Side 1 af 1

Mel til fastalavnsboller

: 30. jan 2017, 19:14
af Torp Hedehusene
Nu nærmer vi os tiden hvor der skal laves fastelavnsboller.
Jeg plejer at lave dem af wienerdej, så mit spørgsmål er så:
Er det bedst at bruge mel med lavt proteinindhold (9%) eller med højt proteinindhold (12 - 16%)


.

Re: Mel til fastalavnsboller

: 30. jan 2017, 20:09
af Fred
Hej Torp

Til WB hvor man egentlig ikke "behøver" en stor/god opbagning er en slap mel (9%) tilstrækkelig, dog vil jeg anbefale en 12% mel for at få en pæn opbagning, da det er med til at give sprødhed.
Det der er allervigtigst ved WB dej er, at du IKKE ælter dejen for meget, da det gør WB sejt (lang i biddet) som et flutes.
Et stykke WB skal være kort i biddet, så det er nem og behagelig, at bide over.
Dvs. dejen blot skal æltes sammen og derefter skal der indrulles smør. :-D

Re: Mel til fastalavnsboller

: 30. jan 2017, 21:09
af Torp Hedehusene
Fred skrev:Hej Torp

Til WB hvor man egentlig ikke "behøver" en stor/god opbagning er en slap mel (9%) tilstrækkelig, dog vil jeg anbefale en 12% mel for at få en pæn opbagning, da det er med til at give sprødhed.
Det der er allervigtigst ved WB dej er, at du IKKE ælter dejen for meget, da det gør WB sejt (lang i biddet) som et flutes.
Et stykke WB skal være kort i biddet, så det er nem og behagelig, at bide over.
Dvs. dejen blot skal æltes sammen og derefter skal der indrulles smør. :-D

Takker. :-)

Re: Mel til fastalavnsboller

: 31. jan 2017, 17:23
af Midtfyn
Kan tipo00 bruges? Det er da højt på protein!

Re: Mel til fastalavnsboller

: 31. jan 2017, 17:35
af prause
Tipo 00 er reelt bare en betegnelse for meget fintmalet mel, så det kan man ikke være sikker på er proteinrigt. Det meste italienske mel har et højt proteinindhold og så har du ret, men man kan altså godt finde Tipo 00 der ikke er særlig stærkt.

Re: Mel til fastalavnsboller

: 31. jan 2017, 18:24
af Fred
Midtfyn skrev:Kan tipo00 bruges? Det er da højt på protein!


Hej Midtfyn

Ja, det kan du godt - BEMÆRK hvad prause har skrevet omkring Tipo 00 for det er helt korrekt. .1%¤

Re: Mel til fastalavnsboller

: 31. jan 2017, 20:21
af Midtfyn
Takker. :-)