Hvilken grillmåtte?

Ordet er frit... Dette er Grillguru.dk's "rodekasse" med emner om alt mellem himmel og jord.
Brugeravatar

Emneforfatter
AnyFellow
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 34

Hvilken grillmåtte?

Indlæg#1 » 25. apr 2020, 21:48

Jeg overvejer at købe en grillmåtte til at bruge i min gasgrill.

Noget i stil med denne:
https://www.coolpriser.dk/shop/ovn--og-grillmaatte-68910p.html?gclid=EAIaIQobChMIlObH_6uE6QIVSqmaCh1s4wTEEAQYASABEgIpRfD_BwE

Hvad kan anbefales?

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1365

Re: Hvilken grillmåtte?

Indlæg#2 » 27. apr 2020, 19:00

max temp 265g...
Jeg tror ikke på det, er det ikke bare en gimick?
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn

Brugeravatar

Emneforfatter
AnyFellow
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 34

Re: Hvilken grillmåtte?

Indlæg#3 » 27. apr 2020, 21:36

Det nåede jeg også frem til efter at have undersøgt sagen nærmere.

Brugeravatar

PB Helsinge
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 2517

Re: Hvilken grillmåtte?

Indlæg#4 » 27. apr 2020, 23:17

AnyFellow skrev:Jeg overvejer at købe en grillmåtte til at bruge i min gasgrill.
Det er også et godt tilbehør når man vil variere sine grill metoder.

Xang72 skrev:Jeg tror ikke på det, er det ikke bare en gimick?
Som det beskrives vil jeg bestemt også fraråde.

Men der er gode løsninger. Der findes tynde ubrudte ark som kaldes bagefolie, og netvæv som kaldes grillnet, og som giver bedre bruning også nedefra..

Som jeg har læst i mange specifikationer drejer det sig om produkter fremstille af glasfiber (altså ikke teflon). Derfor kan vi se bort fra helbredsrisiko.
MEN - jeg ser adskillige steder en max. temp. på 265 gr.C nævnt. Det er klart at alting har et smeltepunkt, og her kan du nok ikke lægge arkene direkte over gløder eller gasblus.

Til al grillning hvor der ikke kræves hård skorpe á la flammegrillning kan du bruge det som kaldes bagefolie, det skal blot ligge på et underlag som fordeler varmen.
Her kommer bagestenen ind i billedet. Både med gas- og kulvarme fordeler du varmen på fladen og undgår den direkte ild.

Jeg har i årevis brugt bagefolie\bageark når jeg griller. Og de er meget holdbare.

Du ser et fint eksempel her på min OutdoorChef Corona: viewtopic.php?f=43&t=32307&p=308669
Per - Slagter og Pølsemager
Pølsemageri behøver ikke være svært - og så er det sjovt

Tilbage til "Snik snak"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 30 gæster