Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Få genvejen til det perfekte resultat
Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5492

Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#1 » 24. okt 2013, 21:19

Jeg kæmper stadig med at tilføre mit rugbrød mere smag af brændt malt, vil høre om hvis jeg køber noget valset malt om jeg så selv kan pulverisere det i en blender, eller er det for hårdt/blødt.
Har prøvet med bl.a. maltsirup, men det er jo mest sukker/sirup uden ret meget maltsmag - så det er jeg gået bort fra igen.

Håber at der er nogle der kan hjælpe.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

gundersen
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2890
Kontakt:

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#2 » 24. okt 2013, 21:24

Har du prøvet maltmel?

http://specialkoebmanden.dk/bageartikle ... -1698.html

Kan se det er malt mel Mayer også anbefaler.
René - KCBS Certified BBQ Judge

Holdkaptajn på: Team Crazy Danes BBQ
Medejer af: JRgrillcatering.dk

Idashøj Cater Grill 1200 (2013)
Primo Kamado Rund (2011)
Primo Kamado XL Oval (2011)
Weber Genesis E-320 (2010)

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5492

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#3 » 24. okt 2013, 21:32

gundersen skrev:Har du prøvet maltmel?

http://specialkoebmanden.dk/bageartikle ... -1698.html

Kan se det er malt mel Mayer også anbefaler.

Har ikke prøvet det, synes at det er lidt dyrt og det er derfor jeg ville prøve at lave det selv, valset malt koster fra 20-40 kr. pr. kg.
Har for øvrigt her til aften lavet endnu et brød - jeg begynder at nærme mig -


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#4 » 24. okt 2013, 21:42

Hvis du vil have den brændte smag skal du nok have fat i noget black malt, det er den mørkeste der findes.

Den er meget porøs, så den kan sagtens males i din blender, morter og lignende.
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5492

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#5 » 24. okt 2013, 21:46

Morten L skrev:Hvis du vil have den brændte smag skal du nok have fat i noget black malt, det er den mørkeste der findes.

Den er meget porøs, så den kan sagtens males i din blender, morter og lignende.

Takker mange gange, vil gå i gang med at lede på nettet.


.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Morten L
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 4045

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#6 » 24. okt 2013, 21:59

Torp Hedehusene skrev:
Morten L skrev:Hvis du vil have den brændte smag skal du nok have fat i noget black malt, det er den mørkeste der findes.

Den er meget porøs, så den kan sagtens males i din blender, morter og lignende.

Takker mange gange, vil gå i gang med at lede på nettet.


.


Hvis du spiser virkelig, virkelig, virkelig meget rugbrød, så har DMG 25 kg for 205+moms :-D

http://www.dmgmalt.dk/dmg-maltshop/prod ... -malt-saek
Med venlig hilsen
Morten

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5492

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#7 » 24. okt 2013, 22:04

Morten L skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Morten L skrev:Hvis du vil have den brændte smag skal du nok have fat i noget black malt, det er den mørkeste der findes.

Den er meget porøs, så den kan sagtens males i din blender, morter og lignende.

Takker mange gange, vil gå i gang med at lede på nettet.


.


Hvis du spiser virkelig, virkelig, virkelig meget rugbrød, så har DMG 25 kg for 205+moms :-D

http://www.dmgmalt.dk/dmg-maltshop/prod ... -malt-saek

Det er godt nok billigt, men der kommer så lige 312,50 på i gebyr. EDIT incl. moms


.
Senest rettet af Torp Hedehusene 24. okt 2013, 22:30, rettet i alt 1 gang.
Torp Hedehusene

Brugeravatar

Fumle
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 699
Kontakt:

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#8 » 24. okt 2013, 22:13

Torp Hedehusene skrev:
Morten L skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Morten L skrev:Hvis du vil have den brændte smag skal du nok have fat i noget black malt, det er den mørkeste der findes.

Den er meget porøs, så den kan sagtens males i din blender, morter og lignende.

Takker mange gange, vil gå i gang med at lede på nettet.


.


Hvis du spiser virkelig, virkelig, virkelig meget rugbrød, så har DMG 25 kg for 205+moms :-D

http://www.dmgmalt.dk/dmg-maltshop/prod ... -malt-saek

Det er godt nok billigt, men der kommer så lige 312,50 + moms på i gebyr.


.



Jeg skal nok aftage et par malet kg til fornuftige penge...Jeg har lige måttet spytte 59 kroner for 350 G mørk maltmel idag....Vil så gerne hen og finde en ordentlig rugbrøds smag.

Ps: Kunne ikke lige dy mig for at bede om en specifikation på "Gebyr kr. 312.5" hvad det dækker, så må vi se.

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5492

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#9 » 24. okt 2013, 22:31

Fumle skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Morten L skrev:
Torp Hedehusene skrev:
Morten L skrev:Hvis du vil have den brændte smag skal du nok have fat i noget black malt, det er den mørkeste der findes.

Den er meget porøs, så den kan sagtens males i din blender, morter og lignende.

Takker mange gange, vil gå i gang med at lede på nettet.


.


Hvis du spiser virkelig, virkelig, virkelig meget rugbrød, så har DMG 25 kg for 205+moms :-D

http://www.dmgmalt.dk/dmg-maltshop/prod ... -malt-saek

Det er godt nok billigt, men der kommer så lige 312,50 + moms på i gebyr.
Så vidt jeg kan se er det + transport :shock:


.



.



Jeg skal nok aftage et par malet kg til fornuftige penge...Jeg har lige måttet spytte 59 kroner for 350 G mørk maltmel idag....Vil så gerne hen og finde en ordentlig rugbrøds smag.

Ps: Kunne ikke lige dy mig for at bede om en specifikation på "Gebyr kr. 312.5" hvad det dækker, så må vi se.
Torp Hedehusene


vernegren
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 215

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#10 » 25. okt 2013, 13:03

@Torp
Vil du dele opskriften på dit rugbrød???
Vi bruger færdigblandinger fra amo, når vi bager rugbrød, men vil gerne prøve noget helt hjemme bagt...
Bo

Brugeravatar

Emneforfatter
Torp Hedehusene
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 5492

Re: Hjælp fra ølbryggere ang. malt.

Indlæg#11 » 26. okt 2013, 18:52

vernegren skrev:@Torp
Vil du dele opskriften på dit rugbrød???
Vi bruger færdigblandinger fra amo, når vi bager rugbrød, men vil gerne prøve noget helt hjemme bagt...
Bo

Her kommer opskriften, det er en lidt foreløbig opskrift da jeg gerne vil have lidt mere maltsmag, men den kan bestemt bruges, Beklager det lidt sene svar.

Vand 0.800
Rugmel 0.900
Knækkede rugkerner 0.150
Hvedemel 0.100
Maltsirup 0.080
Tørret rugsurdej 0.030
Gær 0.012
Salt 0.010

Det hele røres godt sammen, kommes i en smurt form (3l.) prikkes med en strikkepind, helt igennem. Dejen stilles til hævning lunt i 150 min. og bages midt i ovnen i en forvarmet ovn (IKKE varmluft) ved 180`C i 90 min. vendes ud af formen og køler på en rist.
Vil anbefale at du laver noget hjemmesmeltet fedt, laver noget hjemmelavet leverpostej og laver noget hjemmerøget bacon - så kan du servere en himmeriges mundfuld - Velbekomme.


.
Torp Hedehusene

Tilbage til "Fakta, spørgsmål og guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 4 gæster