Har svært ved at stege mit kød.

Stil spørgsmål relateret til gas-grillen

Emneforfatter
pipper
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 60

Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#1 » 21. maj 2017, 19:48

Hej.

Jeg har en gasgrill med rustfrie riste.

Når jeg griller kyllingebryst har jeg svært ved at få en skorpe på dem og få en lækker farve.
Grillpølser bliver heller ikke super gode. De bliver lige som en kogt pølse, dog med farve.

Temperaturen er ca 230 gr. i låget når jeg griller så det burde vel være rigeligt.

Er det fordi det er rustfri riste eller hvor kan problemet ligge?

Det er en Bon-fire 3 B


John Sahl
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 81

Re: Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#2 » 21. maj 2017, 22:38

Du skal formentligt bare lade den varme noget længere, eller måske kigge på grillgrates, men du kommer ikke udenom lang opvarmningstid.

De indbyggede termometre kan sjældent bruges til noget som helst.
John Sahl
www.Autohenter.dk - Din importkonsulent..!


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 706

Re: Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#3 » 22. maj 2017, 09:00

Jeg vil sige at du skal have lidt mere varme på.


prepsdk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 50

Re: Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#4 » 22. maj 2017, 15:44

Rustfrie riste griller generelt "dårligere" end støbejern

Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk


Emneforfatter
pipper
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 60

Re: Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#5 » 22. maj 2017, 15:51

Nu har jeg kontrolleret temperaturen med en ekstraføler.
Den viser 220 gr, så det burde vel også være nok til at stege kødet og ikke koge.

Men jeg kan da prøve at stille den til 250-260 gr og se hvad der sker.
Vil dog mene at det er en ret høj temperatur for at grille "alm" kød.


troelsA
Ny på Grillguru
Ny på Grillguru
Indlæg: 1

Re: Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#6 » 22. maj 2017, 16:34

Rustfri jern er en betydelig dårligere varme leder end støbejern. Kan evt være derfor


Sent from my iPhone using Tapatalk

Brugeravatar

Xang72
>1000 indlæg
>1000 indlæg
Indlæg: 1355

Re: Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#7 » 22. maj 2017, 21:22

prepsdk skrev:Rustfrie riste griller generelt "dårligere" end støbejern

Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk



Nae ..

Jeg tror ikke på at en bøf har en bedre termisk overførsel mellem bøf og støbejer, eller bøf og rustfri.
Det er kun massen der tæller .. og da de fleste grils med rustfrie riste har en meget ringere vægt end en grill med støbejern, så har støbejern fået den "sjove" betegnelse, "at den er bedre" ..
Det sker da rustfri rist i ø10mm er meget dyre end en støbejerns rist.

jeg mener det modsatte, såfremt de har samme masse/diameter, og de er lige varme .. så mener jeg rustfri er bedre, ene alene af den grund at lortet aldrig ruster .. behandle det som et svin, der sker ikke noget ..
I modsætning kan man kigge på folk med Q grils, hvor mange har ikke haft bøvl med rust på/ved støbejerns risten?
I love to eat, I love to cook, I love to eat what i cook
03 - OTG57
28/5-08 Performer - Solgt
23/4-09 Q320 LE - Solgt
23/8-09 Primo Oval Xl
25/6-13 Summit S450
05/9-13 100 Cm Artiforno lerovn


prepsdk
Øvet på Grillguru
Øvet på Grillguru
Indlæg: 50

Re: Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#8 » 22. maj 2017, 21:33

Rustfri er mere praktisk, det har du helt ret i, men det får den ikke til at grille bedre [SMILING FACE WITH SMILING EYES]
Rustfri og støbejern har vidt forskellige termiske egenskaber, bl.a pga. den store forskel i kulstof indholdet. Støbejern afgiver varmen langsom, dvs. holder bedre på varmen, så bruningseffekten bliver bedre.

Min rustfrie rist er lavet i Ø10 med 4mm mellemrum, så der er større masse i den end i de fleste støbejernsriste, men det ændrer desværre ikke ved fysikkens love [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Sendt fra min SM-G930F med Tapatalk


Cyberguyen
Grillguru mester
Grillguru mester
Indlæg: 706

Re: Har svært ved at stege mit kød.

Indlæg#9 » 23. maj 2017, 11:18

prepsdk skrev:Støbejern afgiver varmen langsom, dvs. holder bedre på varmen, så bruningseffekten bliver bedre.

Det er lige modsat - støbejern er i stand til at afgive varmen hurtigere.

Se selv linket: http://www.engineeringtoolbox.com/thermal-conductivity-metals-d_858.html

Fysik 101
Rustfrit stål og jern har næsten den samme varmekapacitet.
Men jern er dobbelt, eller mere end dobbelt, så godt til at overføre varme, hvis man sammenligner med stålet.

Varmeoverførsel har meget at sige, når man griller og varme kapaciteten er mindre vigtig, da man har ubegrænset varme til rådighed i en grill. Men selvfølgelig skal tingene være varmet op først.

Det er lidt ligesom at åbne ovnen og hente en bolle direkte ud. Den overfører relativt langsomt varme til hånden og derfor brænder man sig ikke, hvis man skiftevis flytter bollen fra hånd til hånd.
Tager man et stykke metal ud af ovnen, så brænder man sig pga. den hurtige varmeoverførsel.

Tilbage til "Gasgrill"



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 12 gæster