Bacon

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
Henning W Pedersen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 223

Bacon

Indlæg#1 » 16. okt 2020, 18:35

Hej. Jeg er i gang med at Vil prøve at lave bacon Midt spørgsmål er skal jeg tør salte eller i saltlage
Hilsen Henning
Aabenraa


plump
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 351

Re: Bacon

Indlæg#2 » 16. okt 2020, 19:24

Nu er jeg ikke verdensmester i bacon, men mener at begge dele kan bruges. De fleste vælger lage, da det kan være svært at dække kødet over det hele med tør salt.

Dennis


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1661

Re: Bacon

Indlæg#3 » 16. okt 2020, 20:49

Jeg har lavet bacon i mange år og har prøvet både tør og lagesaltet.
Jeg er dog endt op med at bruge ligevægts saltning-
Jeg gør det på den måde at jeg afvejer 3% salt i forhold til vægten af kød, gnider det godt ind i kødet og kommer kødet i en plastik pose der lukkes og lægges i køleskab hvor de vendes 2 gange om dagen i en uges tid.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.


Glazzy76
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 57

Re: Bacon

Indlæg#4 » 16. okt 2020, 21:39

Hvilket kød bruger i, ribbensteg?
Og kommer i nogen krydderier på?


steenj
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1661

Re: Bacon

Indlæg#5 » 17. okt 2020, 18:10

Jeg bruger kam så hvis man tager sværen af er det ligesom det de kalder engelsk bacon.
Jeg bruger ikke krydderier men jeg koldrøger.
Mvh. Steen.

Tommerup røgeovn, Borniak, Primo kamado oval, Bge mini, plus det løse.

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 90 gæster