De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.
Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 726
Kontakt:

De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#1 » 15. aug 2019, 19:52

Hvis jeg ønsker en god krydring er der så nogen der har en god opskrift
Og tilberedning, så de bliver dejlig røget og møre. Har kul og gas.
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

ChevyDK
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 796

Re: De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#2 » 23. aug 2019, 06:50

Grill dem efter 3-2-1 princippet (kræver der fornuftigt med kød på).
Mvh

ChevyDK


trespasser
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 167

Re: De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#3 » 23. aug 2019, 09:15

Som ChevyDK skriver 3-2-1 metoden og så har jeg flere gange brugt Guruen's Pulled Pork rub.
Dog kommer jeg røget paprika på, da familien og jeg godt kan lide at de "bider lidt" mere end hvis det bare er std. paprika.

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 726
Kontakt:

Re: De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#4 » 24. aug 2019, 10:48

Tak . Det der har drillet mig er også røgen.
Jeg har brugt steven Rachlins bbqrub og givet 5 timer indirekte ved 110 med masser af røg. Synes dog der mangler røg og bedte krydring
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 889

Re: De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#5 » 25. aug 2019, 08:50

Hvilken træsort bruger du ? Der er stor forskel på hvor intenst forskellige sorter sætter sig i kødet
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 726
Kontakt:

Re: De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#6 » 25. aug 2019, 15:13

Har brugt æble for netop at få en mildere mere delikat røg. Brugte 1 kg over de første 3 timer. Smed to store våde håndfulde i ad gangen
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm


jfs112
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 17
Kontakt:

Re: De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#7 » 26. aug 2019, 10:41

Brug halv æble og halv hickory og det er kun i starten kødet tager imod røgen.

Brugeravatar

KennC
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 889

Re: De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#8 » 26. aug 2019, 10:56

michael1980 skrev:Har brugt æble for netop at få en mildere mere delikat røg. Brugte 1 kg over de første 3 timer. Smed to store våde håndfulde i ad gangen


Æble er meget mild i smagen - som f.eks. også kirsebær. Personligt foretrækker jeg disse milde sorter til ribs. Ønsker du mere markant røgsmag skal du over i de tungere sorter som f.eks. Hickory eller Mesquite. Sidstnævnte er meget kraftig.

Sluttteligt kan du med fordel anvende "chunks" (klodser) i stedet for flis. Det er velegnet, når du røger over længere tid, da det ikke brænder så hurtigt af.

Og så er det i øvrigt korrekt, som en anden skriver i tråden ovenfor: Det er kun i starten, kødet tager i mod. Så ingen grund til at tilføre røg flere timer inde i tilberedningen.
Mvh Kenn

Weber Summit E-670
Primo Oval XL
Big Green Egg Mini
Big Green Egg MiniMax
Big Green Egg Large
Big Green Egg XL

Brugeravatar

Emneforfatter
michael1980
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 726
Kontakt:

Re: De perfekte revelsben spareribs... tips søges

Indlæg#9 » 26. aug 2019, 19:37

Tak for råd. Må lige prøve næste gang så
Napoleon rodeo pro 22 kulgrill ø 58cm
Charproil professionel 4400 gasgrill 4 brænders
Weber Q1200
dancook kulgrill
weber kulgrill ø 58cm

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 27 gæster