Konkurrence - GG Stjerne. AFSTEMNINGEN er slut.

Deltag i aktive konkurrencer, eller se hvem der tidligere har vundet...

Afstemning: 1, 2, og 3 præmien går til.?

Afstemning sluttede 22. feb 2015, 23:30

olejakobsen
1
1%
skaal-um
2
3%
Niels_L
0
Ingen stemmer
Jonas Næsby
2
3%
georgewehubby
1
1%
hoffer
0
Ingen stemmer
gielsgaard
1
1%
scharstein
2
3%
martinmic
0
Ingen stemmer
steenjen
1
1%
thesheep
1
1%
tjele88
1
1%
mrduelund
2
3%
ibberpigen
4
5%
Krycek
0
Ingen stemmer
Ttoeth
0
Ingen stemmer
Højland
13
17%
Batmand
1
1%
Brejne
34
44%
Staxen
6
8%
Bent8507
0
Ingen stemmer
Holmer83
0
Ingen stemmer
Steffen V
5
6%
Dennis71
0
Ingen stemmer
Afgivne stemmer: 77

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Konkurrence - GG Stjerne. AFSTEMNINGEN er slut.

Indlæg#1 » 13. jan 2015, 22:05

Da det er på høje tid, at vi får lavet en lille konkurrence, skydes der hermed en sådan i gang. .1%¤

Konkurrencen går i alt sin enkelthed ud på, at kreerer en GG Stjerne, stjernen må fremstilles af hvilken som helst dej og med ingredienser som kun fantasien sætter grænser for.
Eneste kriterier er, at det skal ligne en stjerne og at der skal anvendes en form for dej.
Der må bruges alle former for pynt og kreation.
Der må kun indsendes et bidrag til konkurrencen pr. medlem.
Forslag til fremstillingen kan ses her.: viewtopic.php?f=131&p=316437#p316437

Konkurrencen løber frem til Søndag den 15-2-tyvefemten kl. 24.00

Der er 3 præmier på højkant.

1. Præmie.: 1 par UltiMitt grillhandsker + 1 stk. Bac-On + 1 stk. Gordon bleu rack + 1 stk. Fredstone efter eget valg.

2. Præmie.: 1 par UltiMitt grillhandsker + 1 stk. Bac-On + 1 stk. Gordon bleu rack + 1 stk. Fredstone Ø 36 cm. i 16 mm.

3. Præmie.: 1 par UltiMitt grillhandsker + 1 stk. Bac-On + 1 stk. Gordon bleu rack + 1 stk. Fredstone 44,5 x 30,5 cm.

Overnævnte præmier er venligst sponsoreret af.:
http://www.TBSGrillshop.dk
Og http://www.funktiondesign.dk
Og Fredstone

Sidst men absolut ikke mindst, så er der en trøstepræmie på højkant til den der har "været mest uheldig"
Jeg tror på, at GG'er er SÅ MODIGE, at er der sket fejl i kreationen - ja, så tør man godt tage et billede og sende det ind .1%¤
Trøstepræmien er en Bøfpresser + en "ting" til en værdi af 400,00 kr.
Afstemningen ang. trøstepræmien kommer senere.

Dommerpanelet udgøres af samtlige medlemmer af Grillguru, ved simpel stemmeafgivelse.
Efterhånden som der kommer indlæg med billeddokumentation vil deltagerne blive oprettet i tråden - således, at der kan stemmes, der kan kun stemmes een gang.

For at hitte rede i de forhåbentlig mange indsendte indlæg, må de meget gerne postes i denne tråd.

NB. Efterhånden som der kommer forhåbentlig mange indlæg, så er der åbnet op for, at medlemmer der stemmer, kan ændre deres stemme.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2820
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne i bløddej.

Indlæg#2 » 14. jan 2015, 16:58

Skal den bages på grillen?
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne i bløddej.

Indlæg#3 » 14. jan 2015, 18:41

skaal-um skrev:Skal den bages på grillen?


Hej Finn :-)

HELST, men det er IKKE en betingelse. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


olejakobsen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 387

Re: Konkurrence - GG Stjerne i bløddej.

Indlæg#4 » 14. jan 2015, 20:21

Mit lille eksemplar.
Vedhæftede filer
20150114_112702.jpg
Forhandler af DPG Pillegrill samt tilbehør.
Forhandler af Borniak røgeovne og tilbehør.

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne i bløddej.

Indlæg#5 » 14. jan 2015, 21:37

olejakobsen skrev:Mit lille eksemplar.


Hej Ole

Super flot. :-)

Du må meget gerne skrive lidt om dejen, indholdet, temperatur og bagetid. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


olejakobsen
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 387

Re: Konkurrence - GG Stjerne i bløddej.

Indlæg#6 » 15. jan 2015, 08:14

Hej

Tak, jeg har ikke så stor erfaring i bagekunsten endnu det er mest blevet til boller, men tænkte at det var et godt intiatativ og en god udfordring. Jeg blev selv overrasket over resultatet og mine arbejdskolegaer fik da tømt fadet i en pokkers fart.
Jeg brugte freds bløddej, fyld bestod af Nutoka smørepålæg og en lille smule kagecreme og pyntet med hakket saltet peanuts da jeg syntes de saltede nødder passer godt sammen med chokoladen.
Bagt på Outdoorchef porto ved ca 180c i små 25 min.
Forhandler af DPG Pillegrill samt tilbehør.
Forhandler af Borniak røgeovne og tilbehør.

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne i bløddej.

Indlæg#7 » 15. jan 2015, 14:06

olejakobsen skrev:Hej

Tak, jeg har ikke så stor erfaring i bagekunsten inu, det er mest blevet til boller, men tænkte at det var et godt intiatativ og en god udfordring. Jeg blev selv overrasket over resultatet og mine arbejdskolegaer fik da tømt fadet i en pokkers fart.
Jeg brugte freds bløddej, fyld bestod af Nutoka smørepålæg og en lille smule kagecreme og pyntet med hakket saltet peanuts da jeg syntes de saltede nødder passer godt sammen med chokoladen.
Bagt på Outdoorchef porto ved ca 180c i små 25 min.


Hej Ole

Super flot og fin beskrivelse. .1%¤

Du skulle måske prøve næste gang, at hæve temperaturen lidt - for dermed, at nedsætte bagetiden en lille smule, en lidt for lang bagetid ved for lav temperatur KAN godt få det færdigbagte resultat til at virke lidt tør. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2820
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne i bløddej.

Indlæg#8 » 15. jan 2015, 18:09

Herværende lortevejr appellerede ikke til gåtur ned i baghaven med hævet dej, så denne gang blev det fra ovnen.

Jeg har brugt 500 g mel, højprotein fra Lidl, 2 æg, 60 gr sukker, 60 gr fl. Becel, 1,8 dl mælk, 50 g gær og 1 tsk. kardemomme. Opskrift delvis fra kukikage. dk.

Fyldet er Freds remonce, jeg brugte næsten det hele og kagecreme. Dertil pænt drys med kanelsukker.
Penslet med sammenpisket æg/vand efter sidste hævning, drysset med lidt pyntesukker (svensk maner) og bagt 20 min. ved 190 g.

Det er ikke så nemt, som det ser ud til...
DSC_0011.JPG

Jeg skal nok spare lidt på kagecremen næste gang, det var en fedtet omgang at sno "bladene"...
DSC_0012.JPG
DSC_0013.JPG

En ret saftig og godt hævet kage...
DSC_0014.JPG


Egen bedømmelse: En ret god kage, saftig og med tilpas remonce/creme(!), dog var spidserne, hvor de blev klemt sammen, lidt tørre, men med en god kardemommesmag. Jeg tror ikke den vil blive lavet anderledes næste gang, dog muligvis med lidt rosiner i cremen. 1 dobbeltstykke testet, uhmm!
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne i bløddej.

Indlæg#9 » 15. jan 2015, 18:24

skaal-um skrev:Herværende lortevejr appellerede ikke til gåtur ned i baghaven med hævet dej, så denne gang blev det fra ovnen.

Jeg har brugt 500 g mel, højprotein fra Lidl, 2 æg, 60 gr sukker, 60 gr fl. Becel, 1,8 dl mælk, 50 g gær og 1 tsk. kardemomme. Opskrift delvis fra kukikage. dk.

Fyldet er Freds remonce, jeg brugte næsten det hele og kagecreme. Dertil pænt drys med kanelsukker.
Penslet med sammenpisket æg/vand efter sidste hævning, drysset med lidt pyntesukker (svensk maner) og bagt 20 min. ved 190 g.

Det er ikke så nemt, som det ser ud til...
DSC_0011.JPG

Jeg skal nok spare lidt på kagecremen næste gang, det var en fedtet omgang at sno "bladene"...
DSC_0012.JPG
DSC_0013.JPG

En ret saftig og godt hævet kage...
DSC_0014.JPG


Egen bedømmelse: En ret god kage, saftig og med tilpas remonce/creme(!), dog var spidserne, hvor de blev klemt sammen, lidt tørre, men med en god kardemommesmag. Jeg tror ikke den vil blive lavet anderledes næste gang, dog muligvis med lidt rosiner i cremen. 1 dobbeltstykke testet, uhmm!


