Krystalliseret chokolade

Få genvejen til det perfekte resultat
Brugeravatar

Emneforfatter
janushoi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

Krystalliseret chokolade

Indlæg#1 » 4. sep 2014, 22:18

Jeg har kun lavet krystalliseret chokolade af hvid chokolade. Det er vist også umiddelbart kun det der findes opskrifter af på nettet.

Men kan man lave det af mørk chokolade også?

Og er det i så fald samme fremgangsmåde?

Janus
--
Janus


plump
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 348

Re: Krystalliseret chokolade

Indlæg#2 » 4. sep 2014, 23:08

Jeg har aldrig prøvet krystalliseret chokolade, men det lyder spændende.
Måske dette er hvad du søger:

MØRK CHOKOLADEJORD:
125 g sukker
35 g vand
100 g smeltet mørk chokolade
■ Kog sukker og vand op til 146° og pisk ned i den smeltede chokolade. Massen krystalliserer og kommer til at ligne brun jord!


Opskriften er fundet her:
http://www.smag-behag.dk/2010/09/vanill ... variation/


//Dennis

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Krystalliseret chokolade

Indlæg#3 » 5. sep 2014, 09:24

plump skrev:Jeg har aldrig prøvet krystalliseret chokolade, men det lyder spændende.
Måske dette er hvad du søger:

MØRK CHOKOLADEJORD:
125 g sukker
35 g vand
100 g smeltet mørk chokolade
■ Kog sukker og vand op til 146° og pisk ned i den smeltede chokolade. Massen krystalliserer og kommer til at ligne brun jord!


Opskriften er fundet her:
http://www.smag-behag.dk/2010/09/vanill ... variation/


//Dennis

146` det må være i en trykkoger. 8) 8)


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Emneforfatter
janushoi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

Re: Krystalliseret chokolade

Indlæg#4 » 5. sep 2014, 09:28

plump skrev:Jeg har aldrig prøvet krystalliseret chokolade, men det lyder spændende.
Måske dette er hvad du søger:

MØRK CHOKOLADEJORD:

...

//Dennis


Jo tak..
Det er fuldstændig samme fremgangsmåde.. Her kaldes det så bare 'jord'.
--
Janus
--
Janus

Brugeravatar

Emneforfatter
janushoi
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 28

Re: Krystalliseret chokolade

Indlæg#5 » 5. sep 2014, 09:29

Torp Hedehusene skrev:146` det må være i en trykkoger. 8) 8)


.



Mon ikke det er sukkeret der gør, at det kan blive så varmt..

--
Janus
--
Janus

Brugeravatar

Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5494

Re: Krystalliseret chokolade

Indlæg#6 » 5. sep 2014, 20:15

janushoi skrev:
Torp Hedehusene skrev:146` det må være i en trykkoger. 8) 8)


.



Mon ikke det er sukkeret der gør, at det kan blive så varmt..

--
Janus

Klart klart, det tænkte jeg ikke lige over. :oops: :oops:


.
Torp Hedehusene

Tilbage til "Fakta, spørgsmål og guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst