Ismaskine Mette Blomsterberg

Få genvejen til det perfekte resultat
Brugeravatar

Emneforfatter
AnneM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 431

Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#1 » 5. aug 2011, 20:44

hejsa.

Jeg kunne godt tænke mig en ismaskine, vel og mærke en af dem med indbygget kompressor. Jeg vil derfor hører om der er nogen der kender modelnummeret på den som Mette Blomsterberg bruger.
Jeg ved godt det er en prof. maskine men alligevel kunne jeg godt have interesse i den.

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe.

PS det eneste jeg er næsten sikker på er at det er en KRUPS.

God aften :-D
BBQ is not only an interest, it´s also a lifestyle:D

Brugeravatar

topgun
>2000 indlæg
>2000 indlæg
Indlæg: 2783

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#2 » 5. aug 2011, 21:00

Når man ser billederne
http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Udse ... 120900.htm

Så ligner det meget denne (den første)
http://iselsker.dk/shop/159.html
Michael
Low and slow, are the way to go. Sousvide Rocks...
Weber 57cm OTG (2001)
Weber Q120 (2007)
Kamado Oval Junior (2010-2012)
Weber Summit S-470 (2012)

Brugeravatar

Slize
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 86

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#3 » 6. aug 2011, 13:35

Så lige der var tilbud på Nemox ismaskiner i Salling ( Ålborg ) med kompressor....... ( savlede selv lidt over den :savl2: )
Mvh. Slize.
_________
Weber Summit E-670
Weber 57cm One touch platinum
Weber Smokey Mountain 57
IGrill - Fritøse - Ismaskine - Bøfpresser - Sous Vide
Grej, grej og mere grej.....


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#4 » 6. aug 2011, 14:50

AnneM skrev:hejsa.

Jeg kunne godt tænke mig en ismaskine, vel og mærke en af dem med indbygget kompressor. Jeg vil derfor hører om der er nogen der kender modelnummeret på den som Mette Blomsterberg bruger.
Jeg ved godt det er en prof. maskine men alligevel kunne jeg godt have interesse i den.

Jeg håber der er nogle der kan hjælpe.

PS det eneste jeg er næsten sikker på er at det er en KRUPS.

God aften :-D


Hvis man kikker efter is maskiner i 5000 kroners klassen så ville jeg nok vælge en

Nemox Gelatiera Pro 1700 i stedet for.

Den er også præsentabel, om end ikke så meget som den anden.

Men til gengæld kan den så holde isen omrørt og kold selv efter den er færdig.

Det er en feature jeg virkelig mangler på den Gaggia Gelatiera som jeg har.
// Rico


Emil
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 231

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#5 » 6. aug 2011, 14:54

AnneM skrev:hejsa.
Jeg kunne godt tænke mig en ismaskine, vel og mærke en af dem med indbygget kompressor. Jeg vil derfor hører om der er nogen der kender modelnummeret på den som Mette Blomsterberg bruger.
God aften :-D

Hej
Jeg er selv på jagt og synes der er flere modeller som ligner hinanden meget.
Det er ikke nemt at finde ordentlige test af maskinerne.

Det bedste jeg fandt er disse to. Bemærk at den tyske test viser STRAF-point.
http://www.eismaschine-vergleich.de/eismaschinen-mit-kompressor.html
Vælg fabrikant i menuen til venstre.

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/ECE683628/den-dyreste-ismaskine-laver-daarlig-is/

Jeg har spurgt dr.dk om Blomsterbergs maskine, og vil lægge svaret her, når det kommer

m.v.h. Emil


mzr
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1600

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#6 » 6. aug 2011, 15:15

Emil skrev:
AnneM skrev:hejsa.
Jeg kunne godt tænke mig en ismaskine, vel og mærke en af dem med indbygget kompressor. Jeg vil derfor hører om der er nogen der kender modelnummeret på den som Mette Blomsterberg bruger.
God aften :-D

Hej
Jeg er selv på jagt og synes der er flere modeller som ligner hinanden meget.
Det er ikke nemt at finde ordentlige test af maskinerne.

Det bedste jeg fandt er disse to. Bemærk at den tyske test viser STRAF-point.
http://www.eismaschine-vergleich.de/eismaschinen-mit-kompressor.html
Vælg fabrikant i menuen til venstre.

http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/ECE683628/den-dyreste-ismaskine-laver-daarlig-is/

Jeg har spurgt dr.dk om Blomsterbergs maskine, og vil lægge svaret her, når det kommer

m.v.h. Emil


Politikkens artikel kan man ikke bruge til ret meget. I hvert fald ikke hvis kikker på maskiner med kompressor.


Men jeg var ovre og besøge en ven der har en phillips med fryseskål. Den sammenligende vi så med min Gaggia Gelatiera.

Først sammenlignings punkt var larm.

Hvis man skal have dette stående i køkkenet så kan godt være at phillipsen larmer lidt, men det var så umuligt at høre for kompressor, blæser og rotor i Gaggia Gelatiera. Det er ikke for sjov skyld at jeg har min stående i mit "værksted".

Det andet vi sådan lidt holdte øje med var frysehastighed. Phillipsen har jo den første fordel at den er -18 grader når den kommer ud. Så den tog godt fat i starten og kølede ned.

Gaggia Gelatiera kunne vi så have startet i forvejen så den også var kold. Det havde vi så ikke gjort. Så den tog lidt længere tid om at komme i gang.

Men 15 minutter inde, var det ca. samme temperatur. (med finger måling).

Efter en halv time var Gaggia Gelatiera langt foran.

Endnu en fordel ved at vælge med kompresser at at man bare lader den køre indtil rørepinden fryser fast, så er isen klar til at spise.

Med fryseskål er det sandsynligt at man bliver nød til at smide isen i fryseren for at få den helt færdig.
// Rico


Emil
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 231

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#7 » 12. aug 2011, 22:38

Emil skrev:
AnneM skrev:hejsa.
Jeg vil derfor hører om der er nogen der kender modelnummeret på den som Mette Blomsterberg bruger.

Jeg har spurgt dr.dk om Blomsterbergs maskine, og vil lægge svaret her, når det kommer

"Tak for henvendelsen.
Det er desværre ikke muligt at oplyse nærmere om rekvisitter, køkkenudstyr og lignende der er benyttet i programmet da redaktionen ikke har registreret disse oplysninger, beklager.
Har du yderligere spørgsmål eller kommentarer kan de sendes fra http://www.dr.dk/kontakt"

Dette svar er jo ikke til nogen hjælp.. beklager.
m.v.h. Emil


Cata
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1059
Kontakt:

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#8 » 13. aug 2011, 00:39

Emil skrev:"Tak for henvendelsen.Det er desværre ikke muligt at oplyse nærmere om rekvisitter, køkkenudstyr og lignende der er benyttet i programmet da redaktionen ikke har registreret disse oplysninger, beklager.Har du yderligere spørgsmål eller kommentarer kan de sendes fra http://www.dr.dk/kontakt"Dette svar er jo ikke til nogen hjælp.. beklager.m.v.h. Emil


Hvis du synes det er vigtigt nok (og det tror jeg du synes ;) ) kan du overveje at prøve hendes butik. Jeg har ikke kunnet finde en mailadresse men der står et telefonnummer til butikken på hjemmesiden. Der må de vel kunne oplyse et eller andet måske ;)

http://www.metteblomsterberg.dk/kontakt/

Og på facebook:
http://da-dk.facebook.com/metteblomster ... rg?sk=info

/Jacob


NeuroBrain
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 640

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#9 » 13. aug 2011, 07:08

Som skrevet er det nok Model: MUSSO LUSSINO 4080 PICCOLO

Brugeravatar

Emneforfatter
AnneM
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 431

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#10 » 15. aug 2011, 20:30

Først vil jeg takke for hjælpen...

Jeg har nu anskaffet mig en ismaskine... Og derfor har jeg lige et spørgsmål.

Indtil videre har jeg lavet 3-5 gange is på den. Det har været denne opskrift http://www.dr.dk/DR1/det-soede-liv/Opsk ... 111703.htm

Men jeg gad godt vide om man kan anvende en gammeldags parfaitcreme i maskinen??? Eller om det skal være en slags softice??? Håber der er nogle der har erfaring med dette????

God aften :-D
BBQ is not only an interest, it´s also a lifestyle:D


Gelateria.dk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 8
Kontakt:

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#11 » 6. sep 2011, 23:15

Ismaskinen Mette Blomsterberg bruger i sine fantastiske udsendelser er en Musso Lussino 4080, som er en rigtig lækker håndbygget maskine fra Musso i Italien.

Du kan købe maskinen hos os på Gelateria.dk: http://gelateria.dk/14-musso-lussino-4080.html

Hos http://www.Gelateria.dk kan du iøvrigt også finde et udvalg af spændende ingredienser til fremstilling af hjemmelavet is.

Vh. Morten
Venlig hilsen

Morten - Den glade ejer af http://www.Gelateria.dk - Italienske Ismaskiner med kompressor


skumle
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 3

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#12 » 8. jan 2012, 17:29

AnneM skrev:Men jeg gad godt vide om man kan anvende en gammeldags parfaitcreme i maskinen??? Eller om det skal være en slags softice??? Håber der er nogle der har erfaring med dette????


Jeg har en Nemox Pro 1700, som vel er en 3 - 4 år gammel, jeg er superglad for den, og den har da også produceret store mængder af is. Min fløde is grundopskrift er ½ liter piskefløde, ½ liter sødmælk, 10 - 12 æggeblommer, 200 gr rørsukker.
Blommer og sukker piskes til en æggesnaps, hvor _alt_ sukkeret er opløst, mærk efter med fingrene
Fløde mælke blandingen gives et opkog, køles lidt af, og tilsættes æggesnapsen lidt efter lidt
Ægge fløde massen tilbage på varmen, massen varmes langsomt op under omrøring, så snart massen begynder at "skælve" i overfladen tages den af varmen og sættes enten på køl eller kyles i ismaskinen.
Til ovenstående kan du så tilføje:
½ liter saft fra bær. Solbær, brombær, blåbær eller hvad du nu lyster, hvis din saft er meget sød kan du justere sukkermængden i grundopskriften
Eller en go gammeldags vanille is, korn fra en eller 2 stænger vanille, husk at koge den tomme vanillestang med
Honningis sukkeret erstattes af honning
Kanel is 5 cm kanelstang varmes med fløde mælkemassen, ismassen smages til med stødt kanel
Lakridsis, tilsæt 50 gr lakridspulver, eller efter smag, til grundismassen

Hvis du vil have nogle sorbet opskrifter så sig til

/BHL
/Bjarne

Brugeravatar

techie
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1210

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#13 » 8. jan 2012, 22:54

Jeg bruger en grundopskrift der er:

1/2 liter piskefløde
1/2 liter kaffefløde
8 æggeblommer
230 gram alm sukker
1 knivspids salt

Æggeblommer + sukker blandes sammen til sukker er opløst.
Kaffefløde tilsættes og blandingen varmes op til omkring 80 grader (pas på det ikke koger, så smager det af æggekage).
Piskefløden og salts smags variant som f.eks vanilie sukker tilsættes. Til vanilie is bruger jeg 4 tsk vanilie sukker eller 1 vanilie stang.
Det hele sættes på køl - Jeg lader det typisk stå til dagen efter.

Forleden lavede jeg jordbær is. Jeg brugte grundopskriften + en pose med frosne jordbær på 500 gram. De frosne bær smed jeg i en gryde med måske 5 mm. vand i bunden af gryden. De fik lov til langsomt at tø og koge ud ved smag varme (hvorefter jeg lige kørte blenderen igennem massen). Herefter fik den lov til at småkoge ind til ca. 1/3 så konsistensen var lidt hen af marmelade. Da den var kølet lidt af blev den tilsat ismassen.

Koger man dem ikke ind syntes jeg at isen får den der sneeffekt ligesom når man ikke bruger en ismaskine.
Med venlig hilsen,
Thomas

Brugeravatar

Dark Horse
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1184
Kontakt:

Re: Ismaskine Mette Blomsterberg

Indlæg#14 » 9. jan 2012, 09:53

Ismaskine? På et grillsite?

Nu står verden da ikke længere *LOL* [smilie=pdt_aliboronz_37.gif] .1%¤

MVH
Jan - der ikke har spist is længe
Hellere en grille i mit hoved end mit hoved i grillen ;-)

Tilbage til "Fakta, spørgsmål og guides"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster