En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 894

En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#1 » 30. okt 2013, 10:49

Hej !

Jeg rejser ofte i det sydtyske, hvor én af specialiteterne er grill-haxe (grillet bagskank med sprød svær). Det smager fantastisk. På nettet kan man finde mange opskrifter, hvor de brariseres i gryder osv.

Men jeg søger en enkel opskrift på, hvordan man kan langtidsgrille dem og opnå supermørt kød og supersprødt svær.

Nogen der har erfaring med det ?
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL


Smokey Pedersen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#2 » 30. okt 2013, 11:12

Hej
Du kan evt. se denne tråd;
viewtopic.php?f=52&p=272913
God fornøjelse
Smokey Pedersen

Primo Oval XL


Buch
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 51
Kontakt:

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#3 » 30. okt 2013, 11:14

Du kan også forsøge dig med denne:

viewtopic.php?f=42&t=13541&start=0
_____________________
/Christian

http://romspecialisten.com - online salg af kvalitetsrom

Brugeravatar

Emneforfatter
KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 894

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#4 » 30. okt 2013, 13:14

Smokey Pedersen skrev:Hej
Du kan evt. se denne tråd;
viewtopic.php?f=52&p=272913
God fornøjelse


Det ser spændende ud. Men er det ikke svært at få ordentlig sprød svær, når du tilfører røg ? Jeg har selv fundet denne tyske opskrift, som virker simpel (lige som flæskesteg synes jeg haxe er bedst uden røg, avancerede krydderier, osv. - og så skal sværerne bare vare super-sprøde): http://www.bbq-county.de/shop/index.php ... ion_id=200

Til de ikke tysk kyndige er fremgangsmåden jf. opskriften som følger:

1) Ridse skindet i grove tern
2) Eventuelt marinere i øl i 4-5 timer (kan udelades)
3) Saltes godt mellem sværerne
4) Grilles v/180 grader indirekte i ca. 2 timer til kernetemperatur er 75-78 grader
5) Hæve temperaturen til 220 grader og grill færdi indtil den er 80 - 85 grader

Det virker ret simpelt og efter billederne i opskriften af dømme er den super saftig og med sprødt skin :savl2:

Jeg vil så nok istedet vælge at langtidsstege ved f.eks. 110 grader. Så bliver sådan en karl vel færdig på en 6 timers tid eller noget i den stil ?
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL


MartinJ139
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#5 » 30. okt 2013, 13:45

Hvis du har rotisserie til din grill ville jeg anbefale at prøve denne opskrift: viewtopic.php?f=43&t=14506&p=189097&hilit=svineskank#p189097
Jeg har selv prøvet den og kødet blev virkelig mørt og sværen blev sprød hele vejen rundt:)

Brugeravatar

pølse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#6 » 30. okt 2013, 14:19

KennC skrev:
Smokey Pedersen skrev:Hej
Du kan evt. se denne tråd;
viewtopic.php?f=52&p=272913
God fornøjelse


Det ser spændende ud. Men er det ikke svært at få ordentlig sprød svær, når du tilfører røg ? Jeg har selv fundet denne tyske opskrift, som virker simpel (lige som flæskesteg synes jeg haxe er bedst uden røg, avancerede krydderier, osv. - og så skal sværerne bare vare super-sprøde): http://www.bbq-county.de/shop/index.php ... ion_id=200

Til de ikke tysk kyndige er fremgangsmåden jf. opskriften som følger:

1) Ridse skindet i grove tern
2) Eventuelt marinere i øl i 4-5 timer (kan udelades)
3) Saltes godt mellem sværerne
4) Grilles v/180 grader indirekte i ca. 2 timer til kernetemperatur er 75-78 grader
5) Hæve temperaturen til 220 grader og grill færdi indtil den er 80 - 85 grader

Det virker ret simpelt og efter billederne i opskriften af dømme er den super saftig og med sprødt skin :savl2:

Jeg vil så nok istedet vælge at langtidsstege ved f.eks. 110 grader. Så bliver sådan en karl vel færdig på en 6 timers tid eller noget i den stil ?



Hey.

har prøvet det 3 gange - lækkert stykke kød, som kræver low slow cooking.

Min erfaring er:

* ridses og gnides med salt. Marinering er no go!
* omkring 100-120 grader på grillen
* ca. 6 timer
* hvis ikke sprødt svær - så fyr lidt op for temperatur og giv "svinet" det sidste.

Pil det af grillen og gerne hvile 15-20 min.

Hos os spiser vi det lidt i stil med PP, men dog også prøvet med rødkål og brun sauce m.v.
Resultat = talent * flid


Smokey Pedersen
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 77

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#7 » 30. okt 2013, 14:30

Min erfaring er i tråd med sidste indlåg, dog ville jeg give den ca. 10 timer ved 110 grader.
Afsluttende med fuld skrald (direkte) for at få de lækreste spørde svær.

Skal foriøvrigt på drengetur i weekenden, hvor lørdagen middag står på Sweinhaxe med rodfrugter, god indkogt SOVS og en slat sauerkraut.
Skal poste lidt billeder i næste uge.
Hyg
Smokey Pedersen

Primo Oval XL

Brugeravatar

Emneforfatter
KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 894

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#8 » 30. okt 2013, 15:07

@Pølse: hvorfor er det din erfaring, at marinering er no go ?
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL


palmingryden
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 529

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#9 » 30. okt 2013, 16:26

ja marinere den i øl løg hvidløg salt & peber natten over..
derefter på snurrerundtingesten ca 4 timer v 150..
husk at ridse den og gnid den med salt...
kog marinaden ned og du får den skønneste sovs...
Panering er godt..
Dobbelt panering er dobbelt så godt...


KimuSan^
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1525
Kontakt:

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#10 » 30. okt 2013, 19:11

Min opskrift kan findes her:
http://grillkokkerier.dk/2013/04/29/ol- ... z2jEKWjEH6
krydring og "marinade" kan man jo variere i det uendelige hvis man f.eks. vil have det mere BBQ agtigt eller lignende.

Pas på med for meget røg hvis I ønsker at få sprød svær på skanken - det bliver den bare sej og klistret af.

God fornøjelse (jeg nød det selv i sidste uge med store fornøjelse).
WBQA - Danmarks største forening for grill entusiaster http://www.wbqa.dk/
Min blog om Grill og Køkken kokkerier : http://grillkokkerier.dk
Lav dine egne dryaged bøffer: http://meatlover.dk


Larsen8700
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#11 » 30. okt 2013, 19:24

http://fjordrejen.dk/?p=3693

Jeg skal prøve denne her fredag aften.

Brugeravatar

pølse
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 116

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#12 » 31. okt 2013, 08:36

KennC skrev:@Pølse: hvorfor er det din erfaring, at marinering er no go ?


Skindet bliver noget underlig klistret/fedtet stads. Kan være, at jeg gjorde en fejl ved at have brun farin i marinade...
Resultat = talent * flid

Brugeravatar

Emneforfatter
KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 894

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#13 » 1. nov 2013, 09:02

Tak for de mange input :-D

2 x bagskanker blev ridset og lagt i lage af øl, løg, hvidløg, salt og peber i går aftes. Her til morgen blev de så taget op og gnedet godt med groft salt. Primoen blev startet op på 100 grader her til morgen kl. 08.00 med vand i en drypbakke for at tilføre fugt.

Planen er så at give dem 9-10 timer ved 100 grader. Så vi må se, hvordan de ser ud til aften. Det dufter ihvertfald herligt :-D
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL


micmacer
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#14 » 1. nov 2013, 12:58

Jeg har et par gange brugt denne metode med stor succes, simpelt men lækkert :)
https://www.youtube.com/watch?v=gEQPDQ0jyOk

Brugeravatar

Emneforfatter
KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 894

Re: En god opskrift på grillet svineskank / grill haxe søges

Indlæg#15 » 4. nov 2013, 12:47

KennC skrev:Tak for de mange input :-D

2 x bagskanker blev ridset og lagt i lage af øl, løg, hvidløg, salt og peber i går aftes. Her til morgen blev de så taget op og gnedet godt med groft salt. Primoen blev startet op på 100 grader her til morgen kl. 08.00 med vand i en drypbakke for at tilføre fugt.

Planen er så at give dem 9-10 timer ved 100 grader. Så vi må se, hvordan de ser ud til aften. Det dufter ihvertfald herligt :-D


Lige en update omkring resultatet: Skankerne blev taget af ved 88 grader kernetemperatur og fik lige 10 minutter i ovnen ved høj varme af hensyn til sværene.

Resultatet var ok. Men jeg havde håbet på noget, som var lidt mere mørt. Måske man opnår det, hvis man i stedet braiserer dem først og så griller bagefter i kortere tid ?

Mht. at marinere dem i øl, så brugte jeg almindelig Carlsberg pilsner. Det var en klar fejl. Pilser er alt for bittert og gav en bitter bismag i specielt sværene.
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 51 gæster