Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
itwasburke
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17

Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

Indlæg#1 » 11. nov 2020, 13:33

Hej Grillguru.

Jeg skal tilberede et par wagyu cuvetter til nogle gæster. Jeg har ikke prøvet at sous vide wagyu kød før så jeg har brug for lidt input:-)

Er det overhovedet anbefalelsesværdigt at sous vide det, eller er det i virkeligheden overkill i forhold til at kødet allerede er mørt (må jeg formode)

og hvad med tiderne, skal en wagyu cuvette have ligeså meget tid som en almindelig cuvette?

Jeg har selvfølgelig kigget på nettet efter anbefalinger men synes det stikker lidt i forskellige retninger så hvis der var nogen herinde der have prøvet noget lignende vil jeg sætte pris på input:-)

1000 tak
/Burke

Brugeravatar

BertramGT
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1176

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

Indlæg#2 » 11. nov 2020, 14:08

I min verden ville det være synd og skam
Lars - KCBS Certified BBQ Judge

Weber OTP 57 - Weber Smokey Joe Gold - Weber Go-Anywhere - Big Green Egg Large - Pizzeria Pronto

Brugeravatar

MiNo
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 438

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

Indlæg#3 » 11. nov 2020, 17:09

Der er kun grund til det hvis du ikke er godt til at få dit kød fint rød som du kan lide det på grillen. Eller hvis det er billigt / ikke-mørt kød.

Det er kød som er glad for grillen pga fedt som smelter og giver lækker overflade.

Hvis du VIL sv, så vil jeg tro der ikke er forskel på fremgangsmåden, men igen jeg ville aldrig gøre det med særligt fedt kød.


Emneforfatter
itwasburke
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

Indlæg#4 » 11. nov 2020, 17:44

Fantastisk - 1000 tak, det bliver på grillen:-)


CP
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 302

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

Indlæg#5 » 11. nov 2020, 20:45

Og kom gerne med en opfølgning.
Jeg har prøvet wagu flere gange og er ikke vildt begejstret ( der skal også meget til ;-) )
Den lidt fede smag, uden den rene kødsmag, er ikke lige mig.


Emneforfatter
itwasburke
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17

Re: Sous vide af Wagyu cuvette (mbs 6+)

Indlæg#6 » 19. nov 2020, 16:30

CP skrev:Og kom gerne med en opfølgning.
Jeg har prøvet wagu flere gange og er ikke vildt begejstret ( der skal også meget til ;-) )
Den lidt fede smag, uden den rene kødsmag, er ikke lige mig.


Jeg havde 2 cuvetter -

1 blev lavet på grillen: 56 grader kerne temperatur,
1 blev lavet i sous vide, 4 timer , 55 grader kerne temperatur.

Begge cuvetter var exceptionel gode, med grill versionen som en kneben vinder fra alle 4 deltagere (ja jeg ved det, det var MEGET kød:-)). Strukturen i kødet på grill versionen var bare bedre !!

Så fremover kommer jeg helt sikkert ikke til at sous-vide sådan et stykke kød!!

Tak for indspark herinde

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 56 gæster

cron