marinade

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
claus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224
Kontakt:

marinade

Indlæg#1 » 22. apr 2006, 23:08

kom med din bedste opskrift på en marinade???jeg har ik rigtig nogen selv,da jeg bare plejer at blande et eller andet..
men kunne jo være fedt at finde noget der var ekstra godt :D

Brugeravatar

Guruen
Administrator
Administrator
Indlæg: 10551
Kontakt:

Indlæg#2 » 23. apr 2006, 05:07

Hej Claus

Jeg tror jeg kan 1000 forskellige. Hvad skal den bruges til?
KCBS certified BBQ judge
Stifter af Grillguru.dk, Dansk BBQ Rådgivning & Oplev Forskellen


letters
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 23

Indlæg#3 » 23. apr 2006, 08:55

Hej claus.

Jeg bruger Glæsels babecue marinade til alt muligt, den er bare god.

Mette


Emneforfatter
claus
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224
Kontakt:

Indlæg#4 » 23. apr 2006, 09:30

Weberguru skrev:Hej Claus

Jeg tror jeg kan 1000 forskellige. Hvad skal den bruges til?



tja til noget forskelligt kyllingfilet,bøffer,couvettesteg.
skal helst være nogen rimlig nemme nogen :?

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#5 » 23. apr 2006, 17:59

letters skrev:Hej claus.

Jeg bruger Glæsels babecue marinade til alt muligt, den er bare god.

Mette


Jamen fortæl fortæl :)
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

Hovmoller
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1686

Indlæg#6 » 1. maj 2008, 20:00

Hej.

Når det kommer til marinader er det bare at slippe fantasien løs.

Til kyllingefilet laver jeg tit en marinade bestående af en god olivenolie, salt, peber, hvidløg, honning, citronsaft eller limesaft (til at mørne kødet... vigtig ingrediens og brug den der er tilgængelig/billig efter årstiden) og så går jeg enten i drivhuset eller krydderiskabet og finder lige det krydderi jeg er i humør til - diverse timian, oregano eller lign. og hakker det fint. :D
Ved at bruge honning får man en lidt "sødere" marinade. Vil man gerne have lidt mere kraftig smag i så prøv at putte lidt hvidvin i, evt. hvidvinseddike eller balsamico. Soya og farin giver også en god kraftig smag.

Jeg synes at det er vigtigt at man holder fokus på hvad smag man gerne vil have frem inden man begynder at blande til marinaden - stærk eller sød. Derudover er det bare at bruge fantasien.
Venlig hilsen

Heidi,
Performer touch and go
Genesis E320
Kamado oval XL
Friske krydderurter er et must

Brugeravatar

Smuttie
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 464
Kontakt:

Indlæg#7 » 1. maj 2008, 20:18

Jeg har lige brugt en til kyllingefilet med disse ingredienser.

Olivenolie
Soya
Teryaki
Presset hvidløg
Cacao-chili fra Santa Maria
Løgpulver.
Vh Christina.


OTG 47
OTG 57

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ægir og 3 gæster