Pulled pork mængde.

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
Arnth
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Pulled pork mængde.

Indlæg#1 » 16. jun 2014, 09:11

Hej Ligesindede :-)

Datteren har fødselsdag på Onsdag, og familien kommer derfor og spiser.
Jeg starter op i WSM, og serverer en gang trukket svin.
Jeg er lidt i tvivl om mængden, vi bliver 32 voksne, og jeg har købt 4 stk nakkefileter a ca 2,2 kg, så samlet 8 kg.
Nu sidder jeg og bliver i tvivl om der er nok. De skal spises i burgere med coleslaw i.
Er der nogen der har erfaringer med at lave PP i denne mængde?

Brugeravatar

Blackorc
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 107

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#2 » 16. jun 2014, 12:39

udfra mine erfaringer så skulle der være rigeligt, der er jo ca 275 gram pr person.
Ellers er der jo en rest til dagen efter.
Mvh
Blackorc


Springer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 326
Kontakt:

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#3 » 16. jun 2014, 12:48

Er der andet end PP?

Jeg mener at have læst i en andet indlæg at guruen siger 5 personer om en filet på 2.2 kg, hvis det kun er PP der serveres.

EDIT:
Jeg har fundet henne tråd
viewtopic.php?f=81&t=30449&hilit=pulled+pork+m%C3%A6ngde

Men det kommer an på hvor mangle mænd og teenagere der er med? :-)
Primo LG300 i Primo stålbord
OutdoorChef Ascona
LH forhøjerring
Fredstone
rosiserie
Auplex 13"


swotie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 207

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#4 » 16. jun 2014, 13:00

Blackorc skrev:udfra mine erfaringer så skulle der være rigeligt, der er jo ca 275 gram pr person.
Ellers er der jo en rest til dagen efter.

Du skal lige have med i beregningerne, at det svinder over 40%, så jeg ville ikke satse på, at de 8,8 kg. er nok.

Et par eksempler fra mig selv.

15 kg. nakke + 1kg. rub ..... færdig, lidt under 9 kg.
4,9 kg nakke + rub .... færdig, 2,7 kg.
2 stk. weber 57 cm
rotisseri + Rib-O-Lator
smokey joe
EXcel pro Q 20
Offset smoker

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1819
Kontakt:

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#5 » 16. jun 2014, 13:07

Arnth skrev:Hej Ligesindede :-)

Datteren har fødselsdag på Onsdag, og familien kommer derfor og spiser.
Jeg starter op i WSM, og serverer en gang trukket svin.
Jeg er lidt i tvivl om mængden, vi bliver 32 voksne, og jeg har købt 4 stk nakkefileter a ca 2,2 kg, så samlet 8 kg.
Nu sidder jeg og bliver i tvivl om der er nok. De skal spises i burgere med coleslaw i.
Er der nogen der har erfaringer med at lave PP i denne mængde?


Jeg ville smide en nakke mere over i så du er oppe på ca 11 kg i rå vægt
jeg har beregnet 300 gram i rå vægt før og det er lige på kanten men det passer nu meget godt vis man regner med 350 gram som jeg gør nu
Bedre der er lidt for meget end for lidt også er der jo evt. lidt til fryseren

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1165

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#6 » 16. jun 2014, 13:36

Man lærer jo mens man griller :-) og min seneste erfaring siger 350g rå nakkefillet pr. person. Så for 32 personer bliver det til 11,2kg nakkefilet svarende til 5 nakkefileter i den størrelse som du har kig på.
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto


DraX
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 112

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#7 » 16. jun 2014, 14:27

Kommer vel også an på om det er til madpandekager/burger, eller om det er som rent kød.
For hvis det er til madpandekager/burger, så er det da slet ikke 300g pr person, da der jo ikke kan være så meget i dem, og de mætter en del.
Sidst jeg lavede det til burger, lavede jeg ca 9.5-10 kg (4 stks), og der blev MAXIMALT spist 1½ nakkefilet (Vi var 20 voksne mennesker). Der var sindsygt meget til overs.
Weber Genesis S-330.
Weber One Touch Premium 57 cm kuglegrill.

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1165

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#8 » 16. jun 2014, 18:25

DraX skrev:Kommer vel også an på om det er til madpandekager/burger, eller om det er som rent kød.
For hvis det er til madpandekager/burger, så er det da slet ikke 300g pr person, da der jo ikke kan være så meget i dem, og de mætter en del.
Sidst jeg lavede det til burger, lavede jeg ca 9.5-10 kg (4 stks), og der blev MAXIMALT spist 1½ nakkefilet (Vi var 20 voksne mennesker). Der var sindsygt meget til overs.

350g rå nakkefilet giver 200-250g færdig PP, hvilket passer til 2 burgere.
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3349
Kontakt:

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#9 » 16. jun 2014, 22:20

Hvis du har plads, så lav 5, det er verdens bedste restemad. Kan varmes i ovnen med smør og æblejuice og bliver næsten så godt "som nyt".

PP pizza er fantastisk.
PP biksemad ligeså.
Where there's smoke... There's laughter.
http://bbqvikings.dk


Emneforfatter
Arnth
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#10 » 17. jun 2014, 12:26

Tak for alle de gode svar, jeg laver 5 stykker.
Er der forskel på temperaturen, om man ligger nogle på den nederste rist og nogle på den øverste? Har ikke prøvet at lave i denne mængde før :-)
Er ikke sikker på at der kan ligge 5 nakker, på den øverste rist.

Mvh
Søren

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1819
Kontakt:

Re: Pulled pork mængde.

Indlæg#11 » 17. jun 2014, 12:49

Det er stort set samme temperatur på dem så det har intet at sige om du bruger begge riste

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 29 gæster