Culotte, Sousvide Noob

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#1 » 29. dec 2013, 15:10

Skal prøve for første gang at "koge" en steg.
Har kigget på SV siden og fundet lidt temperaturer og tider. Så min plan er som følger;
Culotte, 1kg
Temp: 57°
Tid: 7 timer.

Mit mål er at den skal være let rosa.
Som afslutning ryger den på grillen, 250° ca, til den har fået lidt striber og skorpe.
Lyder det helt galt?

Hvis jeg bare skulle grille den ville jeg skyde et par fed hvidløg i den. Men er bange for hvis jeg lægger hvidløg med i posen at smagen bliver for kraftig??
Evt forslag til krydderier?
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1244

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#2 » 29. dec 2013, 15:34

Noget af det første jeg prøvede SousVide var en culotte - 56 grader i 8 timer. Idag ville jeg nok gå et par grader ned.
Så vidt jeg husker krydrede jeg kun med salt og peber, og en gang mere inden bruningen.

image.jpg

Brugeravatar

Emneforfatter
BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#3 » 29. dec 2013, 15:41

Er det den på billedet du gav den tid og temp? For den er for rød for konen.
Den slipper jeg ikke afsted med.
Men er det så tid eller temperatur jeg skal justere på?
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#4 » 29. dec 2013, 15:44

BS_Sweden skrev:Hvis jeg bare skulle grille den ville jeg skyde et par fed hvidløg i den. Men er bange for hvis jeg lægger hvidløg med i posen at smagen bliver for kraftig??
Evt forslag til krydderier?


Jeg ville undlade krydderierne imens du sousvider. Lang tid ved lav varme, gør at det kan smage noget anderledes end forventet.
Så hellere gnide den i hvidløg, salt og pepper lige inden du griller den af. MEN det er en smagssag, du øderlægger intet ved at gøre det omvendt.
Jeg er dog mest til neutral sousvide og så smag inden bruning (maillard reaction)

PS. Prøv engang at lave den rød og så få folk til at smage. Jeg har omvendt RIGTIG mange der ikke rører rødt kød med sousvide. Den jernsmag som ofte er det folk ikke kan lide, forsvinder markant over lang tid ved lav varme.
Dette er så en ulempe for nogen, der kom kan lide denne smag D:
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Emneforfatter
BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#5 » 29. dec 2013, 15:47

topgun skrev:
BS_Sweden skrev:PS. Prøv engang at lave den rød og så få folk til at smage. Jeg har omvendt RIGTIG mange der ikke rører rødt kød med sousvide. Den jernsmag som ofte er det folk ikke kan lide, forsvinder markant over lang tid ved lav varme.
Dette er så en ulempe for nogen, der kom kan lide denne smag D:


Tror ikke så meget det er smagen der gør det men mere fornemmelsen af "råt" kød.
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

Ib M
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1244

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#6 » 29. dec 2013, 16:04

BS_Sweden skrev:Er det den på billedet du gav den tid og temp? For den er for rød for konen.
Den slipper jeg ikke afsted med.
Men er det så tid eller temperatur jeg skal justere på?

Ja, det er den på billedet der fik 56 grader i 8 timer - farven er måske meget rød, men den er langt fra rå.

Hvis du vil ha den mindre rød er det temperaturen du skal hæve.

Ib M

Brugeravatar

Emneforfatter
BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#7 » 29. dec 2013, 16:08

Ok.
Tror jeg starter med let rosa og så justerer den baglæns fremover.
Brian

er der ikke for lidt remonce i?


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#8 » 29. dec 2013, 16:09

Lav den som du vil have den, del den derefter i 2.
Mens din del hviler steger du Walles del, så får i begge som i vil have .
/Koontz

Brugeravatar

Emneforfatter
BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#9 » 29. dec 2013, 16:12

Så du mener at hendes får lidt længere tid på grill'en?
Brian

er der ikke for lidt remonce i?


Koontz
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 800

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#10 » 29. dec 2013, 16:15

BS_Sweden skrev:Så du mener at hendes får lidt længere tid på grill'en?


Ja du vil haved en rød og hun død:)
/Koontz

Brugeravatar

Emneforfatter
BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#11 » 29. dec 2013, 16:19

Koontz skrev:
BS_Sweden skrev:Så du mener at hendes får lidt længere tid på grill'en?


Ja du vil haved en rød og hun død:)

Præcis :D
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

Emneforfatter
BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#12 » 1. jan 2014, 09:11

Den fik 8 timer ved 57° Pga dårlig planlægning lå den ca 30-40min i vacuum posen inden den kom på grill'en. Efter et par min på hver side delte jeg den i 2 og gav den ene del noget mere til børnene.
Jeg er rigtig godt tilfreds med den, bortset fra jeg vist fik skåret den i den forkerte retning. Er virkelig elendig til at spotte den rigtige retning.
ImageUploadedByTapatalk1388563884.117432.jpg
ImageUploadedByTapatalk1388563884.117432.jpg (118.81 KiB) Vist 2330 gange
Brian

er der ikke for lidt remonce i?

Brugeravatar

FSM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 295

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#13 » 1. jan 2014, 12:26

[quote="BS_Sweden"]
Jeg er rigtig godt tilfreds med den, bortset fra jeg vist fik skåret den i den forkerte retning. Er virkelig elendig til at spotte den rigtige retning.


Måske kan denne lille info hjælpe dig fremover.


Udskæring af Culotte.pdf
(211.15 KiB) Downloadet 462 gange
Med venlig hilsen
Flemming
___________________________________
Stå i iskoldt vand til navlen i ½ time
Så ved du, om du vil giftes, eller om det er lidt uro i lænderne
W.C. Fields (1880-1946)

Brugeravatar

Emneforfatter
BS_Sweden
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1855

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#14 » 1. jan 2014, 12:52

FSM skrev:
BS_Sweden skrev:Jeg er rigtig godt tilfreds med den, bortset fra jeg vist fik skåret den i den forkerte retning. Er virkelig elendig til at spotte den rigtige retning.


Måske kan denne lille info hjælpe dig fremover.


Udskæring af Culotte.pdf

Guld værd.
Tak for det.
Brian

er der ikke for lidt remonce i?


hniel
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 141

Re: Culotte, Sousvide Noob

Indlæg#15 » 1. jan 2014, 19:09

BS_Sweden skrev:Er det den på billedet du gav den tid og temp? For den er for rød for konen.
Den slipper jeg ikke afsted med.
Men er det så tid eller temperatur jeg skal justere på?


Jeg laver altid kødet rigeligt rødt, hvilket jeg selv elsker.
Har vi gæster som ikke vil have det, har jeg lige pande eller grillen varm og så får deres stykker 30 sek på hver side.
Men tit kan de overtales til at prøvesmage det perfekte kød.
Og har de først smagt, kan du roligt pakken grillen eller pande væk, for det kommer ikke i brug :-)
Citat en af vennerne: det er da utroligt kødet kan smage så fantastisk når det ikke er gennem stegt :-)

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 17 gæster