AnyFellow skrev:Jeg overvejer at købe en grillmåtte til at bruge i min gasgrill.
Det er også et godt tilbehør når man vil variere sine grill metoder.
Xang72 skrev:Jeg tror ikke på det, er det ikke bare en gimick?
Som det beskrives vil jeg bestemt også fraråde.
Men der er gode løsninger. Der findes tynde ubrudte ark som kaldes bagefolie, og netvæv som kaldes grillnet, og som giver bedre bruning også nedefra..
Som jeg har læst i mange specifikationer drejer det sig om produkter fremstille af glasfiber (altså ikke teflon). Derfor kan vi se bort fra helbredsrisiko.
MEN - jeg ser adskillige steder en max. temp. på 265 gr.C nævnt. Det er klart at alting har et smeltepunkt, og her kan du nok ikke lægge arkene direkte over gløder eller gasblus.
Til al grillning hvor der ikke kræves hård skorpe á la flammegrillning kan du bruge det som kaldes bagefolie, det skal blot ligge på et underlag som fordeler varmen.
Her kommer bagestenen ind i billedet. Både med gas- og kulvarme fordeler du varmen på fladen og undgår den direkte ild.
Jeg har i årevis brugt bagefolie\bageark når jeg griller. Og de er meget holdbare.
Du ser et fint eksempel her på min OutdoorChef Corona:
viewtopic.php?f=43&t=32307&p=308669