sådan bruges et pizza net

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

sådan bruges et pizza net

Indlæg#1 » 14. feb 2014, 18:37

Her er hvordan jeg gør for ikke at få sort bund fra start til slut, håber billederne taler for sig selv :-D
Vedhæftede filer
IMG_0258.JPG
IMG_0259.JPG
IMG_0260.JPG
IMG_0260.JPG
IMG_0261.JPG
IMG_0262.JPG
IMG_0263.JPG
IMG_0264.JPG
IMG_0265.JPG
IMG_0266.JPG
IMG_0267.JPG
IMG_0268.JPG
IMG_0269.JPG
IMG_0271.JPG
IMG_0272.JPG
IMG_0273.JPG
IMG_0274.JPG
IMG_0275.JPG
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

TBKKappel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 171

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#2 » 14. feb 2014, 18:53

Tak for billederne :) hvad er fordelen ved nettet kontra alm bagepapir.. Syns ikk jeg har problemer med sort bund


Kappel


Danielwj
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 113

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#3 » 14. feb 2014, 19:57

Uden at have prøvet et pizzanet, eller have en større viden omkring det. Så gætter jeg på det handler om varmeoverførelsen, på trods af bagepapir har en vis isolerende effekt, så er et bagepapir stadigvæk frygtelig tyndt, så der må utvivlsomt være en større/mere intens varmeoverførelse ved bagepapiret, end med nettet hvor dejen er hævet et par mm over varmefladen, mens der forsat er cirkulation og nogen varme under pizzaen så den sprøde bund bibeholdes.

.... Men blot et gæt.


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 772

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#4 » 14. feb 2014, 20:05

Hejsa

Det ser godt ud.

Har du prøvet at bruge pizzanettet under hele bagningen ??
Henrik


elkoger
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 34

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#5 » 14. feb 2014, 23:24

Eneste grund til at benytte et pizzanet er hvis din ovn eller pizzaovn ikke varmer helt jævnt.

Ofte er pizzaovne både professionelle og "private" ikke god nok til at omfordele varmen, og derfor bliver pizzastenene ofte lidt for varm. Dette betyder at bunden bliver færdig før skopen er brun og toppings er færdig bagt.

Man smider først nettet på efter pizzaen har været i ovnen i nogle minutter

Derfor smider man et "pizza net" i bunden af pizzaen som gør at den ikke længere har direkte kontakt med pizzastenen, dette gør at bunden ikke bliver brunere og at der nu er tid til at topping samt skorpe bliver rigtig færdige.

Man ser ofte også pizzabagere som tager deres pizzaer ud og rotere dem, dette skyldtes også at ovnen varmer ujævnt.

Brugeravatar

Emneforfatter
autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#6 » 15. feb 2014, 11:13

styrmand skrev:Hejsa

Det ser godt ud.

Har du prøvet at bruge pizzanettet under hele bagningen ??


Ja der har jeg dejen sad fast på nettet, men det ville da være nemmere, hvis jeg eks. laver 8 pizza'er efter hinanden så bliver stenen køligere og bund og top bliver færdig på samme tid tror det samme vil ske i en grill.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Emneforfatter
autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#7 » 15. feb 2014, 11:15

elkoger skrev:Eneste grund til at benytte et pizzanet er hvis din ovn eller pizzaovn ikke varmer helt jævnt.

Ofte er pizzaovne både professionelle og "private" ikke god nok til at omfordele varmen, og derfor bliver pizzastenene ofte lidt for varm. Dette betyder at bunden bliver færdig før skopen er brun og toppings er færdig bagt.

Man smider først nettet på efter pizzaen har været i ovnen i nogle minutter

Derfor smider man et "pizza net" i bunden af pizzaen som gør at den ikke længere har direkte kontakt med pizzastenen, dette gør at bunden ikke bliver brunere og at der nu er tid til at topping samt skorpe bliver rigtig færdige.

Man ser ofte også pizzabagere som tager deres pizzaer ud og rotere dem, dette skyldtes også at ovnen varmer ujævnt.


Nemlig jeg åbner og drejer også min pizza for at bage nogenlunde ens.
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#8 » 15. feb 2014, 11:51

Hej autokat :-)

Super lækker pizza .1%¤

Super godt indlæg og super beskrivelse af hvordan du "kringler" dine pizzaer. :-)

Uanset hvilken metoder og redskaber vi anvender, så er det kun et spørsmål om hvordan vi hjælper hinanden bedst mulig til et godt resultat, nøjagtig som du så flot viser og beskriver her. .1%¤

Super dejlig og se så enkelt og let du "pynter" din pizza.: Lidt men godt. :-)

Ved hvilken temperatur bager du dine pizzaer, i din ovn.?
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#9 » 15. feb 2014, 12:27

Fred skrev:Hej autokat :-)

Super lækker pizza .1%¤

Super godt indlæg og super beskrivelse af hvordan du "kringler" dine pizzaer. :-)

Uanset hvilken metoder og redskaber vi anvender, så er det kun et spørsmål om hvordan vi hjælper hinanden bedst mulig til et godt resultat, nøjagtig som du så flot viser og beskriver her. .1%¤

Super dejlig og se så enkelt og let du "pynter" din pizza.: Lidt men godt. :-)

Ved hvilken temperatur bager du dine pizzaer, i din ovn.?


Mange tak Fred, ovnen bager ca. ved 335 grader og tager 3-4 minutter, hvorfor var det ikke dig der lavede pizza på tv2fri i sidste uge??
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#10 » 15. feb 2014, 18:53

autokat skrev:
Fred skrev:Hej autokat :-)

Super lækker pizza .1%¤

Super godt indlæg og super beskrivelse af hvordan du "kringler" dine pizzaer. :-)

Uanset hvilken metoder og redskaber vi anvender, så er det kun et spørsmål om hvordan vi hjælper hinanden bedst mulig til et godt resultat, nøjagtig som du så flot viser og beskriver her. .1%¤

Super dejlig og se så enkelt og let du "pynter" din pizza.: Lidt men godt. :-)

Ved hvilken temperatur bager du dine pizzaer, i din ovn.?


Mange tak Fred, ovnen bager ca. ved 335 grader og tager 3-4 minutter, hvorfor var det ikke dig der lavede pizza på tv2fri i sidste uge??


Tak :-)

Jeg har egentlig fået en invitation til TV 2 Fri, men der er ikke sat dato på endnu. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#11 » 16. feb 2014, 21:15

Skal du så lave pizza eller noget andet?
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3981
Kontakt:

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#12 » 16. feb 2014, 21:56

autokat skrev:Skal du så lave pizza eller noget andet?


Programmet for hvad der skal bages på grillen er ikke fastlagt endnu. :-)
Dog har kransekage været luftet. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
autokat
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 603

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#13 » 17. feb 2014, 16:46

Fred skrev:
autokat skrev:Skal du så lave pizza eller noget andet?


Programmet for hvad der skal bages på grillen er ikke fastlagt endnu. :-)
Dog har kransekage været luftet. :-)


Ok, men du må vel også have noget at sige, jeg stemmer for et pizza kursus, men vil da se programmet ligemeget hvad du skal lave .1%¤
Med Venlig Hilsen

Autokat.

"DEN NÆSTE PIZZA BLIVER DEN BEDSTE" [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 772

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#14 » 8. apr 2014, 10:28

Så har jeg også forsøgt mig med pizzanet :-)

Jeg var lidt træt af, at når vi har gæster til pizza, ja stod jeg i køkkenet hele tiden mens gæsterne spiste.

I et forsøg på at ændre på det købte jeg 4 pizza net, så nu laver jeg 4 pizzaer klar på disse net inden jeg stater med at bage dem i grillen. Det passer så næsten med at når de 2 første er bagte, ja så kan jeg næste nå at bage de næste mens jeg slicer de 2 første.
På denne måde er der stort set 4 pizzaer klar når vi går til bords. Når disse så er spist, ja så kan jeg jo lave de næste 4.

Jeg sætter Pizzanettet oven på min Fredstone, og efter ca 1 min tager jeg nettet væk så pizzaen står direkte på stenen. Dette synes jeg fungerer rigtigt godt. Næste gang vil jeg prøve om det gør nogen forskel om jeg fjerner nettet eller lader det blive til pizzaen er færdig.
Henrik


BSP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 240

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#15 » 8. apr 2014, 10:53

Jeg har en hjemmelavet pizza-lerovn. Når vi har gæster til pizza, forbereder jeg dej og fyld inden gæsterne kommer. Ude ved ovnen har jeg et bord, så får gæsterne lov til at hjælpe med dej, putte fyld på eller bage pizzaerne.
Så bliver der skiftet lidt rundt, så noget spiser mens andre bager pizzaer. Det fungerer rigtig godt og samtidig kommer man lettere til at snakke med alle. Gæsterne synes også det er rigtig sjovt at være med til at lave pizzaerne.

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 349

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#16 » 8. apr 2014, 11:47

Hvor finder man disse pizza net ?
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 772

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#17 » 8. apr 2014, 12:13

Jeg købte mine i Dagrofa, mener det var ca 30 kr pr. stk

Passer lige der kan være 2 på min Fredstone i den Ovale Primo
Henrik

Brugeravatar

ps2jens
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 332

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#18 » 8. apr 2014, 17:08

Nancke skrev:Hvor finder man disse pizza net ?

De har dem også i Metro.
Mvh Jens.
Deaktiveret efter brugerens ønske den 08.11.2015

Brugeravatar

Ardahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 82

Re: sådan bruges et pizza net

Indlæg#19 » 8. apr 2014, 20:00

Fred du må lige skrive datoen når du kender den, så vi får set programmet. .1%¤
--Mathies

Charboil T-47

Weber 57 one touch gold.

Weber smokey joe.

Outdoorchef citygrill I campingvognen.

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 90 gæster