Hej Finn :-)

Super FLOT .1%¤

Mht. Enderne, så kan du udmærket gøre det, at du koger 1 dl. vand med 2 spsk. sukker og straks du tager stjernen ud af krematoriet, så pensler du hele stjernen og enderne godt med sukkervandet, det vil gøre enderne mere "spiselig" :-)
Samtidig vil stjernen få et nypudset look. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

FunktionDesign
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 543
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#10 » 15. jan 2015, 18:37

Den ser da hammer godt ud den kage Skaal-um.....lige til at hugge tænderne i.
Flæsk på grillen så: http://www.funktiondesign.dk

Kontakt: info@funktiondesign.dk

Følg os på Facebook: https://www.facebook.com/funktiondesigndk

Spørgsmål så bare ring på 20 769 749.

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2820
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#11 » 15. jan 2015, 18:44

FunktionDesign skrev:Den ser da hammer godt den kage Skaal-um.....lige til at hugge tænderne i.


Jamen det gjorde jeg da også... :lol: :lol: :lol:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

mrbangdk
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 191

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#12 » 15. jan 2015, 20:22

I stedet for at stemme vil jeg blot drømme..... Mmmmmm....... GG Stjerne....... :savl2:


Niels_L
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 112

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#13 » 16. jan 2015, 20:13

Skulle også lige prøve.

Dejen er lavet af Frederik's bløddej og med remonce drysset med kanel som fyld.

Den er ikke kagecreme i eller nødder på toppen kun glasur

Kort inden bagning.
IMG_1856.JPG


Efter bagning og glasur.
IMG_1859.JPG

Den er bagt ved 210g i 17 min og den er dejlig svampet.
Niels Læntver
Brande


Jonas Næsby
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 22

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#14 » 16. jan 2015, 20:56

Her er mit bud.

Baseret på meyers kanelsnurre opskrift.

Stjerne kage.jpg


Bagt i ca 25 min ved 180 grader.

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#15 » 16. jan 2015, 21:43

Niels_L skrev:Skulle også lige prøve.

Dejen er lavet af Frederik's bløddej og med remonce drysset med kanel som fyld.

Den er ikke kagecreme i eller nødder på toppen kun glasur

Kort inden bagning.
IMG_1856.JPG


Efter bagning og glasur.
IMG_1859.JPG

Den er bagt ved 210g i 17 min og den er dejlig svampet.


Hej Niels

Super flot. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#16 » 16. jan 2015, 21:46

Jonas Næsby skrev:Her er mit bud.

Baseret på meyers kanelsnurre opskrift.

Stjerne kage.jpg


Bagt i ca 25 min ved 180 grader.


Hej Jonas

Det bliver jo sværer og sværer, at finde på positive ord, når der dukker den ene lækker og super gennemført stjerne op efter den anden. :-)

Utrolig flot. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


georgewchubby
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 39

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#17 » 17. jan 2015, 21:09

Efter en veloverstået eksamen skulle der bages

Billede

Freds bløddej med 1 lag nutella og 2 lag af Freds remonce. Bagt i ovn ved 210 grader i 15 min.
Enderne ville desværre ikke helt sidde sammen, men den smager godt!

I tilfælde af at man ikke kan se hvad jeg har lavet i midten, så skulle det forestille en grill med tilhørende låg. Det er det tætteste min lille lejlighed kommer på en grill :P

Brugeravatar

hoffer
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 265

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#18 » 17. jan 2015, 23:27

hej, her er mit bud på en lidt utraditionel stjerne - jeg har valgt en lidt anden version men håber da på at den stadig går som en stjerne ;-)

der er brugt freds bløddej samt 1 lag fred remonce + kanel, 1 lag Nutella+kanel samt 1 lag remonce/Nutella/kanel
samt 4 toppe af odense nougat til midten .1%¤

bagt på 210g i 20min uden æggestrygelse ( sådan kan vi bedst li den )
Vedhæftede filer
20150117_222902.jpg
20150117_231242.jpg
Senest rettet af hoffer 17. jan 2015, 23:30, rettet i alt 1 gang.
Hoffer
2670 Greve


Weber Summit S-670
Pizzaria Pronto Pizza grill
Weber OTG 57

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#19 » 17. jan 2015, 23:28

georgewchubby skrev:Efter en veloverstået eksamen skulle der bages

Billede

Freds bløddej med 1 lag nutella og 2 lag af Freds remonce. Bagt i ovn ved 210 grader i 15 min.
Enderne ville desværre ikke helt sidde sammen, men den smager godt!

I tilfælde af at man ikke kan se hvad jeg har lavet i midten, så skulle det forestille en grill med tilhørende låg. Det er det tætteste min lille lejlighed kommer på en grill :P


Hej georgewchubby

Super flot og kreativ, taget din situation i betragtning. .1%¤

Håber, at du på et tidspunkt finder et sted hvor du kan grille. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#20 » 17. jan 2015, 23:31

hoffer skrev:hej, her er mit bud på en stjerne - jeg har valgt en lidt anden version men håber da på at den stadig går som en stjerne ;-)

der er brugt freds bløddej samt 1 lag fred remonce + kanel, 1 lag Nutella+kanel samt 1 lag remonce/Nutella/kanel
samt 4 toppe af odense nougat til midten .1%¤

bagt på 210g i 20min uden æggestrygelse ( sådan kan vi bedst li den )


Hej hoffer

Fin bidrag til konkurrencen - og ja, den må gå ind under katagorien. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#21 » 17. jan 2015, 23:39

Desværre bliver vi nødt til at oprette alle deltager i konkurrencen til efter den 15-2-2015 i en afstemningsboks, da alle stemmer der er afgivet, bliver nulstillet, når der oprettes nye deltager i konkurrencen.
Håber, at alle har forståelse for det.

Derudover er det så SUPER FLOT, at der allerede er så mange der pt. har indsendt flotte og lækre bidrag til konkurrencen. .1%¤

GODT GÅET m/k'er .1%¤ og forsat go' Wind i konkurrencen til ALLE. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 297

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#22 » 18. jan 2015, 16:45

Fred's bløddej, 15 minutter v 210 grader, penslet med æg/mælk, en smule strøsukker, og penslet med sukkervand da den blev taget ud.



IMG_0113.JPG

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#23 » 18. jan 2015, 16:56

Håber jeg kan smide mit indspark fra tapatalk:-) (opdaterede den lige online - så kunne billederne også komme med :-)

Jeg har valgt at uploade den rå og upyntet udgave... Jeg har taget udgangspunkt i Meyer kanelsnegle men i stedet for at lave det som en wienerbrødsdejhar jeg rørt smøren ind i dejen = med en meget blød dej :-) og fyldet er remonce med brun farin, sukker, kanel og lidt sirup

Her er resultatet:
IMG_0168.JPG
IMG_0168.JPG (136 KiB) Vist 6841 gange


Ingredienserne :
IMG_0151.JPG
IMG_0151.JPG (112.38 KiB) Vist 6841 gange


Dejen:
IMG_0155.JPG
IMG_0155.JPG (58.83 KiB) Vist 6841 gange


Processen:
IMG_0156.JPG
IMG_0156.JPG (88.9 KiB) Vist 6841 gange


IMG_0157.JPG
IMG_0157.JPG (80.7 KiB) Vist 6841 gange


IMG_0158.JPG
IMG_0158.JPG (102.58 KiB) Vist 6841 gange


Og imens blev det lige til:
IMG_0160.JPG
Ved ikke lige hvad der skete med billede da jeg roterede det :-)
IMG_0160.JPG (162.17 KiB) Vist 6841 gange
IMG_0160.JPG
Ved ikke lige hvad der skete med billede da jeg roterede det :-)
IMG_0160.JPG (162.17 KiB) Vist 6841 gange


IMG_0162.JPG
IMG_0162.JPG (106.57 KiB) Vist 6841 gange


Også var den færdig 18 min ved ca. 225 grader (jf. ekstern termometer):
IMG_0168.JPG
IMG_0168.JPG (136 KiB) Vist 6841 gange


IMG_0163.JPG
IMG_0163.JPG (111.3 KiB) Vist 6841 gange


Det smager lige så godt i ganen som med munden :savl2:

Det er egentlig nemt nok - det tager bare lidt tid :-)


/Michael
Senest rettet af scharstein 18. jan 2015, 17:22, rettet i alt 1 gang.
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2820
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#24 » 18. jan 2015, 17:52

Det er altså ærgeligt at jeg ikke kan se billederne. Der bliver mere og mere tapatalk, som jeg ikke ved, hvordan man åbner.
Jeg ved ikke, hvor fejlen ligger, men det åbner ikke i min (nye) pc...

Nå, men det vel udviklingen... :roll:


Hm, nu, 10 min. efter jeg skrev indlægget er billederne kommet frem ...Mystisk :roll:
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#25 » 18. jan 2015, 18:51

skaal-um skrev:Det er altså ærgeligt at jeg ikke kan se billederne. Der bliver mere og mere tapatalk, som jeg ikke ved, hvordan man åbner.
Jeg ved ikke, hvor fejlen ligger, men det åbner ikke i min (nye) pc...

Nå, men det vel udviklingen... :roll:


Hm, nu, 10 min. efter jeg skrev indlægget er billederne kommet frem ...Mystisk :roll:

Det åbner heller ikke billeder på min PC.
Grunden til du kan se Scharsteins billeder er at han har lavet et indlæg mere uden tapatalk.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#26 » 18. jan 2015, 20:42

Jeg gik ind på min pc og ændrede indlægget og kom billeder på den vej... Og jeg kan desværre ikke slette det uden billeder


Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#27 » 18. jan 2015, 20:43

gielsgaard skrev:Fred's bløddej, 15 minutter v 210 grader, penslet med æg/mælk, en smule strøsukker, og penslet med sukkervand da den blev taget ud.



IMG_0113.JPG


Flot med flot på /:-)



Sent from my iPhone using Tapatalk
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 297

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#28 » 19. jan 2015, 09:17

scharstein skrev:Håber jeg kan smide mit indspark fra tapatalk:-) (opdaterede den lige online - så kunne billederne også komme med :-)

Jeg har valgt at uploade den rå og upyntet udgave... Jeg har taget udgangspunkt i Meyer kanelsnegle men i stedet for at lave det som en wienerbrødsdejhar jeg rørt smøren ind i dejen = med en meget blød dej :-) og fyldet er remonce med brun farin, sukker, kanel og lidt sirup

Det smager lige så godt i ganen som med munden :savl2:

Det er egentlig nemt nok - det tager bare lidt tid :-)


/Michael



Ser indbydende ud, kunne være man skulle prøve dit fyld.

/kim

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#29 » 19. jan 2015, 10:55

scharstein skrev:Håber jeg kan smide mit indspark fra tapatalk:-) (opdaterede den lige online - så kunne billederne også komme med :-)

Jeg har valgt at uploade den rå og upyntet udgave... Jeg har taget udgangspunkt i Meyer kanelsnegle men i stedet for at lave det som en wienerbrødsdejhar jeg rørt smøren ind i dejen = med en meget blød dej :-) og fyldet er remonce med brun farin, sukker, kanel og lidt sirup

Her er resultatet:
IMG_0168.JPG


Ingredienserne :
IMG_0151.JPG


Dejen:
IMG_0155.JPG


Processen:
IMG_0156.JPG


IMG_0157.JPG


IMG_0158.JPG


Og imens blev det lige til:
IMG_0160.JPG
IMG_0160.JPG


IMG_0162.JPG


Også var den færdig 18 min ved ca. 225 grader (jf. ekstern termometer):
IMG_0168.JPG


IMG_0163.JPG


Det smager lige så godt i ganen som med munden :savl2:

Det er egentlig nemt nok - det tager bare lidt tid :-)


/Michael


Hej Michael

Super flot og rigtig dejlig med en alternativ sammensætning af fyldet. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#30 » 19. jan 2015, 11:02

gielsgaard skrev:Fred's bløddej, 15 minutter v 210 grader, penslet med æg/mælk, en smule strøsukker, og penslet med sukkervand da den blev taget ud.



IMG_0113.JPG


Hej gielsgaard

Super flot lavet. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#31 » 19. jan 2015, 11:09

scharstein skrev:Jeg gik ind på min pc og ændrede indlægget og kom billeder på den vej... Og jeg kan desværre ikke slette det uden billeder


Sent from my iPhone using Tapatalk


Hej Michael

Jeg har tilladt mig, at slette det indlæg der var uden billeder, håber at det er ok.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#32 » 19. jan 2015, 11:12

Fred skrev:Hej Michael

Super flot og rigtig dejlig med en alternativ sammensætning af fyldet. :-)


Tak, men der er plads til forbedringer i udseendet :-) men med det fyld smager den intenst men rigtig godt, brødet er blevet let, luftigt og lækkert blødt

/Michael
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

gielsgaard
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 297

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#33 » 19. jan 2015, 13:48

Fred skrev:
gielsgaard skrev:Fred's bløddej, 15 minutter v 210 grader, penslet med æg/mælk, en smule strøsukker, og penslet med sukkervand da den blev taget ud.



IMG_0113.JPG


Hej gielsgaard

Super flot lavet. .1%¤


Tak Frederik.

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#34 » 19. jan 2015, 14:30

scharstein skrev:
Fred skrev:Hej Michael

Super flot og rigtig dejlig med en alternativ sammensætning af fyldet. :-)


Tak, men der er plads til forbedringer i udseendet :-) men med det fyld smager den intenst men rigtig godt, brødet er blevet let, luftigt og lækkert blødt

/Michael


Hej Michael

Ingen tvivl om, at fyldet har smagt knaldhammerende godt, det ses tydelig i de ingredienser du har anvendt. .1%¤
Af praktiske grunde er vi jo "desværre" nødt til at stemme udelukkende efter udseendet, MEDMINDRE at du har lyst til, at inviterer GG'er på smagsprøver i Gørding. .1%¤ ..... ;-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


thesheep
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 373

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#35 » 19. jan 2015, 18:40

Prøvede at lave denne i aftens men endte med at smide det hele ud derfor lige et par hurtige spørgsmål

Kan man lave den i mere end 4 lag ?

Skal hvert lag være virkeligt tyndt ? altså hvis 100 gram dej skal rulles ud til 25 cm er det så tyndt det går i stykker

Skal remoncen varmes op, da dejen er så tynd den går i stykker når jeg prøver at smøre det på

kan man twiste dem flere gange altså dejen
?

Brugeravatar

scharstein
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1552
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#36 » 19. jan 2015, 20:35

Fred skrev:Hej Michael

Ingen tvivl om, at fyldet har smagt knaldhammerende godt, det ses tydelig i de ingredienser du har anvendt. .1%¤
Af praktiske grunde er vi jo "desværre" nødt til at stemme udelukkende efter udseendet, MEDMINDRE at du har lyst til, at inviterer GG'er på smagsprøver i Gørding. .1%¤ ..... ;-)


:-D Det måtte i meget gerne, meeen, da jeg kom hjem i dag var der spist op, på nær et meget lille stykke tilbage, som jeg vil spise nu :-D
/Michael

- if possible - BBQ it!

*** Har kul fra Traekul.dk på lager - udlevering efter aftale ***

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#37 » 19. jan 2015, 21:34

thesheep skrev:Prøvede at lave denne i aftens men endte med at smide det hele ud derfor lige et par hurtige spørgsmål

Kan man lave den i mere end 4 lag ?

Skal hvert lag være virkeligt tyndt ? altså hvis 100 gram dej skal rulles ud til 25 cm er det så tyndt det går i stykker

Skal remoncen varmes op, da dejen er så tynd den går i stykker når jeg prøver at smøre det på

kan man twiste dem flere gange altså dejen
?


Hej thesheep

Ærgelig, at du smed den ud, du skulle have taget et billede af "fosteret" og lagt den ind, kampen om trøstepræmien er lige så meget værd som en 1. Præmie :-)

Du kan godt lave den i flere lag, men udfordringen vil alt andet blive størrer. :-)
Dejlagene skal være så tynde som det nu er mulig.
Prøv evt. at lune (vandbad) remoncen lidt, så bliver den mere smørbar. Du kan også tilsætte 25 g. smør mere pr. 100 g. marcipan og sukker.
Hvis du mener at dreje dejen mere, så kan det godt lade sig gøre at sno dem en gang mere.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

martinmic
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 385

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#38 » 19. jan 2015, 21:46

Ikke noget specialt imponerende... Men måske jeg kan gå efter trøstepræmien.. :D Men den smagte godt.
Fulgte 100% Frederiks fremgangsmåde.
2015-01-15 20.35.08.jpg
Martin

Weber Spirit E-320 Premium 2012 med rotisserie

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#39 » 19. jan 2015, 22:07

martinmic skrev:Ikke noget specialt imponerende... Men måske jeg kan gå efter trøstepræmien.. :D Men den smagte godt.
Fulgte 100% Frederiks fremgangsmåde.
2015-01-15 20.35.08.jpg


HOL'DA NU OP med det ynk. ;-)

Den er da super flot. .1%¤
Rigtig flot bagt af og dermed en dejlig kulør. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#40 » 19. jan 2015, 22:21

PT. 9 INDSENDTE STJERNER, DET ER SÅ SUPER FLOT. .1%¤

KANON GODT GÅET, men der er jo masser af plads til flere. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


steenjen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#41 » 20. jan 2015, 16:50

Her er min datters bud på en stjerne
Vedhæftede filer
image.jpg

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#42 » 20. jan 2015, 17:05

steenjen skrev:Her er min datters bud på en stjerne


Hej steenjen

Velkommen her på GG. :-)

