Side 1 af 1

Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 4. mar 2014, 22:15
af WildJack
Jeg lavede fornyligt TopGuns spareribs hvor de bl.a. er 48 timer i sous viden.

Ville så spørge om de kan fryses ned, da jeg kun skal bruge fire racks, men kan have otte i sous viden.

Men, da jeg så fandt et af hans mange links, kunne jeg se at han skriver at de sagtens kan ryge på køl eller i fryseren hvilket er perfekt.

viewtopic.php?f=43&p=225986

Men, der er alligevel et par spørgsmål, nemlig:

1) Skal de ompakkes hvis de skal fryses ned, så bl.a. gelantinen ikke kommer med på frost (ved ikke om det kan give noget grim smag senere.
2) Jeg havde nogle problemer med rygningen sidst, da de gerne skal ryges ved så lav temperatur som muligt, og jeg nok lige fik kørt den langt nok ned, da først der kom røg. Primært er grunden til den lave temperatur at de selvfølgelig ikke skal tilberedes ved mellem eller høj varme, da sous viden klarer det, og de ideelt set kun skal have røg.

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 4. mar 2014, 22:31
af lractbird
Jeg ser kun et spørgsmål, det andet ligner mere en konstatering!

Men du behøver ikke pakke dem om. Bare i fryseren med dem, gelatinen smelter igen når de bliver varmet op. Jeg plejer lige at varme mine op så væde kan hældes fre, så bliver de tørret af med papir, der kommer glaze på og så på grillen. Så er de gode.

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 4. mar 2014, 23:15
af BS_Sweden
Låner lige her. Skal de så SV med rub på?

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 5. mar 2014, 00:23
af WildJack
Tak for svar.

Mht det andet "spørgsmål", så var det mere hvor langt ned grillen kan komme for stadig at generere røg, og er det f.eks. vigtigt at sætte ens Weber røg box ovenpå flavoricer bars (altså tæt på ilden), eller er det fint bare at sætte dem på selv grillristen? Problemet er at hvis jeg har 8 rack ribs på grillen, så kan jeg ikke skifte flis, når første omgang er brugt, med mindre jeg vil fjerne ribs, og lege med en varm grillrist for at sætte den på flavoriser bars.

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 5. mar 2014, 00:24
af WildJack
BS_Sweden skrev:Låner lige her. Skal de så SV med rub på?



Ryges med sennep og rub, og inden de ryger i SV'en, så har de også fået en gang BBQ sauce.

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 5. mar 2014, 07:01
af John.R
BS_Sweden skrev:Låner lige her. Skal de så SV med rub på?


Jep :-D

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 5. mar 2014, 09:22
af psoren
WildJack skrev:
BS_Sweden skrev:Låner lige her. Skal de så SV med rub på?



Ryges med sennep og rub, og inden de ryger i SV'en, så har de også fået en gang BBQ sauce.


Jeg ryger dem inden rub og sennep, kan ikke forestille mig at røgen kommer godt igennem sennepen

Per

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 1. feb 2018, 14:02
af Broderpivert
Lidt gammel tråd, men stadig relevant.
Skal lave en masse Spareribs i sous vide.
Vi er enige om at man pakker den med rub (skal der bbq sovs på også?)
Så ryger de i baljen i 36 timer ved 65 grader.
Og derefter direkte på frys. Er dette korrekt.?

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 1. feb 2018, 14:18
af Fanoe
Efter min mening er 24 timer nok, men har ikke prøvet 36 timer så ved ikke hvordan konsistensen bliver.
Jeg bruger ikke BBQ-sovs før de ryger på grillen. Har før tilføjet lidt æblemost (kørt til sorbet i ismaskinen for min vacuumpakker er ikke vild med væske), men er ærligt talt ikke sikker på om det gjorde forskel.

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 1. feb 2018, 16:50
af Broderpivert
Så bare rub på, og så i balje.?
Og når de er færdige så direkte på frys.
Når man tager dem op, skal de så tøes op og tørres, og derefter gives bbq sovs på, og så grill eller ovn 220 grader i 20-25 min?

Re: Kan spareribs lavet sous vide fryses ned?

: 2. feb 2018, 09:53
af John.R
Broderpivert skrev:Så bare rub på, og så i balje.?
Og når de er færdige så direkte på frys.
Når man tager dem op, skal de så tøes op og tørres, og derefter gives bbq sovs på, og så grill eller ovn 220 grader i 20-25 min?


De skal lige ha lidt røg først så rub og i baljen jeg gav mine 24 timer den gang jeg lavede dem sv når de er færdige i baljen så lynnedkøles de også på frost når de tages op så fyld håndvasken med varmt vand lad dem ligge der så bbq sauce på og på grille eller oven ved 200 grader til sovsen har sat sig