Mel til fastalavnsboller

Få genvejen til det perfekte resultat
Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Mel til fastalavnsboller

Indlæg#1 » 30. jan 2017, 19:14

Nu nærmer vi os tiden hvor der skal laves fastelavnsboller.
Jeg plejer at lave dem af wienerdej, så mit spørgsmål er så:
Er det bedst at bruge mel med lavt proteinindhold (9%) eller med højt proteinindhold (12 - 16%)


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Mel til fastalavnsboller

Indlæg#2 » 30. jan 2017, 20:09

Hej Torp

Til WB hvor man egentlig ikke "behøver" en stor/god opbagning er en slap mel (9%) tilstrækkelig, dog vil jeg anbefale en 12% mel for at få en pæn opbagning, da det er med til at give sprødhed.
Det der er allervigtigst ved WB dej er, at du IKKE ælter dejen for meget, da det gør WB sejt (lang i biddet) som et flutes.
Et stykke WB skal være kort i biddet, så det er nem og behagelig, at bide over.
Dvs. dejen blot skal æltes sammen og derefter skal der indrulles smør. :-D
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Mel til fastalavnsboller

Indlæg#3 » 30. jan 2017, 21:09

Fred skrev:Hej Torp

Til WB hvor man egentlig ikke "behøver" en stor/god opbagning er en slap mel (9%) tilstrækkelig, dog vil jeg anbefale en 12% mel for at få en pæn opbagning, da det er med til at give sprødhed.
Det der er allervigtigst ved WB dej er, at du IKKE ælter dejen for meget, da det gør WB sejt (lang i biddet) som et flutes.
Et stykke WB skal være kort i biddet, så det er nem og behagelig, at bide over.
Dvs. dejen blot skal æltes sammen og derefter skal der indrulles smør. :-D

Takker. :-)
Torp Hedehusene


Midtfyn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Mel til fastalavnsboller

Indlæg#4 » 31. jan 2017, 17:23

Kan tipo00 bruges? Det er da højt på protein!

Brugeravatar

prause
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3114

Re: Mel til fastalavnsboller

Indlæg#5 » 31. jan 2017, 17:35

Tipo 00 er reelt bare en betegnelse for meget fintmalet mel, så det kan man ikke være sikker på er proteinrigt. Det meste italienske mel har et højt proteinindhold og så har du ret, men man kan altså godt finde Tipo 00 der ikke er særlig stærkt.
Where there's smoke... There's laughter.

Brugeravatar

Fred
Redaktør
Redaktør
Indlæg: 3978
Kontakt:

Re: Mel til fastalavnsboller

Indlæg#6 » 31. jan 2017, 18:24

Midtfyn skrev:Kan tipo00 bruges? Det er da højt på protein!


Hej Midtfyn

Ja, det kan du godt - BEMÆRK hvad prause har skrevet omkring Tipo 00 for det er helt korrekt. .1%¤
Frederik

Besøg Fredstone.dk

"Resultater opnås når virkelystne mennesker samarbejder"

Billede


Midtfyn
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 104

Re: Mel til fastalavnsboller

Indlæg#7 » 31. jan 2017, 20:21

Takker. :-)

Tilbage til "Fakta, spørgsmål og guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 7 gæster