Du må da vist hellere give din datter en High five, for den er da rigtig flot. .1%¤

Kan vi måske få hende til at skrive lidt om hvilken dej, remonce osv. hun har anvendt, hun må også meget gerne skrive lidt om bagetid og temperatur. :-)

Tænk på, at skriver vi lidt om ovenstående, så kan det være god inspiration for andre. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


steenjen
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 2

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#43 » 20. jan 2015, 17:25

Hun har brugt en alm bolledej med nutella i , hun har lavet den på en spirit e320 premium . :) den har fået 15 min ved 180 grader .


thesheep
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 373

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#44 » 20. jan 2015, 18:37

Først lige et billede af den der ikke lykkedes og røg i skraldespanden

2015-01-19 23.09.35.jpg


MEN giver jo ikke op så nemt, så prøvede igen i dag.

2015-01-20 18.33.27.jpg

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#45 » 21. jan 2015, 10:50

steenjen skrev:Hun har brugt en alm bolledej med nutella i , hun har lavet den på en spirit e320 premium . :) den har fået 15 min ved 180 grader .


Hej steenjen

Super. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#46 » 21. jan 2015, 10:55

thesheep skrev:Først lige et billede af den der ikke lykkedes og røg i skraldespanden

2015-01-19 23.09.35.jpg


MEN giver jo ikke op så nemt, så prøvede igen i dag.

2015-01-20 18.33.27.jpg


Hej thesheep

Super flot, dejlig at du fik succes med det. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


thesheep
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 373

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#47 » 21. jan 2015, 12:32

Fred skrev:
thesheep skrev:Først lige et billede af den der ikke lykkedes og røg i skraldespanden

2015-01-19 23.09.35.jpg


MEN giver jo ikke op så nemt, så prøvede igen i dag.

2015-01-20 18.33.27.jpg


Hej thesheep

Super flot, dejlig at du fik succes med det. .1%¤



Synes dog den er en smule tør i enderne, og meget af remoncen løb ud under bagning, Hvad gør man ved det problem

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#48 » 21. jan 2015, 12:52

thesheep skrev:
Fred skrev:
thesheep skrev:Først lige et billede af den der ikke lykkedes og røg i skraldespanden

2015-01-19 23.09.35.jpg


MEN giver jo ikke op så nemt, så prøvede igen i dag.

2015-01-20 18.33.27.jpg


Hej thesheep

Super flot, dejlig at du fik succes med det. .1%¤



Synes dog den er en smule tør i enderne, og meget af remoncen løb ud under bagning, Hvad gør man ved det problem


Når vi laver den slags bagværk, så er det meget svært at bage af UDEN, at enderne vil blive bagt mere af end selve stjernen og alt andet lige vil disse ender blive lidt tørre, da de er ret udsatte for for den hårde varme, hvis vi evt. bagte den i en form, ville situationen være anderledes, da formen ville skærme for varmen.
Du kan afhjælpe det ret meget ved at give hele stjernen og i særdeleshed enderne et pænt lag sukkervand (1 dl. vand som du koger med 2 spsk. sukker) STRAKS den kommer ud af krematoriet, vandet fra sukkerlagen vil "blødgøre" enderne og sukkeret vil forsegle, stjernen vil også på den måde holde sig frisk og svampet i flere dage.

Mht. Remoncen, så kan det desværre ikke undgåes, at en del vil koge/flyde ud af stjernen, da der er skåret så meget i dejen (der er mange steder hvor det kan flyde ud) også her vi'lle det hjælpe, at bage stjernen af i en form.
Mht. Remonce så er det også ret vigtig, at den ikke blandes/røres for meget, da det er medvirkende til, at remoncen vil koge, en remonce må KUN LIGE RØRES FORSIGTIG SAMMEN til en homogen masse.

En stjerne bagt i en form = en kondistjerne. .1%¤

NB. Fakta havde på et tidspunkt nogle ringe der kunne varieres i størrelsen, de ville være kanon at bruge til stjernen. :-)

NB. 1. Abrikosmarmelade der bliver varmet i en gryde er også fantastisk at bruge som strygelse, efter at stjernen er kommet ud af grillen.
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


thesheep
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 373

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#49 » 21. jan 2015, 13:28

Fred skrev:
thesheep skrev:
Fred skrev:
thesheep skrev:Først lige et billede af den der ikke lykkedes og røg i skraldespanden

2015-01-19 23.09.35.jpg


MEN giver jo ikke op så nemt, så prøvede igen i dag.

