tjele88 skrev:valg af Induktion kogeplade pris mellem 10-15000 hvad er godt og fungere skal være en 90cm
Jeg har haft induktion i mange år, og for et halvt års tid siden gik jeg et step op.
Jeg købte en 90 cm. indbygnings kogeplade af mærket WITT hos Skousen, og jeg er utroligt glad for de auto funktioner der kan vælges. En enkelt ting er jeg dog meget skuffet over, og savner meget. Der er ikke synlig afmærkning af magnetron felterne, så du skal passe på at kogegrejet står midtfor varmekilden.
Man kan finde varmeområdet ved at sætte en pande med et tyndt lag melis på og så observere området hvor melis smelter. Men hvorfor man ikke viser varme felterne forstår jeg ikke.
Autofunktionerne: Her er virkelig muligheder for lettelser i madlavningen.
Du kan slå en overkognings sikring til. Når kartoflerne eller pastaen koger, kan du indstille at gryden holder kog, men ikke koger over.
Laver du en sammenkogt ret kan du indstille kogefeltet til at holde simre temperatur, 70 grader.
Når maden er færdiglavet kan du indstille at kogefeltet holder serverings temperatur, 50 grader.
Sidst - Bemærk at induktion kræver ikke absolut kontakt til pladen. Derfor vil en gryde med rund bund hverken gøre skade eller mindske varme effekten.
Til sidst et tips: Magnetronen påvirker jo kun køkkentøjet og ikke-magnetisk materiale påvirkes ikke.
Derfor sparer jeg rengøring når jeg steger f.eks. flæsk der sprutter.
Jeg lægger to-tre sider avispapir på glaspladen og sætter panden oven på. Papiret reagerer overhovedet ikke på magnet feltet
og pladen er ren bagefter.