse forums.

Jeg fandt efterfølgende en colemann propan gas dåse hos baalteknik, der passer til TS8000.

http://baalteknik.dk/turgrej-58/braende ... -1250.html

Jeg valgte TS8000 for at få en gasbrænder der kunne give nok effekt - købt på Amazon.

- Peter


jim
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 426

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#21 » 20. feb 2016, 12:47

lractbird skrev:Se der tager du helt fejl. De brænder ved ca 1200 grader i flammen, og det efterlader diverse stoffer fra propangassen - i din mad.

Du skal have en der brænder ved ca. 21-2200 grader så alle reststoffer er brændt af. Du kan købe en ved Würth eller Berner, eller tilsvarende. Det er ikke en byggemarkedsartikkel.



Nu bliver jeg lidt bekymret. At en høj flamme temperatur er nødvendig, for at få det ønskede resultat, er jeg helt med på. Men at temperaturen skal være så høj, for at undgå stoffer i maden? Skal man nu også til at være bekymret for at bruge gasgrillen?

Og hvilke stoffer fra gassen bliver efterladt i maden. Er det smagsstoffer eller skadelige stoffer?


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 653

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#22 » 20. feb 2016, 12:56

Jeg synes nu også det lyder lidt søgt.

Findes der noget dokumentation, som der kan linkes til omkring det omtalte postulat og de efterladte stoffer fra Propan gas?

Tvætimod kunne jeg forestille mig at en højere flammetemperatur med MAPP resulterer i en større forekomst af det kræftfremkaldende stof Akrylamid end hvis man bruger en Butan/Propan gas.


Michal Juul
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#23 » 20. dec 2018, 15:36

lractbird skrev:Se der tager du helt fejl. De brænder ved ca 1200 grader i flammen, og det efterlader diverse stoffer fra propangassen - i din mad.

Du skal have en der brænder ved ca. 21-2200 grader så alle reststoffer er brændt af. Du kan købe en ved Würth eller Berner, eller tilsvarende. Det er ikke en byggemarkedsartikkel.


Hvorfor er det så at sousvide.dk sælger en "Masterclass Professionel Gasbrænder" som kun har 1300 grader ?
https://www.sousvide.dk/produkter/30-sous-vide-tilbehoer/104-masterclass-professionel-gasbraender/


STYKERDK
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 157

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#24 » 20. dec 2018, 15:46

Vi har haft de sievert(rothenberger) på arbejde, og det er noget værre L... der ikke er pengene værd.
De holder op med at ville tænde og mister effekt pga de stopper til i dyse og rør med det fedtstof som mapp gas åbenbart indeholder en del af.
Det er lidt lige som gammel bygas hvor det hele bliver fedtet, også stopper nogle meget mikroskopiske huller i et dyserør i den dyre brænder.
Og det med temperatur er lidt blæst op, max temperatur er jo kun lige ved spidsen af den lyseblå flammespids.


Michal Juul
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 7

Re: Gasbrænder til Sous Vide

Indlæg#25 » 20. dec 2018, 15:58

Jeg overvejer at købe den her. 189,- inkl 4 extra gas flasker og fragt. https://www.amazon.de/Bond-Hardware-But ... %2BRefills)&th=1

Kort link: http://kortlink.dk/wbky

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 29 gæster