Side 1 af 1

Hvad gik galt med min pizzadej?

: 21. okt 2018, 19:09
af Syncmarster
Hej
Vi skulle have pizza, dejen var af samme opskrift som jeg plejer (en af Freds). Dejen blev køre 15min på røremaskine og stilt til hævning. Normalt hæver den 40-45 min. Og det er der jeg ikke har styr på det. Det eneste jeg er sikker på er at den har hævet minmum 45min. Men måske 1time og et kvarter.
Resultatet var en dej som var hård og slet ikke smidig. Det var som om der slet ingen gluten var i dejen. Melen er af ukent fabrikat. Men min kone køber kun finax eller minitoba mel.
Håber på at der er en som kan komme med en forklaring på hvad der kunne være galt.

God Søndag

Re: Hvad gik galt med min pizzadej?

: 22. okt 2018, 15:56
af Xang72
fejl hydrering

Re: Hvad gik galt med min pizzadej?

: 22. okt 2018, 20:13
af Kennetbo
Jeg vil foreslå dig at downloaded app'en PizzApp som er fantastisk til at sikre de rette mængder.

Re: Hvad gik galt med min pizzadej?

: 22. okt 2018, 21:18
af skydriver
Hvem er producenten af PizzApp ? Der findes tilsyneladende flere med det navn på Android...

Re: Hvad gik galt med min pizzadej?

: 23. okt 2018, 16:54
af Syncmarster
Tak for svarende. Det må blive i det uvisse hvad der gik galt. Har brugt den samme opskrift i flere år. Og det er første gang det ikke er gået godt.

Re: Hvad gik galt med min pizzadej?

: 23. okt 2018, 19:17
af Cyberguyen
Salt sammen med gær kan ødelægge hæveevnen.
Jeg kommer altid salt i senere i forløbet.

Re: Hvad gik galt med min pizzadej?

: 23. okt 2018, 19:32
af Syncmarster
Cyberguyen skrev:Salt sammen med gær kan ødelægge hæveevnen.
Jeg kommer altid salt i senere i forløbet.

Det samne her, har læst at salt slår gær ihjel. Så jeg blander altid salt og sukker med melet.