Side 1 af 1

Kan man lade sin gasflaske stå ude i frost?

: 30. nov 2019, 18:06
af burningmeat
Er det sikkert at lade sin gasflaske stå ude i frostvejr? Kan den tåle nattefrost og sne mv.?

Jeg synes, at der er en del benzintanke, hvor de deres gasflasker bare står i et udendørsbur. Alligevel ville jeg lige høre, hvad I andre gør, så jeg ikke begår en dum fejl.

Jeg griller fast 3-4 gange om ugen, så det er klart det nemmeste, hvis den bare kan stå. Jeg bruger heller ikke dækken til min Charbroil (så den er vel rustet væk om 3 år's tid).

Re: Kan man lade sin gasflaske stå ude i frost?

: 30. nov 2019, 18:19
af jpors
Har gasflaske stående ude hele året.
Ved brug af en gasflaske bliver flasken koldere end omgivelserne (processen hvor gas overgår fra flydende til fast form). Hvis det er ekstremt koldt udenfor, kan der i teorien opstå problemer med at få højt nok tryk på gassen (da flasken får svært ved at komme af med overskuds-kulde til omgivelserne).
Har dog aldrig selv oplevet problemer - heller ikke med letvægts gasflasker. Og jeg griller året rundt - også i hård frost.
God fornøjelse med vinter grillningen!

PS: Kosangas har en folder om vintergrillning - her står at gasflasker kan stå ude hele året. https://www.kosangas.dk/privat/skift-ti ... r-griller/

Re: Kan man lade sin gasflaske stå ude i frost?

: 30. nov 2019, 20:43
af CP
Og skulle det blive så koldt at der er problemer med at holde tryk nok i flasken, kan man stille den i en balje lunken vand.

Re: Kan man lade sin gasflaske stå ude i frost?

: 7. dec 2019, 13:37
af marj
Det kan IKKE anbefales, at opbevare gasflasker indendørs. Selv de små gasflasker med gas til ukrudtsbrændere eller trangia kan forårsage ekstremt voldsomme ødelæggelser hvis de eksploderer.

Re: Kan man lade sin gasflaske stå ude i frost?

: 7. dec 2019, 18:59
af Ægir
Vi har haft gaskomfur i over 20 år,hvor flaskerne altid har stået udenfor. Ingen panik...

Re: Kan man lade sin gasflaske stå ude i frost?

: 9. dec 2019, 10:53
af KennC
Jeg har en 10 kg letvægtsflaske stående ude monteret på en Weber Summit E670 i alt slags vejr. Det virker fint - også når det er koldt. Jeg har en enkelt gang eller to oplevet, at flasken ikke kunne levere den nødvendige mængde gas - men det var i meget koldt vejr og med alle brændere tændt (>350 grader)