Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Stil spørgsmål relateret til gas-grillen

Emneforfatter
rskadk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#1 » 6. maj 2018, 17:20

Hey

Bruger idag en Weber pizzasten til min broil King grill (med 3 brændere). Bunden bliver nogle gange lidt brændt. Har eksperimenteret med at skrue ned for den midterste brænder, hvilken fungerer okay i de fleste tilfælde. Men det er svært et styre.. Jeg havde så overvejet at købe et infrarød thermometer for at kunne måle temperaturen på grill stenen og derved justere grillen ind efter den perfekte temperatur. Andre der har erfaring med denne fremgangsmåde?

Alternativ var at købe en fredstone som jeg har læst skulle beskytte bunden lidt. Men kan se den kan fået i forskellige tykkelser, hvilken bør man gå efter? Yderligere hvordan sikrer jeg et ensartet resultat i bunden så midten og kanterne bliver bag ens!?

Yderligere i forhold til fredstone er min bekymring at den isolerer for godt så bunden ikke kan blive sprød nok... Min grill kan knapt nok komme på 300 grader (observeret i thermometret i toppen af låget)

Brugeravatar

Christian1986
Rutineret medlem
Rutineret medlem
Indlæg: 499

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#2 » 6. maj 2018, 19:59

Jeg vil klart anbefale dig at købe Fredstone. Du får ikke problemer med hverken blød eller brændt bund.

Prøv at give Mivhael fra TBS Grillshop et kald - han kan guide dig ift størrelse. :-)


Troelsdk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#3 » 6. maj 2018, 20:55

Jeg vil lige give min erfaring med Fredstone

Jeg har en charbroil T47 med 4 brændere
Jeg bruger fredstone hver gang der skal laves pizza
Både i frost og i solskin

når jeg kører alle 4 brændere på fuld knald så bliver første pizza perfekt men der efter bliver de næste sorte i bunden (ca 6min grill tid)

Når jeg kører lidt over middel varme eller ca omkring " kl 19" på drejehåndtagene, så bliver de perfekt på fredstone

Dog tager en pizza ca 11-13min

En venlig GG'er har anbefalet mig at ligge en pizzasten under min Fredstone, for så at kunne køre fuld knald på brænderne og dermed forkorte grill tiden

Jeg har bare ikke lige fået anskaffet mig en ekstra pizzasten endnu
Jeg må prøve at låne naboens en skønne dag


styrmand
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 767

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#4 » 6. maj 2018, 23:37

Bruger altid fredstone uanset om det er på min Genesis gasgrill eller det er på min kamado og har aldrig problemer med sorte bunde.
Fyrer jeg hårdt op i min kamado, så kan jeg bage en pizza på ca 50 sek. Så er der sprød bund og en færdig bagt pizza
Henrik

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1791
Kontakt:

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#5 » 7. maj 2018, 22:00

Troelsdk skrev:Jeg vil lige give min erfaring med Fredstone

Jeg har en charbroil T47 med 4 brændere
Jeg bruger fredstone hver gang der skal laves pizza
Både i frost og i solskin

når jeg kører alle 4 brændere på fuld knald så bliver første pizza perfekt men der efter bliver de næste sorte i bunden (ca 6min grill tid)

Når jeg kører lidt over middel varme eller ca omkring " kl 19" på drejehåndtagene, så bliver de perfekt på fredstone

Dog tager en pizza ca 11-13min

En venlig GG'er har anbefalet mig at ligge en pizzasten under min Fredstone, for så at kunne køre fuld knald på brænderne og dermed forkorte grill tiden

Jeg har bare ikke lige fået anskaffet mig en ekstra pizzasten endnu
Jeg må prøve at låne naboens en skønne dag


Er det en fredstone med huller i du bruger? For det der hænger ikke sammen på nogle måde med en fredstone for du ingen sorte bunde hverken nr 1 eller nummer 156 og det er så helt lige meget om primo’en står på 450-500 grader

Brugeravatar

Michael-TBSGrillshop
>3000 indlæg
>3000 indlæg
Indlæg: 3246
Kontakt:

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#6 » 8. maj 2018, 18:16

Troelsdk skrev:Jeg vil lige give min erfaring med Fredstone

Jeg har en charbroil T47 med 4 brændere
Jeg bruger fredstone hver gang der skal laves pizza
Både i frost og i solskin

når jeg kører alle 4 brændere på fuld knald så bliver første pizza perfekt men der efter bliver de næste sorte i bunden (ca 6min grill tid)

Når jeg kører lidt over middel varme eller ca omkring " kl 19" på drejehåndtagene, så bliver de perfekt på fredstone

Dog tager en pizza ca 11-13min

En venlig GG'er har anbefalet mig at ligge en pizzasten under min Fredstone, for så at kunne køre fuld knald på brænderne og dermed forkorte grill tiden

Jeg har bare ikke lige fået anskaffet mig en ekstra pizzasten endnu
Jeg må prøve at låne naboens en skønne dag


Det lyder meget mærkeligt at du kan få brændt bund med en Fredstone og i sær på en gasgrill, kan du ikke fortælle lidt mere om hvad du gør ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Michael
Jeg har nu:
Primo og TBS kul, samt Stuff's, Nomex pakninger og Burner poser fra TBSgrillshop.dk på lager, klik her for at komme i shoppen
http://www.facebook.com/KcbsScandinavia.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1440

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#7 » 8. maj 2018, 18:41

Troelsdk skrev:Jeg vil lige give min erfaring med Fredstone

Jeg har en charbroil T47 med 4 brændere
Jeg bruger fredstone hver gang der skal laves pizza
Både i frost og i solskin

når jeg kører alle 4 brændere på fuld knald så bliver første pizza perfekt men der efter bliver de næste sorte i bunden (ca 6min grill tid)

Når jeg kører lidt over middel varme eller ca omkring " kl 19" på drejehåndtagene, så bliver de perfekt på fredstone

Dog tager en pizza ca 11-13min

En venlig GG'er har anbefalet mig at ligge en pizzasten under min Fredstone, for så at kunne køre fuld knald på brænderne og dermed forkorte grill tiden

Jeg har bare ikke lige fået anskaffet mig en ekstra pizzasten endnu
Jeg må prøve at låne naboens en skønne dag


Den sorte bund kan du få, hvis du ikke børster stenen ren for mel efter hver pizza. Det er Frederiks ord
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 705

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#8 » 8. maj 2018, 19:23

Du kan jo næsten placere hvad som helst imellem brænderne og en pizzasten, bare der er luft imellem.
Meningen er at det ikke er brænderne som direkte skal opvarme stenen, men derimod luften.


Troelsdk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#9 » 8. maj 2018, 22:08

Det er en stor flot "Fredstone 60,0 x 30,5 cm. til stor gas grill" som jeg har købt i 2014

I min charbroil T47 ligger jeg min Fredstone oven på støbejern ristene
der er alm infrared riste under støbejern

Så lader min charbroil være helt som den er

Så tænder jeg grillen fra kold stand med en kold fredstone og så lader jeg grillen stå 10-15min og varme op

Men jeg har ikke lagt nogle sten under fredstone

Er der nogle af jer som har billeder af hvordan I klodser stenen op?


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 705

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#10 » 9. maj 2018, 16:56

Du kan se disse 2 indlæg, hvor jeg har klodset pizza-stenen op.

Temperaturen er ca. 370 grader i ovnrummet, men den nederste sten er nok væsentligt varmere.

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&p=340656#p340656

http://www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&p=340656#p342752

Billede


Troelsdk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#11 » 9. maj 2018, 20:22

Tak for billedet, nu forstår jeg hvad I mener

jeg må finde noget at klodse fredstone op med
Jeg har ikke sådan et fint metal stativ, men jeg går i tænkeboks

Tusinde tak for alle jeres råd - fedt at I deler jeres løsninger

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1791
Kontakt:

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#12 » 10. maj 2018, 13:40

Troelsdk skrev:Det er en stor flot "Fredstone 60,0 x 30,5 cm. til stor gas grill" som jeg har købt i 2014

I min charbroil T47 ligger jeg min Fredstone oven på støbejern ristene
der er alm infrared riste under støbejern

Så lader min charbroil være helt som den er

Så tænder jeg grillen fra kold stand med en kold fredstone og så lader jeg grillen stå 10-15min og varme op

Men jeg har ikke lagt nogle sten under fredstone

Er der nogle af jer som har billeder af hvordan I klodser stenen op?


En Fredstone skal ikke klodses op den skal bare direkte på grillen


Emneforfatter
rskadk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#13 » 10. maj 2018, 16:54

Mange tak for jeres svar :) Lige et par ubesvarede.. Hvor tyk skal man købe stenen i? Jeg har problemer at få få grillen over 250 grader (Målt i låg termometer). Så jeg er også bange for med en fredstone at den skærmer for meget for varmen, så bunden ikke bliver sprød mere..

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1440

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#14 » 10. maj 2018, 18:59

rskadk skrev:Mange tak for jeres svar :) Lige et par ubesvarede.. Hvor tyk skal man købe stenen i? Jeg har problemer at få få grillen over 250 grader (Målt i låg termometer). Så jeg er også bange for med en fredstone at den skærmer for meget for varmen, så bunden ikke bliver sprød mere..


Du kan sagtens få sprød bund med fredstone.
Køb en standard tykkelse og størrelse. Hvis den er lidt for stor til din grill, så sav lidt af og giv den en tur med sandpapir på en klods.
Som John R nævner, er det ikke nødvendigt at hæve, eller have dobbelt sten med en fredstone.
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Emneforfatter
rskadk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 54

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#15 » 12. maj 2018, 21:11

Treblach skrev:
rskadk skrev:Mange tak for jeres svar :) Lige et par ubesvarede.. Hvor tyk skal man købe stenen i? Jeg har problemer at få få grillen over 250 grader (Målt i låg termometer). Så jeg er også bange for med en fredstone at den skærmer for meget for varmen, så bunden ikke bliver sprød mere..


Du kan sagtens få sprød bund med fredstone.
Køb en standard tykkelse og størrelse. Hvis den er lidt for stor til din grill, så sav lidt af og giv den en tur med sandpapir på en klods.
Som John R nævner, er det ikke nødvendigt at hæve, eller have dobbelt sten med en fredstone.


Hvad er standard tykkelse da?

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1440

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#16 » 13. maj 2018, 08:54

rskadk skrev:
Treblach skrev:
rskadk skrev:Mange tak for jeres svar :) Lige et par ubesvarede.. Hvor tyk skal man købe stenen i? Jeg har problemer at få få grillen over 250 grader (Målt i låg termometer). Så jeg er også bange for med en fredstone at den skærmer for meget for varmen, så bunden ikke bliver sprød mere..


Du kan sagtens få sprød bund med fredstone.
Køb en standard tykkelse og størrelse. Hvis den er lidt for stor til din grill, så sav lidt af og giv den en tur med sandpapir på en klods.
Som John R nævner, er det ikke nødvendigt at hæve, eller have dobbelt sten med en fredstone.


Hvad er standard tykkelse da?


20 mm til grill der afgiver meget varme ellers 16mm. Men husk der skal være plads til god cirkulation om stenen.

Har du studeret fredstone.dk
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1791
Kontakt:

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#17 » 14. maj 2018, 12:51

rskadk skrev:
Treblach skrev:
rskadk skrev:Mange tak for jeres svar :) Lige et par ubesvarede.. Hvor tyk skal man købe stenen i? Jeg har problemer at få få grillen over 250 grader (Målt i låg termometer). Så jeg er også bange for med en fredstone at den skærmer for meget for varmen, så bunden ikke bliver sprød mere..


Du kan sagtens få sprød bund med fredstone.
Køb en standard tykkelse og størrelse. Hvis den er lidt for stor til din grill, så sav lidt af og giv den en tur med sandpapir på en klods.
Som John R nævner, er det ikke nødvendigt at hæve, eller have dobbelt sten med en fredstone.


Hvad er standard tykkelse da?


Tag og giv Frederik fra fredstone et kald så for du lige hvad du skal bruge ellers skriv til ham her inde på hans profil Fred


Troelsdk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: RE: Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#18 » 14. maj 2018, 19:50

John.R skrev:[quote="Troelsdk"]Det er en stor flot "Fredstone 60,0 x 30,5 cm. til stor gas grill" som jeg har købt i 2014

I min charbroil T47 ligger jeg min Fredstone oven på støbejern ristene
der er alm infrared riste under støbejern

Så lader min charbroil være helt som den er

Så tænder jeg grillen fra kold stand med en kold fredstone og så lader jeg grillen stå 10-15min og varme op

Men jeg har ikke lagt nogle sten under fredstone

Er der nogle af jer som har billeder af hvordan I klodser stenen op?


En Fredstone skal ikke klodses op den skal bare direkte på grillen[/quote]Så en fredstone skal ikke klodes op?
Hvad pokker kan så gøre at min Fredstone bliver for varm?

Mit grill areal er 79x47cm
Min Fredstone er 60x30 så den er ikke for stor..

Men når jeg river fuld skrald på alle 4 brændere så går det galt efter pizza nr 2-3 stykker, de bliver brændt af i bunden


Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk


ferr31
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 80

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#19 » 15. maj 2018, 15:16

Nu spørger jeg så bare, er du sikker på at det er en Fredstone ?
Jeg bruger min i en Primo hvor jeg vil vove den påstand at der er varmere end i en gasgrill.
Jeg vender sågar min engang imellem for at få den varme side opad.

Brugeravatar

Treblach
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1440

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#20 » 15. maj 2018, 17:14

Troelsdk som nævnt ovenfor, fejer du pizzastenen ren for mel mellem hver pizza?
Mel der ligger overs for hver pizza, har det med at banke.

Ellers er jeg enig med ferr31
/Albert
/Trebla ch [smilie=pdt_aliboronz_37.gif]


Troelsdk
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 21

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#21 » 15. maj 2018, 17:47

Det er en original fredstone købt hos Fred til 375kr

Jeg plejer at rengøre den med fugtig klud for lige at tage lidt tomat eller oste rester
Men der plejer ikke at være løs mel..

Jeg plejer at bruge dej opskriften på fredstones hjemmeside men jeg tænker at jeg må prøve ny opskrift og skrue på fuld skrald igen
Og ellers må jeg prøve opklodsning

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk

Brugeravatar

jv31
Snart Superbruger
Snart Superbruger
Indlæg: 889

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#22 » 15. maj 2018, 20:22

Fejrer du stenen af for mel mellem hver pizza bliver der spurgt om? Hvis der ligger mel/durum rester mellem hver pizza vil det blive sort efter et par pizzaer
Mvh Jesper

Nu med BGE Mini,Kamado xl oval,Emperors Grill kamado og hjemmebygget grill til helstegt pattegris....



Lager af trækul fra www.traekul.dk/ send pb eller mail for afhentning.

Brugeravatar

John.R
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1791
Kontakt:

Re: Fredstone til gasgrill eller anden løsning? For et undgå sort bund

Indlæg#23 » 15. maj 2018, 21:15

Troelsdk skrev:Det er en original fredstone købt hos Fred til 375kr

Jeg plejer at rengøre den med fugtig klud for lige at tage lidt tomat eller oste rester
Men der plejer ikke at være løs mel..

Jeg plejer at bruge dej opskriften på fredstones hjemmeside men jeg tænker at jeg må prøve ny opskrift og skrue på fuld skrald igen
Og ellers må jeg prøve opklodsning

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk


Du skal ikke bruge en fugtig klud så sidder melen fast i stenen også bliver de næste sorte pust melrester af

Og efter endt brug så vend stenen om og fuld skræld på grillen så brænder ost osv af selv

Og fredstone skal ikke opklodses jeg af bager ind imellem pizza af ved 450-500 grader og det tag ca 50-60 sek og ingen sorte heller ikke nr 15 og bruger altid Fredstons koldhævet pizza dej

Tilbage til "Gasgrill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: ferr31 og 19 gæster