Pitabrød

Indsend fotos af dit kære kæledyr...
Brugeravatar

Emneforfatter
skaal-um
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2819
Kontakt:

Pitabrød

Indlæg#1 » 30. maj 2010, 18:32

Til 8 brød bruger jeg en pakke gær, 6 dl vand, 1 spsk, salt, et lille drys sukker eller en klat honning, hvad der nu er nærmest, og det mel, der skal til for at lave en god blød dej, 800-900 gram. Æltes og hæver tildækket et par timer. Slåes ned og deles derefter i 8 stykker, som rulles tyndt ud med kagerullen, ca. 4 mm høje. Så ligger de bare på papiret på køkkenbordet, tildækket, i 1½ time. Min ovn går kun til 250 grader, så det får de i 7 min. derefter.
Det sker ind imellem, at de bliver kuglerunde. Det er nok lidt afhængig af meltypen, men det er vigtigt at temp. er helt oppe, for det er jo den hårde varme til de tynde bunde som gør, at de bliver hule. Jeg har altid en bagesten liggende i ovnen.
Der er tørret merian i brødene på billedet.
pitabrød.JPG
FINN

KEB-ON, OTG 57rotisserie, Go anywhere, Primo Kamado XL, Borniak 150 røgovn, bålgrill, BGE small, PKgrill, Iron Cast Lodge Grill, SAfire Cooker, SousVideMaster

http://www.skaal-um.dk

Brugeravatar

bjærge
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 9319
Kontakt:

Re: Pitabrød

Indlæg#2 » 30. maj 2010, 18:41

Fin flok kæledyr du har skaal-um :lol:

Mon ikke vi kan få admin til at flytte din gode opskrift til bagværk :wink:

Brugeravatar

Lennie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1798

Re: Pitabrød

Indlæg#3 » 30. maj 2010, 19:17

bjærge skrev:Fin flok kæledyr du har skaal-um :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Men bortset fra det, så ser de ualmindeligt lækre ud de pitabrød :savl2:. Man kan vel godt kæle for et pitabrød ik'?
Hilsen Åse

Weber One-Touch Deluxe (2011)
Weber One-Touch 57 (2007)
Weber Compact 47 (2000)
Smokey Joe Gold (2005) + JBI SJ Smoker (2009)
JBI Smoker og røgekit til OTG 57 (2009)

Tilbage til "Vis mig dit kæledyr..."



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst