Pizza bliver blød i midten

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
Hoju
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 12

Pizza bliver blød i midten

Indlæg#1 » 5. jun 2014, 11:23

Ohøj Pizza-eksperter!

Kunne godt bruge et par tips ifm. min pizzabagning. Jeg har styr på dej og sovs og har længe "jagtet" den perfekte autentiske italienske pizzaopskrift. Noget må jeg gøre rigtigt, for ungerne elsker mine pizzaer og vi kunne ikke længere drømme om at købe pizza hos den lokale pizzapusher.

Jeg skifter lidt imellem at bage dem på grillen eller i ovnen. Jeg har ikke en dissideret pizzaovn, men det går.

Mit ? er følgende:

Hvorfor bliver nogle af pizzaerne ved med at være bløde og dej-agtige i midten? Det kan svinge inden for samme omgang dej, hvor den ene er perfekt og den næste våd og sejlende i midten.

Min opbygning af pizza er som følger:

1. dejen drejes/trykkes/svinges til ønsket str. og tykkelse
2. sovs smøres ud på dejen
3. chunks/skiver af frist mozzarella lægges på
4. ønsket fyld lægges på - jeg holder det simpelt med 2-3 forskellige ting og ikke for meget
5. Jeg river lidt parmesan hen over og drysser med oregano.
6. I ovnen med den :savl1:

Kan det være for meget sovs eller for tynd dej?

Jeg kan selvfølgelig prøve mig frem, men med alt den ekspertviden på området herinde, håber jeg at en eller anden ved lige hvad problemet er.

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#2 » 5. jun 2014, 11:28

Jeg oplever det også nogle gange. Specielt hvis jeg kommer tomat og frisk mozzarella på. Det må vel skyldes at der er for meget væske i osten og i fyldet, og at det så gør bunden våd, hvis der kommes for meget fyld på. Det kan også være for meget sauce :)

Jeg er begyndt at begrænse mit fyld i midten af pizzaen, og så primært fokusere på det yderste areal. Det virker meget fint.
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

Luske
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 600

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#3 » 5. jun 2014, 12:36

Når jeg bruger frisk mozzarella dræner jeg det så meget som muligt, putter det ind i et rent klæde og vrider/maser så meget som muligt ud af den


Med venlig hilsen Claus

Sendt via tapatalk
MVH
Claus

Primo oval XL
WSM 57
OTG 57 m. rotesserie
Go anywhere
Weber Spirit E-320
KEB-ON

En sand dyreven tilbereder dyrene med respekt


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1041
Kontakt:

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#4 » 5. jun 2014, 13:47

Tror også umiddelbart synderen her er mozzarellaen.

Normalt med tør ost skal det på før det ønskede fyld for at bevare fugten i osten, men lige netop med mozzarella må man meget gerne vente til efter det ønskede fyld er lagt på. Og så sørg endelig for at der ikke hænger for meget vand ved.

/Jacob


JRJ
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 167
Kontakt:

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#5 » 5. jun 2014, 21:06

Jeg kan ikke anbefale at bruge bøffel mozzarella ihvertfald! Der er sindsygt meget vand i!

Brugeravatar

ehnberg
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 891

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#6 » 5. jun 2014, 21:29

JRJ skrev:Jeg kan ikke anbefale at bruge bøffel mozzarella ihvertfald! Der er sindsygt meget vand i!


Men det smager bare så skide godt :(
Kasper - den glade amatør

Smokey Joe
Weber Spirit 320 premium

Brugeravatar

autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 553

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#7 » 6. jun 2014, 07:30

Jeg bruger en halv i chunks på mine pizza, de ligger på køkken rulle efter åbning bager ved 330 grader 3-4 min 1.5 spsk tomatsovs og ikke for meget fyld det virker hver gang good luck my friend :-D
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2687

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#8 » 6. jun 2014, 09:08

Inden mozzarellaen får skylden for det hele, så tænker jeg at du måske også er for langt nede i temperatur og måske bundvarme. Når du bager, hvad bager du så på (altså sten) og ved hvilken temperatur?
Der er ingen tvivl om at den våde mozzarella/frisk tomat formentlig er en del af forklaringen, men hvis der er bundvarme nok så løser du en del.
Where there's smoke... There's laughter.


RuneS
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 315

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#9 » 6. jun 2014, 09:30

Synes tit jeg kan forsvare midten ved at benytte en skive stor landskinke, hvis der vel at mærke skal det på [SMILING FACE WITH SMILING EYES] men det synes jeg reder bunden meget bedre end f.eks skinke i strimler. Så kan man godt bruge bøffel mozzarella.


Sent from my iPhone using Tapatalk 2


Emneforfatter
Hoju
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 12

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#10 » 8. jun 2014, 09:51

Jeg forsøgte mig i forgårs med at benytte en anden ost end frisk mozzarella (revet riberhus.... jaja - det var jo en test...) og ingen blød bund, så det er helt sikkert der synderen er. Bunden var sprød og ensartet bagt. Ærgerligt at jeg var alene hjemme :savl2:

Jeg skifter som sagt lidt imellem ovn og grill. Min ovn går kun til 280 grader, men jeg synes min Q300 har lidt svært ved at nå max temp. efterhånden, så brænderne skal vidst renses inden den bliver aktuel til pizzabagning igen.

Jeg benytter en Weber pizzasten begge steder. Fik den billigt og den funker ok.

Tak for jeres input.


Emneforfatter
Hoju
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 12

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#11 » 31. aug 2014, 16:49

En lille update:

Jeg er begyndt at presse mozzarellaen i køkkenrulle og det virker ret godt.


annegrethe
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 192

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#12 » 31. aug 2014, 18:24

I Metro kan du købe en fast mozarella, der kan rives eller skæres i skiver og så får du ikke fugtig pizza. Mozarellaen er pakket i ruller på 1 kg.
og den smager rigtig godt. Jeg skærer den i passende stykker og fryser dem.
Venlig hilsen
Anne - Grethe


Tattoomann
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1323

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#13 » 31. aug 2014, 18:32

Som med mange andre ferske vare, afgive mozzarellaen meget fugt. Det samme er galt hvis man bruger friskhakket oksekød, så smelter fedtet og puzzaen bliver blød i bunden.
Hvad temperaturen ang. er det med at finde den der passer til Din pizza. Altså fyld kontra dej.
Jesper Christensen
6705 Westjylland
KCBS Certified BBQ Judge

http://www.facebook.com/KcbsScandinavia

https://m.facebook.com/BbqTeamWestCoastDk
Primo XL oval


Teilmann
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#14 » 13. nov 2017, 12:58

annegrethe skrev:I Metro kan du købe en fast mozarella, der kan rives eller skæres i skiver og så får du ikke fugtig pizza. Mozarellaen er pakket i ruller på 1 kg.
og den smager rigtig godt. Jeg skærer den i passende stykker og fryser dem.


Hvilken ost er det du bruger? :) Leder efter en mozzarella i tørform, som man selv kan rive.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1205

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#15 » 14. nov 2017, 14:31

Jeg tænker, en mulighed mere. Hvis ingredienserne er kolde og står på dejen for længe, inden det kommer i ovnen, kan der måske nås at danne kondens.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

prause
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2687

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#16 » 14. nov 2017, 20:05

I er godt med på at tråden er fra 2014 ikke?
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1205

Re: Pizza bliver blød i midten

Indlæg#17 » 14. nov 2017, 20:47

:oops: Jo
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: jjn31, Nulle og 27 gæster