Kold bearnaise

Hvor længe skal en oksefilet have? Kan man grille rodfrugter...? Spørg om hjælp til din grillmad & tilbehør her.

Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 200
Kontakt:

Kold bearnaise

Indlæg#1 » 16. maj 2018, 19:30

Jeg laver ganske ofte hjemmelavet bearnaise, og det bliver rigtig godt. Jeg følger Carls opskrift, som gør det legende let at lave. :)

På lørdag vil jeg gerne servere en kold bearnaise, og her synes jeg Carls bearnaise kommer til kort. Når den bliver kold størkner den nemlig, så den fungerer ikke kold.

Hvad kan man gøre for at den kan fungere i en kold version?
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224

Re: Kold bearnaise

Indlæg#2 » 17. maj 2018, 07:31

Du skal bruge olie i stedet for smør, så det bliver bearnaise mayo har prr
øvet det, det virker fint.
Saltsyder af guds nåde.

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 346

Re: Kold bearnaise

Indlæg#3 » 17. maj 2018, 09:08

Hvordan vil opskriften på en kold bearnaise så se ud ?

Og hvordan finder jeg Carl's Bernaise. Når man søger på det kommer alle tråde med ordene Carl's Bernaise.,
Eller er det bare mig der ikke kan bruge søgefunktionen.
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.


ferr31
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 58

Re: Kold bearnaise

Indlæg#4 » 17. maj 2018, 10:18

Hvis du kører lidt ned på siden er den der
viewtopic.php?f=81&t=46214

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1307

Re: Kold bearnaise

Indlæg#5 » 17. maj 2018, 13:13

Nancke skrev:Hvordan vil opskriften på en kold bearnaise så se ud ?

Og hvordan finder jeg Carl's Bernaise. Når man søger på det kommer alle tråde med ordene Carl's Bernaise.,
Eller er det bare mig der ikke kan bruge søgefunktionen.


Ellers kig på Carls video her.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1307

Re: Kold bearnaise

Indlæg#6 » 17. maj 2018, 13:16

hansen48 skrev:Du skal bruge olie i stedet for smør, så det bliver bearnaise mayo har prr
øvet det, det virker fint.


Enig, men man skal bruge en olie der ikke smager for stærk som f.eks olivenolie. En god rapsolie er bedre. Ellers en helt neutral.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 200
Kontakt:

Re: Kold bearnaise

Indlæg#7 » 17. maj 2018, 17:14

hansen48 skrev:Du skal bruge olie i stedet for smør, så det bliver bearnaise mayo har prr
øvet det, det virker fint.


Ok - laver man den så PRÆCIS som man ellers ville lave en bearnaise, bare med olie i stedet for smør? Og samme mængde olie som man ville bruge smør?
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/


JCL7000
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 103

Re: Kold bearnaise

Indlæg#8 » 17. maj 2018, 17:16

Jeg ville lave den efter opskriften på en mayonnaise, og så tilføje essens og estragon :)


whoa
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 206

Re: Kold bearnaise

Indlæg#9 » 17. maj 2018, 17:55

Jeg har gjort som ovenover.. Og har faktisk også engang i mellem bare brugt en almindelig mayo [WINKING FACE]

Sendt fra min SM-G960F med Tapatalk

Brugeravatar

bjarnehb
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 578

Re: Kold bearnaise

Indlæg#10 » 17. maj 2018, 20:59

Prøv også at kigge på Kvalimad.dk.
Han har denne her: http://www.kvalimad.dk/page/sauce-remou ... 944f3d741b
Max, som driver Kvalimad, er en guldgrube af gode opskrifter, gode tips og gode videoer.
-Bjarne
Weber Q 300


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224

Re: Kold bearnaise

Indlæg#11 » 17. maj 2018, 21:32

Jeg bruger samme mængde æg,essens og olie som til en alm. bearnaise og blander det hele ved stue temp.
Saltsyder af guds nåde.


Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 200
Kontakt:

Re: Kold bearnaise

Indlæg#12 » 18. maj 2018, 07:35

bjarnehb skrev:Prøv også at kigge på Kvalimad.dk.
Han har denne her: http://www.kvalimad.dk/page/sauce-remou ... 944f3d741b
Max, som driver Kvalimad, er en guldgrube af gode opskrifter, gode tips og gode videoer.


Tak - jeg kigger på den! :)

hansen48 skrev:Jeg bruger samme mængde æg,essens og olie som til en alm. bearnaise og blander det hele ved stue temp.


Ok det lyder jo meget nemt. :D Men koagulerer det på samme måde? Skal der så ikke piskes ekstra meget, så en håndmixer eller lignende bør anvendes?
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224

Re: Kold bearnaise

Indlæg#13 » 18. maj 2018, 08:32

Jeg bruger en stavblender eller piskeris til det emulgere.
Saltsyder af guds nåde.

Brugeravatar

Nancke
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 346

Re: Kold bearnaise

Indlæg#14 » 18. maj 2018, 09:49

Hvis man varmer en bearnaise op der er lavet med olie som erstatning for smør, smager det så godt?
Kender nogen der bare kan smage smørsmag lige meget hvor godt det bliver camoufleret, så tænkte at prøve at lave med rapsolie i stedt for smør.
Søren Nancke
Nogle Webere (Gas og Kul/Briketter), Sundwind Gasgrill, En røgovn, Gryder, pander, drivhus og bålsted.


Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 200
Kontakt:

Re: Kold bearnaise

Indlæg#15 » 18. maj 2018, 11:22

Nancke skrev:Hvis man varmer en bearnaise op der er lavet med olie som erstatning for smør, smager det så godt?
Kender nogen der bare kan smage smørsmag lige meget hvor godt det bliver camoufleret, så tænkte at prøve at lave med rapsolie i stedt for smør.


Jeg har samme ønske, min hustru er ikke glad for at det har smør-smag.. Så det kunne være fedt hvis man kunne lave en varm olie-version som smager godt! :)
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/


hansen48
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 224

Re: Kold bearnaise

Indlæg#16 » 19. maj 2018, 09:38

Nancke skrev:Hvis man varmer en bearnaise op der er lavet med olie som erstatning for smør, smager det så godt?
Kender nogen der bare kan smage smørsmag lige meget hvor godt det bliver camoufleret, så tænkte at prøve at lave med rapsolie i stedt for smør.


Det kan du nemt jeg har før lavet bearnaise på olie til en der ikke må få smør, det smager ikke dårligt men der mangler noget
Saltsyder af guds nåde.


fnuller
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 33

Re: Kold bearnaise

Indlæg#17 » 19. maj 2018, 11:53

Hejsa

Hvis man ændrer en hoved-ingrediens, som smør til olie, kan man kalde det en Estragon Sauce eller lignende, men Bearnaise Sauce, det er det ikke mere..

Samme som Pandekager uden mælk, eller æg, det smager sikkert udmærket, men Pandekager, det er det ikke mere..


Og, det er sagt med et glimt i øjet... ;-)


Emneforfatter
IT Manden
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 200
Kontakt:

Re: Kold bearnaise

Indlæg#18 » 19. maj 2018, 21:48

Jeg har nu lavet en test med den fra Kvalimad. Processen er ganske fin, det er super hurtigt og nemt!

Men..
Brug IKKE den økologiske rapsolie fra Aldi. Den smager ganske klamt - den har en kraftig raps-smag, som inficerer det hele. Måtte smide det hele ud...

Må lave et nyt forsøg i morgen, med en anden olie. :)
Mad-alter: Charbroil Professional 4400
http://klogpaa.dk/


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 626

Re: Kold bearnaise

Indlæg#19 » 20. maj 2018, 10:38

fnuller skrev:Hejsa

Hvis man ændrer en hoved-ingrediens, som smør til olie, kan man kalde det en Estragon Sauce eller lignende, men Bearnaise Sauce, det er det ikke mere..

Samme som Pandekager uden mælk, eller æg, det smager sikkert udmærket, men Pandekager, det er det ikke mere..


Og, det er sagt med et glimt i øjet... ;-)

Kan ikke være mere enig - er heller ikke en cheeseburger uden osten :-)

Tilbage til "Hjælp til maden..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 22 gæster