Ball Tip Sousvide ?

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 423

Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#1 » 19. jun 2014, 10:39

Hey,

Fredag har jeg 2 stks US Ball Tip's (ca 1.3 kg stykket) som skal serveres til gæster.

Normalt griller jeg dem bare direkte, men dels jeg er lidt i tidsnød fredag - og dels har jeg haft lyst til at eksperimentere med at gøre mørt kød (Som Ball Tip normalt er) ekstra mørt.

Spørgsmålet er så, hvor længe kan jeg tillade dem at ligge i Sousvide'en ? Jeg ønske ikke at risikere kød der 'går i opløsning', men "meget mørt" er absolut ønskeligt.

Nogen der har erfaringer i den retning? Jeg vil nok vælge 54grader i gryden.

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#2 » 19. jun 2014, 10:48

Kød som i forvejen er mørt skal man passe lidt på med at give for lang tid.

Generelt skal de have tid til at nå kernetemperatur og så ikke meget mere før de grilles kort.

Uden at vide tykkelsen på stegene vil jeg skyde på 2-3 timer i sous vide.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

ErikL
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 248

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#3 » 19. jun 2014, 11:15

Hejsa

Jeg har lige lavet okse mørbrad som var super.

2 timer i sousvide på 56 grader (efter smag hvor rød man ønsker den) kom en lille klat smør samt
pebber i posen. Tiden er som jeg husker afhængig af tykkelse så de kan nå at få den ønskede
temperatur i midten af kødet.

Efter opvarmning af grill, så fik den ca 2 min på hver af de 4 sider med fuld skrald lige før vi skulle spise
den hvilede lige i 5 min. Jeg vil mene at krydderi skal på når den grilles hvis det ønskes.

Den var super mør og fin.
Mvh ErikL

---------------------------
Big Green Egg (large)
Weber Summit E-670
Morsø Forno
Weber smokey Joe
Thermomix (Bearnaise maskine)

Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 423

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#4 » 19. jun 2014, 11:22

Hvis mørbrad kan tåle 2 timer, så vil jeg tro at Ball-Tip kan klare mindst det dobbelte.

Men det kunne være sjovt at høre fra nogen som har prøvet lige præcis Sous-vide + Ball Tips.

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#5 » 19. jun 2014, 18:40

Du skal jo bare gøre som med culotte, det er jo same same
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#6 » 19. jun 2014, 18:57

Michael-TBSGrillshop skrev:Du skal jo bare gøre som med culotte, det er jo same same

Hvordan gør man så med culotte. :?:


.
Torp Hedehusene


LethLeth
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 9

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#7 » 19. jun 2014, 19:17

Jeg har lavet ball tip flere gange sous vide.
Jeg plejer at krydre det godt inden det bliver vakuum pakket.
Så bare 4 timer i gryden, brunes hurtigt på en brandvarm grillrist.
Det bliver super lækkert.
Man kan sagtens nøjes med lidt mindre hvis der ønskes noget mere bid.
Den første jeg lavede, fik 6 timer og det er ihvertfald alt for meget.
3-4 timer synes jeg er godt, og de gæster jeg har præsenteret for det,
har alle været meget tilfredse.
/Tony
Vedhæftede filer
2014-04-04 19.44.47.jpg
Ball tip. 57grader 4 timer

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3244
Kontakt:

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#8 » 19. jun 2014, 19:42

Torp Hedehusene skrev:
Michael-TBSGrillshop skrev:Du skal jo bare gøre som med culotte, det er jo same same

Hvordan gør man så med culotte. :?:


.


Sakser fra en af de mange culotte sousvide tråde, og dit svar var,

Citat start

55`C er passende, synes jeg, giver en roast-beef på 8-10 cm. i tykkelsen 5-6 timer ved 55`C. og svitser den hurtigst af på en meget varm pande bagefter.

Citat slut
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 423

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#9 » 19. jun 2014, 20:14

Fedt fedt - det lyder som om jeg ender på ca 4 timer.

Takker!


Kantax
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 126

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#10 » 20. jun 2014, 14:17

Jeg har lavet det to gange - ca. samme størrelse.
Jeg gav den omkring 6 timer. Det var super mørt, men det kunne ikke tåle meget mere end de 6 timer.
2. gang gav jeg det derfor kun 4 timer, og det kunne godt have ligge længere. Udfra dette vil jeg næste gang forsøge mig med 5 timer.

Brugeravatar

Emneforfatter
MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 423

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#11 » 20. jun 2014, 21:54

Det endte med 3 timer, og ca 15-20 min på grillen. Det blev super godt! Meget mørt,, men stadig med "bid". Det så ikke så rødt ud, men det tror jeg skyldes udskæringen som sådan. Den fik på 54 timer - så man kan vel dårligt kalde det gennemstegt.

Brugeravatar

Bjørn Nielsen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 635

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#12 » 21. jun 2014, 00:29

MiNo skrev:Det endte med 3 timer, og ca 15-20 min på grillen. Det blev super godt! Meget mørt,, men stadig med "bid". Det så ikke så rødt ud, men det tror jeg skyldes udskæringen som sådan. Den fik på 54 timer - så man kan vel dårligt kalde det gennemstegt.


Jeg er rimelig sikker på, at de 15-20 min på grillen, har taget den røde farve.
Jeg ville nok vælge at varme grillen hårde op, og kun lige brune stegen lynhurtigt, eller et hurtigt dyp i frituren.
Stol aldrig på en mager kok !!!!!!!!


thesheep
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 373

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#13 » 20. jul 2014, 15:03

sakser lige din tråd.
Har været i LIDL og købe resten af hvad de havde liggende af ball tips(2 styks, hvilket ikke er ret meget hvis man har i mente at reklamen først gælder fra i dag)

Har fået muligheden for at låne et kogekar i 14 dage da ejeren skal på ferie.

så regner med at lave dem SV og så på en super varm grill bagefter

Skal jeg brune kødet af inden ?

skal det krydderes inden ?

Jeg vil gerne have dem en mellemting mellem rød og medium. Hvilken temp skal jeg gå efter

Kødet må gerne have lidt bid, det skal ikke være uden struktur. Hvor mange timer skal det have

Stykkerne vejer ca 1.3 kg stykket og er 5/6 cm tykke

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#14 » 20. jul 2014, 17:41

thesheep skrev:sakser lige din tråd.
Har været i LIDL og købe resten af hvad de havde liggende af ball tips(2 styks, hvilket ikke er ret meget hvis man har i mente at reklamen først gælder fra i dag)

Har fået muligheden for at låne et kogekar i 14 dage da ejeren skal på ferie.

så regner med at lave dem SV og så på en super varm grill bagefter

Skal jeg brune kødet af inden ?

skal det krydderes inden ?

Jeg vil gerne have dem en mellemting mellem rød og medium. Hvilken temp skal jeg gå efter

Kødet må gerne have lidt bid, det skal ikke være uden struktur. Hvor mange timer skal det have

Stykkerne vejer ca 1.3 kg stykket og er 5/6 cm tykke


Jeg ville give dem 3 timer ved 56`C, og så en kort tur på en glohed grill, krydr dem med list peber og meget lidt salt.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Bjarne H
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 125

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#15 » 26. jul 2016, 20:45

Genopliver lige denne tråd.

Er helt grøn i SV verdenen.

Jeg har en Ball Tip på 1,7 kg i køleskabet som skal laves i morgen. Tænker 56 grader i 5 timer.

Hvad tænker i om det?
"Hellere have det rigtigt sjovt lidt af tiden, end halv-sjovt hele tiden"

Brugeravatar

Hijklm
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 15

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#16 » 26. jul 2016, 21:41

Jeg tænker: mums!
Med lidt smør i posen og så færdiggørelse på en varm, varm pande, så er du flyvende.
Dancook kuglekulgrill i stålbord
Steba SV1 Sousvide-maskine
Vakuumpakker

Brugeravatar

Bjarne H
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 125

Re: Ball Tip Sousvide ?

Indlæg#17 » 26. jul 2016, 22:32

Hijklm skrev:Jeg tænker: mums!
Med lidt smør i posen og så færdiggørelse på en varm, varm pande, så er du flyvende.


Hehe. Men lyder tiden rigtig?
"Hellere have det rigtigt sjovt lidt af tiden, end halv-sjovt hele tiden"

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 20 gæster

cron