2015-01-20 18.33.27.jpg


Hej thesheep

Super flot, dejlig at du fik succes med det. .1%¤



Synes dog den er en smule tør i enderne, og meget af remoncen løb ud under bagning, Hvad gør man ved det problem


Når vi laver den slags bagværk, så er det meget svært at bage af UDEN, at enderne vil blive bagt mere af end selve stjernen og alt andet lige vil disse ender blive lidt tørre, da de er ret udsatte for for den hårde varme, hvis vi evt. bagte den i en form, ville situationen være anderledes, da formen ville skærme for varmen.
Du kan afhjælpe det ret meget ved at give hele stjernen og i særdeleshed enderne et pænt lag sukkervand (1 dl. vand som du koger med 2 spsk. sukker) STRAKS den kommer ud af krematoriet, vandet fra sukkerlagen vil "blødgøre" enderne og sukkeret vil forsegle, stjernen vil også på den måde holde sig frisk og svampet i flere dage.

Mht. Remoncen, så kan det desværre ikke undgåes, at en del vil koge/flyde ud af stjernen, da der er skåret så meget i dejen (der er mange steder hvor det kan flyde ud) også her vi'lle det hjælpe, at bage stjernen af i en form.
Mht. Remonce så er det også ret vigtig, at den ikke blandes/røres for meget, da det er medvirkende til, at remoncen vil koge, en remonce må KUN LIGE RØRES FORSIGTIG SAMMEN til en homogen masse.

En stjerne bagt i en form = en kondistjerne. .1%¤

NB. Fakta havde på et tidspunkt nogle ringe der kunne varieres i størrelsen, de ville være kanon at bruge til stjernen. :-)

NB. 1. Abrikosmarmelade der bliver varmet i en gryde er også fantastisk at bruge som strygelse, efter at stjernen er kommet ud af grillen.


Rørte ret meget i min remonce, måske der problemet ligger, ikke andet for end at prøve igen, kollegaer var glade for kagen

Brugeravatar

Emneforfatter
Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Konkurrence - GG Stjerne.

Indlæg#50 » 21. jan 2015, 14:36

thesheep skrev:
Fred skrev:
thesheep skrev:
Fred skrev:
thesheep skrev:Først lige et billede af den der ikke lykkedes og røg i skraldespanden

2015-01-19 23.09.35.jpg


MEN giver jo ikke op så nemt, så prøvede igen i dag.

2015-01-20 18.33.27.jpg


Hej thesheep

Super flot, dejlig at du fik succes med det. .1%¤



Synes dog den er en smule tør i enderne, og meget af remoncen løb ud under bagning, Hvad gør man ved det problem


Når vi laver den slags bagværk, så er det meget svært at bage af UDEN, at enderne vil blive bagt mere af end selve stjernen og alt andet lige vil disse ender blive lidt tørre, da de er ret udsatte for for den hårde varme, hvis vi evt. bagte den i en form, ville situationen være anderledes, da formen ville skærme for varmen.
Du kan afhjælpe det ret meget ved at give hele stjernen og i særdeleshed enderne et pænt lag sukkervand (1 dl. vand som du koger med 2 spsk. sukker) STRAKS den kommer ud af krematoriet, vandet fra sukkerlagen vil "blødgøre" enderne og sukkeret vil forsegle, stjernen vil også på den måde holde sig frisk og svampet i flere dage.

Mht. Remoncen, så kan det desværre ikke undgåes, at en del vil koge/flyde ud af stjernen, da der er skåret så meget i dejen (der er mange steder hvor det kan flyde ud) også her vi'lle det hjælpe, at bage stjernen af i en form.
Mht. Remonce så er det også ret vigtig, at den ikke blandes/røres for meget, da det er medvirkende til, at remoncen vil koge, en remonce må KUN LIGE RØRES FORSIGTIG SAMMEN til en homogen masse.

En stjerne bagt i en form = en kondistjerne. .1%¤

NB. Fakta havde på et tidspunkt nogle ringe der kunne varieres i størrelsen, de ville være kanon at bruge til stjernen. :-)

NB. 1. Abrikosmarmelade der bliver varmet i en gryde er også fantastisk at bruge som strygelse, efter at stjernen er kommet ud af grillen.


Rørte ret meget i min remonce, måske der problemet ligger, ikke andet for end at prøve igen, kollegaer var glade for kagen


Super, GODT GÅET, SÅDAN skal det lyde. .1%¤
Husk at blande marcipan med sukker til en homogen masse og derefter komme smørret i lidt efter lidt, så undgår du at det klumper. :-)
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Tilbage til "Konkurrencer"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster