Amerikanerkrydderierne fra sidste fælleskøb in action

Skriv her, hvis du har set et godt tilbud du vil dele med andre...
Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Amerikanerkrydderierne fra sidste fælleskøb in action

Indlæg#1 » 27. dec 2007, 21:14

I aften skal en kalve bov/tykkam lige forberedes til low slow i morgen--
obieQ er jo et texas krydderi, og texas er lig med BBQ okse
Billede

og til i aften
Billede
hvis der er noget der er som skabt til fisk så er det dizzypigs "raging river"-- det indeholder
ikke meget salt så man kan bare HÆLDE på-- det er en krydderiblanding med virkelig meget smag!!
nu har jeg hældt på mægtig gavmildt på en 900 g ½ side fra en temmelig pænt stor laks,
og se hvor lidt jeg egentlig har taget af beholderen...
Billede
Billede
Billede
her er så "basting" blandingen- smør og ahornsyrup-- det skal varmes op i lige dele til
pensling af fisken undervejs
Billede
her varmes kamado op -- nu er den pænt over de 250 C, skruer ned til omkring 200
Billede
her er fisken godt igang, "basting" saucesn holder sig varm på den "kølige" indirekte side-
laksen er på direkte i ca 15 minutter--- på en weber ville jeg nok have haft laksen over
indirekte, men på en kamado er der langt ned til ilden så direkte er ok
Billede
Billede
helt vildt saftigt og lækkert-- serveret med ris, salat og hollandaise.. eller bernaise? LOL
Billede

der er flere historier om de amerikanske krydderier på vej, se her hvordan du kan
bestille en portion fra sidste fælleskøb:
http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?t=4101
der er stadig lidt færdige pakker tilbage :-)


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#2 » 27. dec 2007, 21:32

Det ser rigtig lækkert ud.
Jeg har lige nogle spørgsmål, jeg håber du vil og kan svare på.
Hvor køber man det ahorn sirup?
og hvad kan det eller bruges til?
Kan man evt. bruge honnig i stedet for til laksen?
Jeg har nemlig flere forskellige slags honning. Jeg skal hav fundet en fornuftigt anvendelses af det, da vi ikke spiser honning. :D
junior5

Q 200
Smokey joe
One-Touch Gold 57 cm
Patton gasgrill

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#3 » 27. dec 2007, 21:42

Hej Birgitte akaJunior5 ;-)
Jo man kunne faktisk bruge honning, det har jeg selv gjort ;-)

Ahornsirup er desuden fantastisk på amerikanske pandekager
-som her med blåbær ved siden af og is ovenpå
Billede

eller her med banan og sirup
Billede


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#4 » 27. dec 2007, 21:47

Mange tak Thorsten :D
junior5



Q 200

Smokey joe

One-Touch Gold 57 cm

Patton gasgrill

Brugeravatar

halilli
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 84

Indlæg#5 » 27. dec 2007, 21:56

junior5 skrev:Det ser rigtig lækkert ud.
Jeg har lige nogle spørgsmål, jeg håber du vil og kan svare på.
Hvor køber man det ahorn sirup?
og hvad kan det eller bruges til?
Kan man evt. bruge honnig i stedet for til laksen?
Jeg har nemlig flere forskellige slags honning. Jeg skal hav fundet en fornuftigt anvendelses af det, da vi ikke spiser honning. :D



hej junior5
Jeg har købt min ahornsirup i Bilka (Kolding)

Mvh
Halilli


junior5
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 956

Indlæg#6 » 27. dec 2007, 23:05

Tak Halilli.
Jeg har en bilka i holstebro :( det er nok lige langt nok at køre for noget sirup. men kunne frestille mig at føtex så også har noget
junior5



Q 200

Smokey joe

One-Touch Gold 57 cm

Patton gasgrill

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#7 » 28. dec 2007, 00:42

Hej junior

De har det tit på tilbud i Netto så kan man få en flaske til 25.- ellers er det ret dyrt. Superbrugsen har det også men så koster det 60.- Kamados ligner den billige fra netto. Jeg plejer at købte et lille lager når det er på tilbud. Ahornsirup er superlækket til en masse ting. Det er godt som "sukker" i alle retter hvor man gerne vil have mere end bare den søde smag. F.eks. bbq sovs, mopping sauce, dressing eller bagværk.

Men du kan også bruge honning. Eller den anden vej rundt bruge ahornsirup i opskrifter hvor der står honning. Det har selvfølgelig en anden smag, men det søder omtrent det samme.

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#8 » 28. dec 2007, 00:49

Billede

Det er da et stykker bov. Og mit øje fangede en stor grim blodåre på den. Husk at skære det af inden du steger boven. Det kan give grimme klumper blod eller hvis du er uheldig grim smag i den færdige bov.

/ThomAS
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#9 » 28. dec 2007, 11:17

godt set... den blev fjernet--- dog ser det helt anderledes ud end på billedet, ligner bare lidt sener,
--men fjernede det alligevel...
--det skulle nødigt være et eller andet grimt... **GYS**
(husker lige doktor henriks historie, fra svinenakkefilet....ADDRRRR)

foriøvrigt er jeg først lige kommet igang, kamado blev lige varmet op til 200graderC
og så ned på de 100 C. En masse æblerøg, mmm skal nok blive lækkert

Brugeravatar

donjensen
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1293

Indlæg#10 » 28. dec 2007, 11:49

Uhh hvad er dog det for en grim historie?

Jeg er godt nok lun på de amerikanske pandekager!
2012 Weber Genesis S-330 med rotisseri

Brugeravatar

morfmir
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2981
Kontakt:

Indlæg#11 » 28. dec 2007, 15:28

Det er nok tråden hvor Henrik og undertegnede fortalte lidt om hvilke ubehageligt ting man kan komme ud for med en nakke filet.

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic ... highlight=

/Thomas
Billede
Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both.

Brugeravatar

Emneforfatter
kamado
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 4855

Indlæg#12 » 28. dec 2007, 18:19

hehe ja det var den historie ;-)

---nå nu er boven på 80 grader, kamado 110-- skruer op til 150 nu, så den kommer op
over de 90 inden for et par timer----
ungerne har spist en masse risengrød og kanelsnegle så de er næppe sultne den næste time...
nu ser de tegnefilm og spiser gullerødsstave---

Tilbage til "Jeg har set et godt tilbud"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 12 gæster