Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#1 » 21. sep 2013, 10:54

Planen var at smide forenden på grillen ved ca 160g kl 11 og så lade den ligge til den var ca 75g...

Men er kommet i tvivl.

Har blot gnedet den i salt..
Vedhæftede filer
ImageUploadedByTapatalk HD1379753666.589971.jpg
ImageUploadedByTapatalk HD1379753666.589971.jpg (70.39 KiB) Vist 2710 gange

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#2 » 21. sep 2013, 11:01

Det lyder ikke helt dumt. Du kan nok også godt sænke temp en smule. Jo længere tid, jo saftigere øfdyr :savl1:
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#3 » 21. sep 2013, 11:03

Men vil den være færdig kl 18 hvis jeg sænker temp...

Brugeravatar

den ikke-skaldede kok
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 410

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#4 » 21. sep 2013, 11:18

Et kig i mine gamle notater, siger 130-140 grader og tiden bliver 7-8 timer. Konsistensen bliver ikke "pulled pork" men nærmere "meget mør flæskesteg". Hæv evt. temperaturen til slut for at få noget ordentlig svær at knase i.
Iøvrigt er der flere som bruger cirka den viste udskæring (bov), til pulled pork.
Selve forenden, er et større stykke, med bl.a. halsben på men de betegnelser roder vi jo ofte rundt i [smilie=bluecolorz5_pdt_16.gif] .


Hovsa :oops: Jeg kigger lige på uret. Du skal da i gang, så de 16o lyder ikke skeløjet
Hilsen Benny som griller på Kamado XL og 3 stk. Weber

Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#5 » 21. sep 2013, 11:35

Svinet er på.. Den får ca 140g så ser vi. Vil det evt hjælpe for smag at spraye med noget marinade?


Putte
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#6 » 21. sep 2013, 15:49

Det ser spændende ud, glæder os til at se slutresultatet og hvor lang tid det tog. .1%¤

Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#7 » 22. sep 2013, 10:29

Den blev super god og mør.
Havde den på grill fra 11-1730 ved ca 145g. Havde den så af for at hvile i ca 30 min. Lagde den så på grill igen ved fuld power. Vendte den med skindside ned så svær blev helt sprøde.

Den var saftig, mør og med sprøde svær.

Dertil et glas hjemmebrygget øl :-)
Vedhæftede filer
ImageUploadedByTapatalk HD1379838564.975019.jpg
ImageUploadedByTapatalk HD1379838564.975019.jpg (86.15 KiB) Vist 2450 gange
ImageUploadedByTapatalk HD1379838556.422338.jpg
ImageUploadedByTapatalk HD1379838556.422338.jpg (68.04 KiB) Vist 2450 gange
ImageUploadedByTapatalk HD1379838543.596879.jpg
ImageUploadedByTapatalk HD1379838543.596879.jpg (93.58 KiB) Vist 2450 gange

Brugeravatar

den ikke-skaldede kok
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 410

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#8 » 22. sep 2013, 11:13

Det ser lækkert ud begge dele .1%¤
Er det en IPA i glasset?
Hilsen Benny som griller på Kamado XL og 3 stk. Weber


Putte
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 190

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#9 » 22. sep 2013, 11:28

Var det på gasgrill? Og har du den liggende direkte på grillristen?
Også når den får fuld power , hvor mange grader.

Brugeravatar

elleh@ge
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 589

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#10 » 22. sep 2013, 18:27

Hvad vejede kødstykket før det røg i grillen??
Ser ualmindeligt godt ud...
+ + + + + + + + +
Kim

SAfire
Weber Q300
Weber One touch platinium
Weber Smokey Joe
Auplex Kamado XL

Brugeravatar

Emneforfatter
Morras
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1117

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#11 » 22. sep 2013, 19:21

Grillen er en OTG 57. 3/4 rør kul i den ene side og svin på den anden. Tror den vejede omkring de 5 kg. Fuld power er vel omkring de 300. Målte ikke lige efter. Men tippede den rundt svær lå direkte mod kul i 3 min.
Der var nok mad til 10 voksne. Men smagte fantastisk.

Nej ikke en IPA men en Ale af en slags med chokolade. :-)


Danielwj
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 113

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#12 » 22. sep 2013, 19:56

Hvad må man smide for sådan en forende? , ser dælme lækkert ud :)

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#13 » 22. sep 2013, 20:40

Danielwj skrev:Hvad må man smide for sådan en forende? , ser dælme lækkert ud :)

Jeg plejer at give 22 kr. pr. kg for forende.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Husum
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 585
Kontakt:

Re: Forende af gris.. I tvivl... Hjælp

Indlæg#14 » 23. sep 2013, 07:05

Dit øl ser godt nok dejligt ud [smilie=bluecolorz5_pdt_10.gif]
- Husum -

OutdoorChef demonstratør

ProQ GFC-2150
OutdoorChef DualChef S425G
OutdoorChef City
OutdoorChef MiniChef
OutdoorChef Ascona
OutdoorChef Classic
Outdoorchef CompactChef

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 32 gæster